JUBILEJNÍ DVACÁTÝ ZÁPAS

JUBILEJNÍ DVACÁTÝ ZÁPAS

Dnes přivítáme na své palubovce v jubilejním dvacátém vzájemném utkání tým z Kolína. 

Sice to bude jubilejní dvacátý zápas historie vzájemných utkání, ale v naší dvanácté a pro Kolín páté sezoně v Mattoni NBL, to bude poprvé v nadstavbové skupině A1, kam se Kolín probojoval poprvé ve své historii. V uplynulých 19 zápasech jsme slavili ve všech úspěch my a vzájemné skóre 1873:1307 svědčí o naší dominanci.  


V letošní sezoně však svěřenci trenéra Benáčka nabrali správný vítr. Po základní části měli po 26 kolech 17 vítězství a patřilo jim páté místo. Navíc první tři čtvrtiny základní části odehrál Kolín ještě lépe. Ze 17 utkání měl pouze 4 prohry. V posledních šesti kolech však Kolínští nestačili na Děčín, Levice, Svitavy i Nymburk a nepovedl se jim výsledkově ani dlouho odkládaný zápas s Prostějovem, když doma prohráli o jediný bod. V základní skupině prohrál Kolín dvakrát pouze s námi a Pardubicemi.

V nadstavbové skupině A1 se Kolínu dařilo lépe. V prvním kole nestačil venku na Děčín a prohrál 63:77. Ve druhém kole na Folimance hrál třicet minut vyrovnaný zápas, ale v poslední čtvrtině se Kolín dostal během pěti minut až do 14-ti bodového vedení. Ovšem USK se díky 13 bodům Hrubana a výsledku poslední pětiminutovky 18:4 dotáhli a za stavu 90:90 si vynutili prodloužení. Bronzový tým letošního Českého poháru USK Praha však v overtimu na Kolín nestačil a náš dnešní soupeř zvítězil 102:96. V sobotu odehrál Kolín třetí kolo nadstavby a hostil v polabském derby tým, se kterým letos zatím nevyhrál  JIP Pardubice. Pardubice do Kolína přijely bez Hamptona, Černoška a Kotase, přesto byly po většinu zápasu ve vedení. Nakonec jim však dva body ukradl jejich vlastní odchovanec a chvíli také hráč Nymburka Jiří Jelínek, který zaznamenal 17 bodů a 7 doskoků. Byl také autorem rozhodujícího koše 23 vteřin před koncem zápasu, kterým upravil na 70-69.


Soupiska Kolína
Na soupisce Kolína došlo oproti minulému utkání ke dvěma změnám. Na soupisku byl připsán Robin Matějka, hráč, který působí v nymburském B-týmu i extraligovém družstvu do 19 let. V poslední možný den se soupiska obohatila ještě o Štefana Ličartovského, který do roku 2005 oblékal dres Sparty Praha a poté odešel na 2 roky do slovinského Geoplinu Slovan Lublaň, na 2 roky do týmu Elektra Sostanj a v minulé sezoně startoval za švédský Eco Örebro. 

Individuální výkony hráčů Kolína: 
V týmu Kolína má nejvíce odehráno Chad Barnes, kterého trenér Benáček využívá v průměrně 31,4 minuty na zápas. Na druhém místě je pivot David Machač s více než 29 minutami. Zbývající dva zahraniční hráči Ames a Field strávili na palubovce více než 28 minut. Vyrovnanou minutáž kolem dvaceti minut mají Zuzák, Marko a Jelínek. Nejvíce nebezpečným pro koš soupeře je D.Machač, který zaznamenal přesně 400 bodů. S více než třemi sty body figurují Field (386), Barnes (320) a Jelínek (315) a 14 bodů do tří set chybí Amesovi. Pod košem kraluje Field (6,3) a Machač s Barnesem (6,0). Vynikající výkony Machače na obou stranách hřiště pasují tohoto pivota do role nejužitečnějšího hráče Kolína s valorizací 16,2 bodů na zápas.

Vratislav Šístek k dnešnímu zápasu: 
I když Kolín v minulém utkání porazil Pardubice, myslím, že není třeba mít ze soupeře strach. Nechci nijak snižovat kvalitu Kolína, rozhodně letos ukázal svoje možnosti, ale náš kádr je zkušenější a kvalitnější a to by se mělo na palubovce ukázat. Oba dva týmy budou mít na regeneraci necelých 48 hodin, ovšem v našem týmu nehráli v Děčíně tři hráči, kteří by mohli v utkání proti Kolínu nastoupit a to Křemen, Pumprla a Simmons. Uvidíme, jak trenér Ginzburg rozhodne o nasazení pro utkání 4.kola Mattoni NBL. 
 
vloženo: 05.03.2012 03:13 / přečteno: 9755x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.