STANDING OVATION

STANDING OVATION

Necelých šest tisícovek fanoušků na konci utkání vstalo a za rychlého úprku Moskvanů ještě dlouhou dobu tleskalo. (doplněny fotografie a video)

Naši hráči ukázali obrovskou bojovnost po celých čtyřicet minut a především ve druhém poločase vnutilo slavnému CSKA svůj styl hry. Pohyblivá zónová obrana působila jako obrovský silový štít, o který se rozbíjela veškerá snaha dotírajících hostů. Až neskutečné množství ztracených míčů CSKA ve třetí a čtvrté čtvrtině vysílalo do rychlého útoku naše tykadla a veškeré snahy trenéra Kazlauskase se míjely účinkem. Na konci třetí čtvrtiny ukázkové alley-oop Lamayna Wilsona otevřelo stavidla radosti v hledišti i mezi hráči. V posledních pěti minutách se už utkání stalo téměř exhibicí a CSKA utrpělo letos nejvyšší porážku o 19 bodů.

standing ovation

doplněny fotografie zde a video zde  

standing ovation

Hosté začali zostra a po necelých třech minutách si musel trenér Ginzburg brát oddechový čas. Na ukazateli svítilo 2:9 a naši byli trochu ustrašení. Jaký příběh vyprávěl Neno na lavičce není známo, možná ten o Davidovi a Goliášovi, ale známo je a v technickém zápasu se dá přečíst, že jsme odpověděli šňůrou 9:0. Tu už bylo jiné kafe. Dostali jsme se do vedení a to jsme navýšili až na 5 bodů 17:12 na začátku 7.minuty. Hosté se ještě díky několika dobrým útokům dostali do vedení 20:19. Poslední střelu si ale schoval v rukávu Pavel Pumprla, a protože měla hodnotu tří bodů, vyhráli jsme první čtvrtinu 22:20. Na úvod druhého poločasu začalo CSKA utíkat a natáhlo náskok znovu na pět bodů (33:28). Nesmírně důležitá Simmonsova trojka nenechala hosty ještě více odskočit a stále se hrál vyrovnaný basketbal, i když o chloupek byli lepší hostující hráči. Změnila to další trojka, kterou k velké nelibosti trenéra Kazlauskase, vyslal AJ Abrams. Díky dvěma šestkám se nakonec do poločasu dostalo CSKA do vedení 39:38.

CSKA

jako do zdi naráželi moskevští hráči ve druhém poločasu do naší obrany


O poločasové přestávce se hledišti šuškalo, že to je zatím dobře rozehrané. „To jsem zvědav, s jakou  Moskva nastoupí. Snad to ustojíme,“ utrousil v hledišti jeden z fanoušků Nymburka a bylo vidět, že si o naše hráče dělá trochu obavy. Jak se nakonec ukázalo, byly obavy liché. První koš druhého poločasu dal Simmons a měl hodnotu tří bodů. Ujali jsme se vedení a od té doby jsme už hosty před sebe nepustili. Naše obrana pracovala s hodinářskou přesností a tvrdostí dělníka v kamenolomu. Američan v dresu CSKA Jamont Gordon si chtěl zahrát na spasitele, ale místo toho špatně přihrával nebo předržoval míč. Upřímně řečeno, najít neobsazeného spoluhráče bylo po něho velice těžké. Po získaných míčích jsme vyráželi do rychlého protiútoku a dokázali jsme optickou převahu vyčíslit i bodově. Pokud jsme nedali, dokázali jsme ubránit a hosté místo snižování rozdílu upadali do stále většího mínusu. Na začátku 25.minuty to bylo už o 9 bodů (49:40). Hosté sice po chvíli snížili na rozdíl čtyř bodů, ale Pampi s Bendysem zvedli prapor z prachu cesty a Mike Lenzly ho trojkou rozvinul ještě více. Když AJ v poslední minutě třetí čtvrtiny přidal další dva body, zela mezi týmy mezera jedenácti bodů. Dalo by se doplnit jen jedno slovo: NÁDHERA. Klopýtající hosté se vzmohli do konce třetí desetiminutovky jen na snížení na devět bodů.  Za první tři minuty poslední čtvrtiny padly jen tři body z jednoho koše. Bohužel to byl náš koš a CSKA se přiblížilo na rozdíl šesti bodů (60:54). Náznak aktivity hostů odrazil nejprve Petr Benda a pak dvěma koši Simmons a stav ukazoval 66:55. Když dal na konci 37.minuty Wilson trojku a upravil na 69:55, byla situace CSKA více než kritická. Nepomohlo ani nasazení Šiškauskase ani Lavrinoviče, Nymburk se už zastavit nedal. Na Voroncovovu trojku odpověděl Bendys dvěma body a poslední hřebíky do rakve zatloukali Wilson (trojka) a Simmons (dvojka). Vedení minutu a čtvrt před koncem o osmnáct bodů (76:58) se už rovnalo jistotě, zvlášť když hosté byli z nečekaného vývoje koncovky zápasu evidentně zaskočeni.

 CSKA

 
vloženo: 07.03.2012 23:25 / aktualizováno: 08.03.2012 07:39 / přečteno: 10754x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.