PO NEDĚLNÍM OBĚDĚ OSTRAVA

PO NEDĚLNÍM OBĚDĚ OSTRAVA

Po nedělením zápase proti Ostravě, který začíná ve Sportovním centru v 16 hodin se základní část Mattoni NBL překlopí do druhé poloviny. 

Nymburský tým bude chtít v neděli proti Ostravě ukázat, že v Mattoni NBL nemá velkou konkurenci a bude chtít potvrdit, že od jediné porážky z prvního zápasu, už klopýtat nechce. Ovšem termín zápasu je, z hlediska únavy hráčů domácích, kritický. Nymburk se totiž vrací ze sibiřského Krasnojarsku a bude se muset mimo jiné vyrovnat se sedmihodinovým časovým posunem. „Nevíme, co to s hráči udělá. Takou zkušenost jsme zatím v klubu neučinili,“ krčí rameny tiskový mluvčí Ondřej Šimeček. Radek Nečas přitakává: „Nebude jednoduché se s tím vypořádat. Utkání s Ostravou bude hlavně o hlavě.“

Ostrava kromě změny na postu trenéra, kde asistent Medvecký vystřídal hlavního trenéra Zdeňka Hummela, proměnila značně kádr hráčů. Aktuálně má tolik cizinců, že kvůli omezení počtu neunijních cizinců na tři, musí jeden stát.  Díky přetrvávajícím problémům na rozehrávce přivedlo vedení klubu do týmu na měsíční try-out nového rozehrávače D.D.Duncana. Ostrava se opírá o zkušenosti veterána Stuchlého, zarputilost Stehlíka a body Luettgerodta  a Hughese. Dobrou práci odvádí benjamínek Číž.  „Jednu z nejnebezpečnějších zbraní Lukáše Palyzu jsme si přetáhli do Nymburka,“ řekl s úsměvem Radek Nečas.

Ostrava má sice pět vítězství a je na 7.místě, ale v posledních dvou zápasech na USK a ve Svitavách inkasoval velkou nakládačku (69:92 a 65:90). „Předpokládám, že Ostrava po několika velkých prohrách v řadě nebude mít velké sebevědomí. Proto na ně musíme vletět dřív, než by nějaké našli,“ plánuje si Radek Nečas a jedním dechem připomíná, že se nehraje jen dopředu: „Oproti utkání s Chomutovem ale musíme zlepšit obranu.“

Tým Ostravy byl vždy na domácí, řekněme v hodně specifické palubovce nebezpečnější než venku. Letos však to zpočátku vypadalo, že ani venku nebude žádoucí si s Ostravou zahrávat. Porazili Chomutov, Opavu i Plzeň, ale v sedmém kole narazili na Ústí a prohráli 66:90 a pak přišly dva další, již zmiňované, zápasy. „Ostrava má tým mladých hráčů a pokud jsou tam cizinci, jsou to nováčky, kteří jsou poprvé v Evropě. U obou typů hráčů je sebevědomí na domácí palubovce mnohem větší než venku a navíc ještě přijedou k nám, kde většina týmů nabírá ještě větší respekt už jen z místa zápasu,“ všímá si Radek Nečas. 

Utkání, kde budete moci posoudit, jak reagují hráči na časový posun, začíná ve Sportovním centru již od 16:00 hodin. „Fakt se přijďte podívat bo to bude pěknej špíl,“ zve s ostravsko-brněnským dialektem z daleké Sibiře Radek Nečas.
 
vloženo: 12.11.2011 15:06 / přečteno: 9637x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.