DALŠÍ HOUŽEVNATÝ SOUPEŘ

DALŠÍ HOUŽEVNATÝ SOUPEŘ

Hráči Opavy jakoby poučeni odvážným výkonem Ústí v Nymburce byli stejně nebojácní a v závěru nepříjemně kousali.

Domácí nezlomil náš úvodní nástup, když jsme poměrně rychle vedli 7:2. Naopak v následujících minutách jsme se hodně trápili. Domácí se po sérii 14:2 ujali devítibodového vedení 18:9. Sice jsme zásluhou Naymicka pod košem a Abramse v útoku snížili na rozdíl pěti bodů, ale do druhého dejství jsme šli se ztrátou sedmi bodů. Ve druhé čtvrtině jsme se nejprve přiblížili na rozdíl jednoho bodu. Ze snahy o překlopení skóre se domácí ještě dvěma koši vykroutili, ale pak nedokázali vzdorovat naší obraně a dopustili se spousty ztrát. Naše vedení 42:34 se zdálo být slibným počinem do druhého poločasu, ale domácí ještě do konce čtvrtiny zkorigovali na 41:42.

Česká třetí čtvrtina, 21 našich bodů z 22 dávali čeští hráči, skončila našim vítězstvím 22:10. Rychlé protiútoky a střelba osamoceného Bendy zpod koše byly charakteristikami třetí čtvrtiny. Na 51:64 upravoval s klaksonem konce čtvrtiny Lukáš Palyza. Po dvou koších na začátku poslední desetiminutovky jsme vytáhli náskok na 17 bodů, ale pak jsme přenechali iniciativu domácím. Ti hnáni svými fanoušky zle dotírali. Nakonec se dostali minutu před koncem na rozdíl pouhých pěti bodů. Více už nedokázali. I když jsme měli utkání od 15.minuty plně pod kontrolou, domácí ukázali sympatický výkon, za který se rozhodně nemuseli stydět.

Na naší straně byl nejužitečnějším hráčem Láďa Sokolovský, který se tak „pomstil“ svému bývalému zaměstnavateli Opavě i svému spoluhráči Klapetkovi, trenéru Opavy . K 18 bodům přidal 8 doskoků, 4 získané fauly, dva zisky, žádnou ztrátu a jeden blok. Suma sumárum – 28 valorizačních bodů. Na straně domácích se nejvíce dařilo Šiřinovi – 14 bodů, 5 asistencí, 6 získaných faulů, 4 zisky, ale také 4 ztráty a 3 doskoky. Druhým nejužitečnějším hráčem byl Martin Miklóšik, který si 15 valorizačními body vytvořil letošní rekord. K deseti bodům si připsal 8 doskoků a 2 bloky. 

Podrobnější komentář  zde  
 
vloženo: 10.12.2011 22:18 / přečteno: 10741x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.