VÍTĚZSTVÍ V PRODLOUŽENÍ

VÍTĚZSTVÍ V PRODLOUŽENÍ

I když se to podle výsledku nezdá, byly Pardubice ve vedení šest minut více. V podstatě měly navrch v prvním poločase a posledních pěti minutách čtvrté čtvrtiny, přesto prohrály.

V prvních čtyřech a půl minutách si vybraly obrany oddechový čas. Když si bral nás trenér time out, byl stav 10:15 a bylo vidět, jak hosté chtějí bojovat o lepší postavení v  tabulce. Naši hráli méně soustředěně a hlavní příčinou pětibodového manka byly mimo jiné dvě ztráty. Na konci první čtvrtiny jsme se přiblížili na rozdíl koše (22:24), ale vyrovnat se nám podařilo až po trojce Pavla Pumprly ve 14.minutě (27:27). Stav byl vyrovnaný ještě na začátku 16.minuty, ale v následujících třech minutách se hosté nadechli k mohutné aktivitě v útoku a úspěšnou střelbou si vybudovali až jedenáctibodový náskok necelou minut před koncem prvního poločasu (37:48). Dvě neúspěšné střely za tři body v závěru poločasu vedly k dotažení na 42:48. Sroko padesát bodů za poločas bylo pro nás velice vysoké číslo. 
Do druhého poločasu jsme si přenesli aktivitu ze závěru druhé čtvrtiny. Po trojce Lenzlyho a pěti bodech Michala Křemena jsme se po dlouhé době dostali do vedení (50:48), které jsme si hýčkali až do poloviny poslední čtvrtiny. Žádné výrazné vedení to však nebylo, nejvíce čtyři body. Hosté se stále nechtěli pustit a celá lavička zápas prožívala. Lehce zraněného rozehrávače Čarneckého musel vystřídat Tomáš Tóth a vstup na palubovku se mu více než podařil. Při prvním kontaktu s míčem dal trojku a poslal svůj tým do vedení. Dvě naše ztráty a dva trestné hody Tótha vedení Beksy ještě o dva body navýšily. Nejvyšší pohotovost jsme měli po dunku s faulem Petra Bohačíka, kdy skóre minutu dvanáct před koncem normální hrací doby ukazoval skóre ztrátu čtyř bodů (67:71), tedy mimo dosah jednoho koše. Petr Benda však za asistence Pavla Pumprly snížil a faul/nefaul Wilsona poslal na čáru trestných hodů Bohačíka. Jedna proměněná šestka byla pro nás dobrým počinem, zvlášť když na druhé straně byl z čáry trestných hodů úspěšný dvakrát Abrams. Očekávaný oddechový čas Pardubic posunul hru až na naší polovinu a stejně očekávaný rychlý faul našich hráčů po dvou vteřinách poslal na šestky Hamptona. Ten však proměnil jen jednu a obrovsky cenný obranný doskok Pampiho s neméně dobrou přihrávkou na útočnou polovinu na Wilsona, se postaraly o vyrovnání (73:73). Poslední zoufalý útok Beksy jsme ubránili a šlo se do prodloužení. V něm hostů došly všechny zbytky sil. Naši na začátek nastaveného času vyrukovali s vynikající obranou, Wilson přidal dvě trojky, Bendys koš s faulem a jakýkoliv odpor Pardubic byl definitivně zlomen. Vítězství v prodloužení 18:4 tak podalo zkreslený obraz o průběhu základní hrací doby. 
 
vloženo: 06.04.2012 22:42 / přečteno: 8626x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.