PODEVÁTÉ V ŘADĚ

PODEVÁTÉ V ŘADĚ

V Prostějově jsme byli opět úspěšní a podeváté v řadě jsme získali mistrovský titul. (doplněny videa)

První fotografie z Prostějova zde  
Fotografie z oslavy po utkání najdete zde  
Fotografie z posledního zápasu sezony najdete zde  

POZOR - V případě, že se vám nezobrazí video v odpovídající velikosti (bude se přehrávat půlka), video si nejprve stáhněte a pak ho sledujte. Děkujeme za pochopení.  

Komentář k zápasu byl převzat ze serveru www.nbl.cz
 
Sezona Mattoni NBL je u konce. Nymburk přehrál Prostějov ve finále s přehledem i napočtvrté a opět obhájil titul. Domácí Orli znovu hráli, co jim nelehká situace dovolila, to ale na nabitý celek z Polabí stačit nemohlo. O osudu zápasu se zase rozhodlo na konci prvního poločasu a konečné skore bylo téměř na chlup kopií Utkání 3: 84-67. 

Nymburští tak slaví devátý titul v nepřerušené řadě. Jejich kapitán Ladislav Sokolovský je však stále neohroženě o dva kroky dál. Svůj loni ustavený rekord 10 domácích titulů navýšil o jedenáctý kousek a už na prostějovské palubovce odpálil další mistrovský doutník.

Podle dostupných informací z červenobílé kabiny se ale stejně jako loni nebudou na počest zlata konat žádné velké oslavné reje.     

"Věděli jsme, že Prostějov má menší rotaci hráčů a chtěli jsme hrát rychle dopředu, což jsme v některých fázích zápasu nepraktikovali, a místo toho jsme hráli pochodový basket bez pohybu míče. Tím pádem jsme šetřili síly Prostějova, ale v momentě, kdy se hra zrychlila, jejich pivoti museli běhat, dřív se unavili a byli pomalejší ve clonách. Pro nás pak bylo snazší do obrany najíždět nebo střílet z dálky z volných pozic a neslo nám to ovoce," řekl ke kritické fázi závěru první půle autor 11 nymburských bodů Radek Nečas.

Prostějovští i tentokrát předvedli dobrý vstup do utkání a brzy vedli 12-7. Netrvalo ale dlouho a Nymburk překlopil vedení na svou stranu. Vyrovnaný špíl se spoustou nepřesností na obou stranách, jehož atmosféra jako by naznačovala, že oba celky už jsou s osudem finále ztotožněny, trval až do 15. minuty.

Středočeši v závěru první půle klasicky zařadili vyšší rychlost. Ze stavu 33-35 se dokázali díky šňůře 20-4 vydrásat za pouhých pět minut k vedení 53-39!

Orli sice ve třetí čtvrtině rozdíl ve skore snížili, jenže na zdramatizování zápasu neměli. Nymburk stále s přehledem vedl a ke svému v posledku vysokému vítězství se propracoval na začátku posledního hracího období. Jeho první polovinu vyhrál poměrem 15-2.

Orli bojovali, šlo to ale ztuha. Vždyť v průběhu finálové série nebo ještě před ní větší či menší zdravotní problémy dopadly na Prášila, Ventu, Pandulu, Petersona a dnes v průběhu klání i Smithe (záda). I z toho mohla pramenit podvědomě nízká sebedůvěra domácích, která byla na jejich sobotním výkonu znát. 

"Před utkáním jsme se ale stále snažili motivovat tým a řekli si, že nebereme na zřetel žádné výmluvy," nevzdával se ani v těžké situaci kouč Zbyněk Choleva. "I hráči Nymburka hráli den předtím hodně. Benda měl za sebou 34 minut, podobně jako Lenzly s Pumprlou. Oni mají jistě kvalitativně lepší střídačku, takže jsme to chtěli brousit a určitě jsme hráli lepší zápas, než byl ten třetí. Lepším výkonem nám už pomohli Peterson a Pandula, kteří v pátek byli kvůli střevní chřipce dehydrování, takže téměř nemohli hrát."

Podle kouče Orlů nebyla špatná první půlka, ani třetí čtvrtina jeho týmu. "Potom ale přišla střídání, nedáme koš, soupeř nás ztrestá košem s faulem nebo trojkou a už se zase vezeme. Ten vývoj je s Nymburkem vždykcy stejný - pár minut zaváhání, dvě ztráty, otevřená střela soupeře a je tam ten rozdíl, s kterým se v tak úzké sestavě už špatně bojuje. A to, že jsme při absenci Venty tříštili síly a organizaci hry, nám nepomohlo taky."   

Hanáci zaznamenali pouze 5 bodů ze šestek, v útoku doskočili jen 4 míče a k tomu vyrobili 23 ztrát. Nymburk měl o 14 pokusů z pole a stejný počet trestných hodů víc...

Zápas neměl jednoznačnou hvězdu tak jako naposledy v Chesteru Simmonsovi. Nejlepšími střelci svých týmů byli Slezák a Abrams, Peterson doplnil 9 bodů o 8 doskoků a 4 asistence, Benda zase posbíral 8 bodů a 11 doskoků.

V utkání se s kariérou sudího NBL rozloučil Petr Vrážel, šéf ČABR, kterému těsně před začátkem bitvy poděkoval před celou halou sportovní ředitel ligy Zdeněk Ringsmuth.


BK PROSTĚJOV - ČEZ BASKETBALL NYMBURK 67-84

Body: Slezák 15 (trojky 6/3), Smith 10 (4 asistence), Bohačík 10, Gadri-Nicholson 9 (7 doskoků, 2 bloky), Peterson 9 (8 doskoků, 4 asistence za 25 minut), Bratčenkov 7, Pelikán 4, Švrdlík 3 (5 doskoků) - Abrams 14, Lenzly 12 (7 doskoků, 3 asistence), Nečas 11, Křemen 11 (trojky 6/3), Benda 8 (11 doskoků), Wilson 8 (3 M+), Sokolovský 8, Pumprla 7, Simmons 4, Kříž 1. Střelba za 3 body: 21/10 - 21/7. Střelba za 2 body: 35/16 - 49/23. TH: 9/5 - 23/17. Doskoky: 30 - 37 (10 v útoku). Osobní chyby:20 - 14. Body zpod koše: 22-34. Čtvrtiny: 18-19, 21-34, 17-12, 11-19. Rozhodčí: Vyklický, Vrážel, Macela. Konečný stav série: 0-4
 
vloženo: 26.05.2012 23:46 / aktualizováno: 27.05.2012 16:36 / přečteno: 10594x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.