I TŘETÍ ZÁPAS BYL VÍTĚZNÝ

I TŘETÍ ZÁPAS BYL VÍTĚZNÝ

Loňské série se neopakuje, v Prostějově jsme získali třetí vítězství ve finálové sérii.

Domácí trenér se i tentokrát musel obejít bez rozehrávačského specialisty Mateje Venty a zcela v pořádku po nemoci nebyl ani Peterson, který sice nastoupil, ale odehrál jen necelou čtvrtinu. Díky tomu natočil Smith a Bohačík přes třicet minut, Švrdlík a Nicholson přes 28 minut. Trenér Ginzburg při rozhodování o Američanech, kteří nastoupí, ponechal minulou skvadru a na soupisku pro třetí zápas zapsal Tre Simmonse, Eugena Lawrence a Drew Naymicka.

Vzpomínky na loňský třetí zápas drželi domácí pouze v samotném úvodu. Díky prohranému rozskoku, ztrátě Lenzlyho a nepovedenému střeleckému pokusu Simmonse, jsme prohrávali 0:7, když domácí proměnili všechny střelecké pokusy. Ve vedení pak zůstali ještě tři minuty. „Důležité zápasy rozhodují obrany,“ říká trenér Ginzburg často a jeho svěřenci se zachovali podle těchto slov. Po zbytek zápasu zatáhli obranné obruče nadoraz a domácím se hodně těžko dýchalo. Jejich střelba, pokud k ní vůbec došlo, byla z velice těžkých pozic. Nervovou soustavu našeho trenéra však testovaly některé minely našich hráčů z bezprostřední blízkosti koše. Po každém nedaném šoupáku na chvíli zmizela hlava našeho kouče v rukách. Díky precizní obraně však Prostějov neměl žádnou šanci průběh zápasu otočit. Po první čtvrtině jsme měli o trochu horší procento střelby, byli jsme méně důrazní na doskoku a byli jsme o dvě šestky lepší z čáry trestných hodů. Ještě na začátku druhé čtvrtiny byli ve vedení domácí, ale po povedené akci Lawrence, po využití útočného doskoku Nečasem a rychlém protiútoku Bendy, který dokázal skórovat pouhých šest vteřin po koši Smitha, jsme vedli 25:22. Time out domácího trenéra měl za úkol přibrzdit náš rozlet. V té době jsme už hráli v pohodě a dostávali jsme zápas po kontrolu. Vrásky na čele našeho trenéra tak mohly dělat jen tři fauly Nečase, dva Simmonse a Naymicka. Když si pak Drew udělal ještě jeden faul, byla situace s našimi pivoty trochu horší. Domácí pak v potu tváře dotáhli v 16.minutě na plichtu 27:27, ale pak přišly dvě výborné trojky Lenzlyho. Míč z jeho rukou vystoupal do nadoblačných výšin a pak se jako sněhová vločka schoval do obroučky. Domácí odpověděli pouze jednou trojkou a když pak Pampi bravurně zasmečoval, vzal si za stavu 30:35 trenér Choleva oddychový čas. Po něm dvakrát zaúřadoval Drew při bloku a Tre nás dostal do sedmibodového vedení (30:37). Na samotném konci prvního poločasu se trefil za tři Pampi a náskok se poprvé dostal nad deset bodů. Naši hráči se ve druhé čtvrtině zlepšili střelecky z pole, především zaznamenali o tři trojky více, byli o trochu lepší na doskoku a měli o pět více asistencí. Pomalu se začal zvětšovat rozdíl i v počtu ztracených míčů (8:5).

Na začátku třetí čtvrtiny na chvíli přirostl míč Simmonsovi k rukám a jako správný zabiják pokropil naděje soupeře třemi koši v řadě. Domácí vzdorovali a udržovali náskok stále kolem desítky. Už se zdálo, že Tre pojme zbytek zápasu jako one man show, ale efektní zadovka na Pampiho v útoku dvou na jednoho ukázala, že náš milovník míče dokáže i nezištně nahrát. A to před tím dokázal míč získat. Náš náskok se vyhoupl na tucet bodů a po dalším Simmonsově přihrávce a koši Nečase až na 14 bodů. Poté však přišly dvě rychlé trojky soupeře (Bratčenkov a Slezák) a hned po té druhé letěl kouč Ginzburg s téčkem nad hlavou žádat oddechový čas. Do konce třetí čtvrtiny se náskok udržoval stále na dvojciferné hodnotě. V poslední části hry se domácí nejvíce přiblížili po trojce Smitha ve 32.minutě na 56:64. Naši přihodili pár polínek a zase se vzdálili do bezpečného dvouciferného prostoru. Necelé čtyři minuty před koncem stáhl Bohačík na 60:70 a po chvíli přišlo osmdesát Simmonsových vteřin. Během takto krátké doby nastřílel sám devět bodů a definitivně zlomil odpor domácích. Náskok se minutu před koncem dostal dokonce až na 21 bodů, a Smithova trojka byla jen slabou náplastí. 


Ronen Ginzburg na tiskové konferenci: 

"Jsme rádi za výhru, protože tady je těžké hrát. Prostějov ukázal v české lize i poháru Eurochallenge, že umí v domácí hale vyhrávat i nad kvalitními týmy. Víme, že Prostějov měl před tímto zápasem nějaké problémy se soupiskou. To není v basketbalu důvod, aby vznikalo vakuum a abychom se toho obávali. S prvními 15 minutami zápasu jsem nebyl spokojený, nehráli jsme zcela dobře. Opět nám k vítězství pomohla defenzíva."

 

 
vloženo: 25.05.2012 22:25 / aktualizováno: 25.05.2012 23:07 / přečteno: 8961x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.