NADSTAVBA A1 KONČÍ

NADSTAVBA A1 KONČÍ

Dnes od 18:00 hodin změříme síly v posledním domácím zápase nadstavbové skupiny s Pardubicemi. Bude to 47.ligový zápas.

Pro Pardubice je to velice důležitý zápas, protože ve hře je stále druhé až čtvrté místo v nadstavbové skupině. Sice umístění nemají Pardubice zela ve svých rukách, ale prohra jim dává jistotu čtvrtého místa bez ohledu na ostatní výsledky. 

 

Pardubice se v letošní sezoně pohybují stále na předních příčkách ligového pořadí. V dosavadním průběhu zatím prohrály 11 utkání. Překvapivě šest zápasů ztratily v domácím prostředí a pět proher si přivezly z venkovních hřišť. Doma totiž prohrály Pardubice mimo jiné s Levicemi a Ostravou. Třemi vítězstvími nad Pardubicemi se mohou pochlubit jen dva týmy: Děčín a Nymburk. V našem případě se to po dnešním zápase může změnit.

Pardubice se letos také účastnily poháru FIBA EuroChallenge. Ve skupině C začaly výhrou nad pozdějším vítězem základního kola Roane. V dalším kole prohrály na palubovce Prostějova pouze o šest, ale nakonec v rozhodujícím utkání doma proti Orlům zvítězily větším rozdílem 14 bodů a získali tak nad největším konkurentem výhodu lepších vzájemných zápasů. Nakonec na toto kritérium nedošlo, protože po základní části postoupily Pardubice z druhého místa a měly na svém kontě o bod více. V nadstavbě už byli soupeři nad síly Pardubic, když dokázaly zvítězit pouze nad Nižným Novgorodem doma, ostatní zápasy prohrály a nakonec díky horšímu skóre s Novgorodem obsadily ve skupině LAST 16 čtvrté místo.

V Českém poháru letos zvládly Pardubice odehrát pouze jedno utkání. Ve čtvrtfinále totiž podlehly USK Praha, týmu, který je v lize ještě neporazil, 68:75 a tím byly hned vyřazeny.


Od minulého zápasu na naší palubovce posílil Pardubice pivot Herman Kofi Opoku, Rakušan s ghanskými předky se k týmu připojil v listopadu loňského roku. Pivot zatím není příliš vytěžovaný. V 18 zápasech má průměr necelých osm minut na utkání, stihl dát 42 bodů a doskočit 39 míčů. Proti nám nastoupil dvakrát a připsal si pouze 2 body a 3 doskoky.


Vzájemné zápasy
S Pardubicemi jsme odehráli zatím 50 zápasů, z kterých byly dva v přípravě a dva v Českém poháru. Celkem jsme vyhráli pětačtyřicetkrát a poslední porážka v soutěžním utkání se datuje do května 2010, kdy nás Pardubice porazily v naší hale ve třetím zápase semifinále play-off.
 
vloženo: 06.04.2012 07:08 / přečteno: 9001x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.