VÍTĚZNÉ LOUČENÍ

VÍTĚZNÉ LOUČENÍ

V nymburské hale se před několika hrstkami nejvěrnějších hrál lehce uvolněný předvánoční basket a vítězstvím nad Ústím 97:61 jsme se rozloučili se starým rokem (doplněno o ohlasy).  

Naši hráči měli celé utkání pevně pod kontrolou, i když se soupeř v prvním poločase nečekaně držel. Dílem to bylo jejich hrou, kterou trenér Bálint označil za nejlepší za jeho působení v Ústí a dílem také méně agresivní naší hry. Možná trochu ležérnější hra našich ostře kontrastovala se zarputilým pohledem trenéra Ginzburga, který se čas od času přetlakoval a pouštěl páru. Nejvíce páry vypustil kouč o poločasové přestávce a jeho hledáčku se objevili všichni hráči.
O lehce uvolněné atmosféře svědčí i taneční vložka Mike Taylora, který o přestávce mezi první a druhou čtvrtinou rozvlnil své tělo v rytmu vánoční písničky našich Cheerleaders. Rozhodně za to sklidil velký aplaus svého spoluhráče Drew Naymicka, který byla na lavičce s nataženým lýtkovým svalem v civilu. Mike uhranul i fanclub, který ho odměnil potleskem stejným jako alley-oop, které sehrál Miljan Pavkovič s Tomášem Pomikálkem ve druhém poločase. Ovšem nejvyššího množství decibelů se dočkal dunk Radka Nečase ve čtvrté čtvrtině, kdy Radek vypíchl soupeři míč a obouruč zasmečoval. Nedá se říct, že by Radek nebyl také potěšený, zvlášť když pár minut před tím jeden pokus o dunk díky teči soupeřovy ruky neproměnil.  
Ve všech statistických údajích jsme byli o trochu lepší než náš soupeř. Nejmarkantnější byl rozdíl u střelby z perimetru a to nejen úspěšností, ale i četností. Jedinou trojku hostů dal překvapivě pivot Krakovič. Výrazně lepší jsme byli i v počtu ztracených míčů.  
Na počátku utkání jsme si poměrně rychle a snadno vytvořili náskok, který přesáhl i deset bodů. Velice dobře jsme stříleli (z pole 19/14), když míče solidně distribuoval Carter se 4 asistencemi za první čtvrtinu (celkově 9). Ústí mělo jen dva střelce: Lewandowského (12) a Reese (6). Oba hráči na sebe brali také nejčastěji odvahu. Na náš koš vyslali 14 střel z celkových 16 celého týmu. Ve druhé čtvrtině jsme hořeli ve střelbě ze hry (dvojky 15/5, trojky 6/0) a držela nás střelba trestných hodů (9/8). Sluneta se dostala do zápasu a místo stále jednoznačnějšího našeho vedení, dokázali hosté snižovat až za rozdíl osmi bodů.
Ve třetí čtvrtině jsme pustili více energie a především v obraně nás bylo všude plno. Ústí se začalo dusit, ztrácelo míče a za třetí část nastřílelo jen 9 bodů. Naši hráči potvrdili dominanci celkem sedmadvaceti body. Podílely se na tom jednak čtyři trojky a také mírně zlepšená úspěšnost dvoubodové střelby. V poslední části zápasu se hrálo hodně i pro pobavení diváků. Některé akce se kombinovaly více, než bylo nutné stále ve snaze najít ještě lépe postaveného střelce. Především ve třetí čtvrtině se zdálo, že v zápase padne stovka, ale pak se přeci jen bodový příděl v poslední části trochu zabrzdil. Za stavu 97:61 měl kilo na ruce Pavković, ale střela s klaksonem se nakonec z obroučky vykroutila. 

Peter Bálint

Pro nás to bylo pozitivní zjištění, že když jsme pod tlakem, jsme schopni hrát i trochu spolu. Protože našim největším problémem je kooperovat spolu na hřišti. Dnes v první polovině bylo vidět, že si kluci chtěli půjčit míč, ale bylo to jen proto, že soupeř na nás tlačil. Myslím, že Nymburk nehrál v prvním poločase se stoprocentním nasazením. Druhý poločas nebyl z naší strany tolik aktivní směrem do koše. Ve třetí čtvrtině jsme ustoupili trochu z bojovnosti. Navíc Nymburk v této části hry znásobil svou rychlost především v obraně a díky tomu jsme neměli tolik příležitostí pohybovat míčem. Ke hře z prvního poločasu jsme se vrátili zase ve čtvrté čtvrtině… Dnešních třicet minut jsme podali asi nejlepší výkon pod mým vedením.   

 
Ronen Ginzburg

Utkání, které svým hracím časem vždy bývá trochu riskantní, jsme zvládli dobře. Možná v prvním poločase nebyla cítit plná koncentrace, ale i hosté byli v utkání odvážní a hráli bez zábran. Po změně stran jsme vystupňovali obranu a získali výrazný náskok. Jsem rád, že utkání skončilo bez zranění a že na vánoční dovolenou můžeme odjet s pocitem dobře vykonané práce.

 
Pavel Houška

Do utkání jsme vstoupili dobře, ale pak se to trochu zadrhlo. Neplnili jsme pokyny trenéra a nechodili jsme do rychlého protiútoku. Ústí nás pak začalo trestat. O poločase jsme si řekli, že do druhé půlky musíme vstoupit úplně jinak a myslím, že to bylo vidět. Utkání jsme dostali plně pod kontrolu.

Byl trenér hodně nervózní během zápasu?

Lepší slovo je rozčarovaný. Rozčarovaný byl z toho, že jsme neplnili jeho pokyny.

Šetřili jste na konci soupeře, aby nedostal před Vánoci stovku?

Ne. Poslední střelu jsme měli my, ale Miljanovi se vykroutila z obroučky.

 
Lukáš Palyza

Díky trochu nepřesvědčivému startu jsme Ústí dali šanci, aby se udrželi do poločasu v zápase. Pak jsme si řekli, že by bylo dobré ve třetí čtvrtině zabrat a zápas uklidnit. Po třetí čtvrtině byl náskok třicet bodů a to rozhodlo o výsledku zápasu. 

 
vloženo: 20.12.2012 23:43 / aktualizováno: 21.12.2012 13:16 / přečteno: 9390x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.