OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

Propadák, zklamání, bažina - to byla slova, kterými charakterizovali zápas někteří naši hráči. Hosté byli o mnoho spokojenější.   

Vojta Hruban

Jsme hodně zklamaní. Byl to zápas, který jsme měli vyhrát a který se nám šíleně nepovedl. Nehráli jsme nic z toho, co jsme si řekli a od první do poslední minuty jsme byli mimo.

Nesedí nám styl hry Triumfu?

Soupeř hrál hodně silový basketbal, ale nemyslím si, že by byli lepší než jiná silná družstva, se kterými jsme hráli vyrovnané zápasy, třeba CSKA, Žalgiris, Valencia.

 

Radek Nečas

Dnešní zápas byl absolutní propadák z naší strany. Soupeř přesně věděl, co na nás hrát. Po pěti minutách první čtvrtiny bylo utkání v jejich rukách. My jsme se v dalším průběhu už nedostali pod desetibodový rozdíl. Když jsme se snažili, přitlačili je v obraně, oni přesto dokázali v posledních vteřinách útoku najít nějakého volnějšího hráče, který skóroval. To nás sráželo hlouběji a hlouběji. Závěr už byl one team show a my jsme, bohužel, čekali na závěrečnou sirénu. Dneska to bylo stejné, jako když se propadáš do bažiny.

V prvním poločase měl soupeř velké množství útočných doskoků a díky tomu nás nepustil do rychlého protiútoku. Nehráli nijak rychle dopředu, ale hráli nesmírně účinně… Teď rychle zapomenout a ve středu porazit Rigu.

Byl nějaký hráč na straně soupeře, který vám činil větší problémy?

Triumf hrál dnes jako tým. Využíval dva nebo tři signály, ale i když jsme jim je přerušili, dokázali najít volného hráče, který nás trestal. Jak byli v laufu, tak i hráči, kteří tolik nestřílí, se osmělili a byli úspěšní.


Lukáš Palyza

Dnes to byla jedním slovem ostuda. Nedařilo se nám vůbec nic. Soupeř hrál typický ruský basket a k tomu se jim ještě dařilo střelecky. My jsme se naopak nemohli chytit od začátku zápasu. Bylo vidět, jak je na nás soupeř připravený. Oni mají na rozdíl od nás na přípravu tři, čtyři dny. My jsme se před třemi dny ještě připravovali na Pardubice. Ovšem to není omluva…

V prvním zápase jsme ztratili 37 bodů, dnes 28. Nesedí nám styl hry tohoto soupeře stejně jako třeba u Novgorodu?

Novgorod měl Brezece, dnes tu žádný podobný hráč nehrál… Nedokážu vysvětlit, jak je možné že s Bilbaem a Valencií hrajeme tak dobře a proti dvěma ruským týmům tak špatně. Papírově je Triumf o level horší soupeř. Nesmíme věšet hlavy… je to sport. Teď máme před sebou dalších skoro čtyřicet zápasů a hned ve středu utkání Eurocupu, kde půjde o zachování nadějí na postup do dalších bojů.   

 

Kyle Landry

Odehráli jsme moc dobrý zápas, který je pro nás velmi důležitý pro postup do play-off VTB ligy i proto, že jsme poslední zápasy prohráli jen velmi těsně.

Co bylo klíčem k vaší výhře?

Dnes jsme hráli skvěle v obraně a celkově jsme hráli hodně agresivně. Neměli jsme během zápasu žádný propad, celou dobu jsme byli naprosto koncentrovaní a hráli naplno.

V Moskvě jsme prohráli téměř o 40 bodů, dnes opět velkým rozdílem. Čím to je?
Nevím. Nymburk je dobrý tým, ale myslím, že náš tým se lepší zápas od zápasu a to jsme dokázali i na Nymburku.

Je to pro vás důležitý krok k play-off VTB ligy?

Je to velmi důležitý krok, protože Nymburk byl aktuálně tým, se kterým jsme se přímo prali o postupové místo, takže je pro nás dnešní výhra velmi důležitá.

V Last16 Eurocupu jste prohráli oba zápasy, máte to v hlavě?

Není to pro nás úplně jednoduchá situace, ale doufáme, že to bude jako loni, kdy jsme měli pomalejší start v Last16 Eurochallenge a nakonec jsme se dostali do Final Four.

Vzpomněl sis na svůj život v Prostějově?

Jasně, hrál jsem tam 2 roky a byl to pro mě skvělý čas, moc jsem si to v Prostějově užil. Když jsem viděl, že budeme hrát s Nymburkem, byl jsem moc rád, že se vrátím do České republiky. A taky jsem rád, že jsme Nymburk dokázali dvakrát v této sezóně porazit.

Víš něco o problémech, který teď Prostějov má? Co na to říkáš?

Slyšel jsem o finančních problémech, který klub má. Je to velká škoda, poslední 3 roky tvrdě makali na tom, aby se dostali do finále ligy a teď tohle. Prostějov je krásné město, jsou zde bezvadní fanoušci a tak mě jejich situace mrzí.


Sergej Karasev

Na tento zápas jsme se opravdu hodně připravovali. Víme, že Nymburk je dobrý tým a pokud jsme si chtěli udržet šanci na postup do play-off, museli jsme vyhrát. Dnes jsme hráli dobře jako tým a to jak v obraně tak i v útoku, přesně jsme plnili pokyny trenéra. A díky tomu jsme vyhráli takovým rozdílem.

Co bylo klíčem k vaší výhře?

Důležitá byla první půle, kdy jsme si vytvořili dvacetibodový náskok. V předchozích zápasech jsme měli problémy se třetí čtvrtinou, které jsme odehráli strašně. Dnes jsme si to ale pohlídali, udrželi si náskok a ten jsme se snažili navýšit pokaždé, kdy to šlo.

Byl jsi před zápasem trochu nervózní, když tě na místě sledovali skauti z NBA?

Před zápasem jsem nevěděl, že tu jsou. Hrál jsem svoji hru, celý tým chápal, jak je pro nás tento zápas důležitý a vložili jsme do něj maximální úsilí a energii.

První zápasy Last16 Eurocupu jste prohráli minimálním rozdílem. Co se stalo?

Myslím, že jsme po Vánocích nebyli úplně ve formě. První zápas byl hrozný. V tom druhém jsme doma prohráli s Budivelnikem o 1 bod. Štěstí nebylo na naší straně. Ale stále máme šanci postoupit do dalšího kola, potřebujeme vyhrát v Turecku a uděláme pro to všechno.

Máte na Nymburk nějaký recept? Ve dvou zápasech jste nám nadělili porážky o 70 bodů.

Nevím čím to je, ale proti nám vám ani jednou nevyšla střelba. Možná je to naší obranou, opravdu dobře jsme se na zápas připravili. Věděli jsme, že Nymburk má vynikající střelce, že jste porazili Bilbao a hráli vyrovnaně s Valencií. Ale dnes to vyšlo nám.

Jsi synem hlavního trenéra? Je to výhoda, nebo je to spíš někdy problematické?

Je to fajn, otec mi věří, důvěřuje mi, tak mi někdy možná dávám více času na hřišti (smích). Na druhou stranu je to těžké, někdy je na mě tvrdší než na ostatní hráče. Hodně času se doma bavíme o basketu. Jsem ale rád, že mě může trénovat a že já mohu být jeho hráč.

 
 
vloženo: 21.01.2013 01:37 / přečteno: 8434x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.