TRIUMF A KUBÁŇ

TRIUMF A KUBÁŇ

jsou soupeři na opačných stranách pomyslného žebříčku povedenosti zápasů.  

Po devíti kolech ve VTB lize jsme na 7.místě a máme na svém kontě čtyři vítězství a pět porážek. Podle počtu bodů nám patří dělené páté až osmé místo.


Na nedávno uplynulou půlku sezony jsme se podívali podrobněji s trenérem Ronenem Ginzburgem:

 

Jak jste spokojený s dosavadním účinkováním ve VTB lize? 

VTB ligu jsme nezačali moc dobře. První zápasy se nám nepovedly, měli jsme nový tým, hráči se spolu ještě sehrávali. Ale teď po 9 zápasech můžu říct, že jsem s průběhem soutěže spokojený. 
Do jaké míry naplnilo umístění po polovině základní části vaše předsezónní plány?

Víceméně naše současná situace plní naše plány. Jsme v dobré pozici, díky umístění v tabulce můžeme stále dosáhnout na play-off. Věděli jsme, že budeme hrát s týmy, se kterými bude velmi těžké držet tempo a rovnat se s nimi, ale odvedli jsme dobrou práci.

 V tabulce jsou nyní 4 týmy se stejnou bilancí výher a proher. Jedna výhra může znamenat velký krok, ale jedna prohra naopak velkou ztrátu. Co to pro nás znamená?

Ano je to tak, čtyři týmy jsou na tom stejně. Jen to ukazuje, že některé týmy jsou na tom svou kvalitou téměř totožně. Taková je teď situace a teprve uvidíme, jak se z toho dostaneme. 
Posunula se nahoru kvalita letošního ročníku VTB ligy?

Letos je soutěž kvalitnější. V první řadě hraje více týmů. Nyní je ve východní Evropě, zejména v Rusku a Litvě, hodně peněz a kluby do svých týmů hodně investují. Když si vezmeme i papírově nejslabší tým Minsk, i ten je mnohem silnější než loni. Takže kvalita soutěže je letos zase výš. 
Který tým je pro vás největším překvapením dosavadního průběhu soutěže? 

Není tu žádné výrazné překvapení, všechny týmy známe velmi dobře. Ale myslím si, že Riga je letos velmi silná. Investovali do týmu hodně peněz a udělali oproti loňsku asi největší krok vpřed. 
Co nám, podle Vás, v zápasech VTB ligy nejvíce chybí?

Ze začátku sezóny jsme nehráli dobře. Měli jsme problém s křídly, která máme menší a to jsme moc neuměli řešit v obraně. Takže problémy byly hlavně v úvodních zápasech s Novgorodem a Triumphem. 
Který z devíti zápasů se nám nejméně povedl?

Určitě zápas s Truimphem, ale od té doby máme trochu jiný tým a hrajeme jinak. Zápasy venku nejsou jednoduché, když musíme po programu doma cestovat daleko a tento zápas jsme odehráli víc než špatně. 
Který zápas Vás naopak nejvíce potěšil?

Utkání s Kubání, protože to bylo také na začátku sezóny. Po první prohře jsme dokázali vyhrát proti soupeři, který patří k jednomu z nejlepších týmu v Evropě v současné době.

Čím si vysvětlujete poměrně výrazné porážky ve venkovních zápasech? 

Není to jednoduché hrát ve středu, v pátek, v sobotu brzy ráno cestovat a v neděli hrát. Navíc v Rusku, kde je často velká zima. Když ale hrajeme v pátek doma a v neděli pak také doma, je to samozřejmě jednodušší.  Ale to není výmluva, je to jeden z důvodů, proč se nám nedaří venkovní zápasy. Mimo dvou týmů nejsme ve venkovních zápasech za favority, to často nejsme ani doma. Prohráli jsme s týmy jako je CSKA a Žalgiris, ale hráli jsme dobře. Zápasy s Novgorodem a Triuphem byly ale zklamáním a máme na to odehrát v odvetách lepší zápasy.

Nebudou nás vysoké prohry příliš limitovat při porovnání vzájemného skóre v odvetách?

V první řadě potřebujeme ty zápasy vyhrát. Pokud vyhrajeme 5 zápasů, můžeme hrát play-off. Skupina je vyrovnaná a nejprve se počítají výhry ze vzájemných zápasů, poté až rozdíl ve skóre, takže nikdy nevíme, zda to bude velký problém, nebo vůbec. 
Myslíte, že nás v odvetách čekají jednodušší zápasy než v prvním kole?

Nebude to určitě jednodušší. Sice máme stabilní tým, ne jako v úvodu sezóny, ale každý tým chce postoupit do play-off, nikdo nechce skončit na 8. nebo 9. místě. Navíc doma budeme hrát s týmy jako CSKA a Žalgiris a naopak venku s Minskem, Neptunasem… Bude to těžké.

Je naše startovní pozice před odvetami pro umístění do 6.místa s postupem do play-off dobrá?

Ano, záleží to jen na nás. Nejsme závislí na výsledcích ostatních týmů, ale je to jen na nás, na našich výsledcích.

Kdo, podle vás, získá první dvě místa v obou skupinách na konci základní části?

CSKA a Žalgiris. Jsou určitě nejlepší. Ve druhé skupině Chimki a Kazaň. 
Všiml jste si nějakých výrazných osobností v jednotlivých týmech? Kterých a čím vás zaujaly?

CSKA a Žalgirs mají tým plný skvělých hráčů. Vyzdvihl bych ale E. J. Rowlanda z Rigy, který podle mě je tím hlavním rozdílem oproti loňskému roku a je pro tým obrovským přínosem. Dále pak Tywain McKee z Triumphu je vynikající hráč a mladí hráči Novgorodu dělají tento tým velmi dobrým.  

 
vloženo: 21.12.2012 16:33 / přečteno: 8970x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.