A1 STARTUJE

A1 STARTUJE

V sobotu nás čeká první zápas nadstavbové skupiny A1 proti USK.

Jak se nám dařilo v zápasech základní skupiny proti našim aktuálním soupeřům? Ani s jedním týmem ze čtveřice Prostějov, Pardubice, Kolín, USK jsme ani jednou neprohráli a zápasy zpravidla končily našim jasným vítězstvím. Výjimkou byl poslední zápas na Folimance proti USK, který jsme vyhráli jen o sedm a pochopitelně už mnohokrát citovaný zápas v Děčíně, který jsme prohráli o rekordních 27 bodů. I přesto máme se všemi týmy kladnou bilanci vzájemných zápasů.  Asi nejvíce se nám vyvedly zápasy proti Pardubicím, které jsme vyhráli celkem o 50 bodů. Bodový poměr z domácích zápasů proti týmům skupiny A1 máme 459:333, ve venkovních je to 405:358.

 

Na pár postřehů jsme se zeptali nejvytíženějšího hráče a kapitána Ladislava Sokolovského.    

Sokolovský
 

Dopadla základní skupina pro nás podle představ?

Myslím, že jsme základní skupinu odehráli podle očekávání a skončili jsme na prvním místě. Jedna prohra není žádným zklamáním, i když její výše neměla být tak velká. Bohužel jsme narazili na dobrý tým, který se dokáže kvalitně připravit, zrovna v období, kdy jsme odehráli v pěti dnech čtyři zápasy. Byl to zápas, který nám vůbec nesedl.

Strávil jsi na palubovce nejvíce času. Očekával jsi to před začátkem sezony?

Nijak moc jsem o tom nepřemýšlel. V našem týmu je to ale dáno tím, že naši klíčoví hráči jsou hodně vytíženi ve VTB lize nebo Eurocupu . Zákonitě se dostávají v Mattoni NBL do rotace více hráči, kteří nemají odehráno tolik minut. Ale samozřejmě, že tím jsme potěšený a doufám, že to bude pokračovat.

Co říkáš úrovni české ligy?

Úroveň je podle mě stejná, … rozhodně není lepší. Prostějov se zatím jeví slabší, než byl vloni. To je ovšem dáno tím, že odešlo pět stěžejních hráčů a chvíli bude trvat, než se sehrají.  Pardubice stejně jako Děčín hrají, co se od nich očekávalo a jejich postavení v tabulce je odpovídající a jsou aspiranty na stupně vítězů.

Co tě překvapilo v dosavadním průběhu ligy?

Hodně se mluví o Kolínu jako o největším překvapení soutěže. Jejich umístění je opravdu lepší, než asi mnozí předpokládali, ale aktuálně jim přeci jen docházejí síly. Pro mě je větším překvapením, že se do první šestky nedostala Ostrava s kádrem, který má k dispozici a podobě i Levice bych před sezonou pasoval do skupiny A1 na úkor Kolína a USK.

Se kterým soupeřem bylo těžké hrát?

Nevím, jestli to dokážu správně posoudit (váhavě). Ve většině zápasů bylo důležité, jak jsme k němu přistoupili my. Je třeba přistupovat k mnohým zápasům s větší pozorností a respektem. To ale přijde. Od března nebude tolik zápasů, budeme se moci plně soustředit na ligu a přijde více dobrých zápasů.

Kdo z hráčů Mattoni NBL tě zaujal?
Vojta Hruban, který se v české lize hodně otrkal. Myslím, že za rok nebo dva mu bude česká liga malá a bude mít tendenci jít do zahraničí.

Pojďme se podívat na to, co nás čeká. Všechny zápasy s týmy ze skupiny A1, kromě zápasu s Děčínem, jsme vyhráli. Bude tedy cesta touto částí ligy stejně příjemná a pohodová?

V téhle části soutěže máme ještě poměrně dost zápasů v ostatních soutěžích a naši soupeři toho budou chtít využít. Myslím, že to bude těžší než v základní části. Ani jeden ze zápasů zatím nešel do vyrovnané koncovky a to ve skupině A1 může nastat. To bude asi největší změna.

Myslíš, že vyhrajeme všechny zápasy?

Samozřejmě se o to budeme snažit, ale nebude katastrofou, když bychom jeden nebo dva zápasy ztratili.  

Vloni jsme vstupovali do nadstavby bez kontaktu se základní částí. Je to pro nás lepší?

Je to lepší pro naše cizince, kteří nemají českou ligu tolik přečtenou a ti letos dostali příležitost se s každým týmem dvakrát blízce seznámit. Věřím, že nabyli přesvědčení, že mnozí čeští hráči basket hrát umí a není radno je podceňovat.

Je to ještě hodně daleko….ale zkus si tipnout finále?

To je opravdu ještě hodně daleko …. Jedno družstvo bychom měli být my a druhé bych sice nechtěl, ale tipuji, že to budou Pardubice.  

 
vloženo: 09.02.2012 00:57 / přečteno: 8727x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.