DRUHÝ KORÁLEK NAVLÉKNUT

DRUHÝ KORÁLEK NAVLÉKNUT

Byl to opět koncert našeho týmu. Tentokrát jsme si vzali taktovku už do první čtvrtiny.

Na Prostějov jsme vletěli už v první čtvrtině a výbornou obranou jsme po celý první poločas nutili hosty k chybám. Prostějovští hráči mnohdy váhali s přihrávkou a naši je velice často zdvojovali. Z téhle pasti byla dvě východiska, ztráta nebo těžká přihrávka. V případě ztráty se pak valil na jejich koš rychlý protiútok, smrtící zbraň našeho týmu, několikrát jedna na nula. Orli se do útoku dostávali s velkými obtížemi a když už si vyvzdorovali alespoň nedovolený zákrok a trestné hody, neproměňovali . V první čtvrtině zahodili  celkem čtyři ze šesti pokusů. Soustředěný výkon pokračoval i ve druhé čtvrtině, kde hrál prim Michal Křemen. Zcela devastující pro Prostějov byl úsek mezi třináctou a devatenáctou minutou, který jsme vyhráli 20:1 a rozdíl ve skóre pomalu atakoval třicítku (49:21). Dvě trojky Jamara Smitha, který v té době plnil svou úlohu střílející dvojky, alespoň trochu zmírnili rodící se totální debakl.

Do třetí čtvrtiny jsme vstoupili méně koncentrovaní. Prostějov toho ale využil jen k tomu, že s námi hrál vyrovnanou partii. Za celý druhý poločas ztráta neklesla pod dvacet bodů. Ani v poslední čtvrtině, kdy byli na palubovce hráči, kteří tolik šanci nedostávají – Tomáš Vyoral a Martin Kříž se rozdíl nezmenšoval. Naopak náš náskok vyrostl až na 32 bodů. Dvěma body pomohl jak Kříž tak Vyoral.

Střeleckým lídrem se stal Michal Křemen. Už Michalův vstup do utkání byl famózní. Naše křídlo nastupovalo na posledních 13 vteřin první čtvrtiny, přesto v tomto hracím období Michal neskončil s nulou na kontě nastřílených bodů. Pod košem ho našla přihrávka Pavla Pumprly zpoza koncové čáry. Ve druhé čtvrtině Michal “Oba“ Křemen nasbíral devět bodů, ve třetí přidal dva šikovné koše z bezprostřední blízkosti a ve čtvrté zakončil svůj bodový účet na osmnácti bodech trojkou. K tomu byl platný v obraně, na útočném i obranném doskoku. Jeho střelba z pole 10/8 (trojky 3/2), 6 doskoků, 2 asistence, 1 zisk, žádná ztráta, blok a 2 získané fauly mu přinesli 27 valorizačních bodů. Na 19 minut, které strávil na palubovce, je to číslo více než úžasné. Díky Michale! Vysokou užitečnost si v tomto zápase připsal i Pavel Pumprla, který k tuctu bodů přidal 10 doskoků a tedy double-double. Dnes se tolik nedařilo střelecky Tre Simmonsovi (z pole 11/3), ale jeho 6 doskoků a pět získaných míčů bylo výborným počinem. Nesmíme zapomenout na Drew Naymicka se čtyřmi bloky a osmi doskoky. Na straně hostů byl nebezpečný pouze Jamar Smith s 15 body. Devět bodů druhého nejlepšího střelce Orlů Bratčenkova degradovala jednak menší úspěšnost a také 4 ztráty.

 
 doplněny fotografie
 
vloženo: 21.05.2012 23:49 / aktualizováno: 22.05.2012 07:48 / přečteno: 8052x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.