PARDUBICE NA NÁS NESTAČILY

PARDUBICE NA NÁS NESTAČILY

V očekávaném zápase v ČEZ Aréně jsme utnuli domácím jejich devítibodovou šňůru vítězství a bez Rančíka, Welsche a Bendy jsme zvítězili 81:66. 

Před letos největší návštěvou jsme v Pardubicích drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou, i když trenér Ginzburg nechal odpočívat Petra Bendu, Jiřího Welsche i Rada Rančíka. O rozehrávku se staral především Demond Tweety Carter, který se svými devíti asistencemi zařadil do první desítky hráčů podnikajících tuto sezonu v oblasti přihrávek. Pod košem našel Petr Benda zastání v Drew Naymickovi, který si za 11 bodů a 13 doskoků připsal double-double, k tomu si střihnul dva bloky, 5 získaných faulů a žádnou ztrátu. Do sytosti se pod košem vyřádil Radek Nečas, který byl s 33 minutami nejvytíženější hráč. Do double-double mu chyběl jeden doskok. Radek stihl 9 doskoků a 17 bodů. V jeho statistikách zápasu najdeme i jednu úspěšnou trojku. Střelby z této vzdálenosti je jako šafránu, naposledy atakoval Radek koš z perimetru 24.října v utkání proti Levicím a také úspěšně. Větší prostor dostal také nový hráč Efevberha, který se ukázal jako dobrý střelec z dlouhé vzdálenosti (trojky 4/3).

Na straně Pardubic se vše točilo kolem dvojice Žabas – Nelson, kteří dali více než 55% všech pardubických bodů, Nelson navíc doskočil 9 míčů. Ostatní hráči nedokázali na společnou hromádku donést více než sedm bodů a jejich úspěšnost střelby z pole byla necelých 25%. 

V první čtvrtině jsme si vytvořili až desetibodový náskok, o který jsme lepší úspěšností střelby domácích během druhé čtvrtiny přišli. Rozhodující náskok přišel ve třetí části zápasu, kterou jsme vyhráli o 13 bodů, když díky naší obraně vyschl pramen střelby u Žabase i Nelsona. Devět bodů Šutyse a pět Mika nás poslalo do vedení o 11 bodů. V poslední čtvrtině jsme až na krátký úsek dvouciferné vedení udrželi. 

Více k průběhu a statistiky najdete v komentáři k zápasu. 

 

 
vloženo: 19.01.2013 07:02 / přečteno: 10019x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.