NADSTAVBA SE BLÍŽÍ

NADSTAVBA SE BLÍŽÍ

Za čtrnáct dní startují nadstavbové skupiny Mattoni NBL A1 a A2.

Ve skupině A1 došlo oproti minulé sezoně pouze k jedné změně. Vloni šesté USK Praha vystřídala pro letošní sezonu Ostrava. Podívejme se, jak se dařilo našim soupeřům pro nadstavbovou skupinu A1.

Ostrava přišla do A1 s druhým nejlepším výsledkem, tedy ze druhého místa po základní části. Nová Huť si své místo vybojovala především na začátku letošní sezony, kdy kosila jednoho soupeře za druhým. V prvních 13 kolech prohrála pouze jeden zápas v Nymburce. Kosa padla na kámen 1.prosince, když ostravští basketbalisté prohráli v Prostějově rozdílem 30 bodů. Za poslední měsíc minulého roku a první letošního byl poměr vyhraných a prohraných zápasů 5-6. Ostrava prohrála s Kolínem, s USK i Svitavami. Přesto náskok byl tak velký, že na druhém místě tým zůstal.  


Pardubice stejně jako vloni postoupily do A1 ze třetího místa. I když je ještě čeká jeden zápas proti Jindřichovu Hradci, mohou se bodově na Ostravu pouze dotáhnout. Vzhledem k tomu, že Ostrava nad Pardubicemi dvakrát (i když těsně) vyhrála, zůstane Beksa na třetím místě. Pardubice začaly soutěž třemi výhrami, i když hned první zápas v Ústí zachránily až na poslední chvíli (76:74). Pardubická krize se datuje do období přelomu října a listopadu, kdy prohrály čtyři zápasy v řadě (Svitavy, Prostějov, Kolín, Nymburk). Dvě těsné prohry zaznamenaly s Ostravou na konci listopadu v 13. a 26.kole a pak už Pardubice prohrály jen ve 23.kole s námi.  

 

Prostějov je aktuálně čtvrtý a prohrál v sezoně zatím 9 zápasů, přičemž z prvních pěti to byly čtyři (Ostrava, Děčín, Levice, Opava). Krvácející Orel se pak vzepjal k vítězství na palubovce Pardubic (92:91) a to domácí na čtyři zápasy postavilo na nohy. V zápase 11.kola však Prostějov narazil doma na naše hráče a přestože byl ve hře o vítězství až do konce, nakonec o tři body prohrál. V dalším průběhu ligy narazil Prostějov ještě na čtyři přemožitele: Jindřichův Hradec, Pardubice a znovu Levice a Nymburk.

Prostějov by mohl ještě padnout na páté místo, ale to za předpokladu, že prohraje doma s USK a zároveň Kolín podlehne doma Svitavám.

 

Kolín má velkou šanci skončit na pátém místě po základní části. Stačí, když porazí v sobotu doma Svitavy. Výkony Kolína byly mnohdy jako na houpačce. Kolín dokázal v bodově výživném utkání vyhrát na palubovce Děčína 101:100 a stejného soupeře přehrát i doma, porazit doma Pardubice i Ostravu. Na druhou stanu prohrál v Chomutově i v Jindřichově Hradci. Utrpěl debakl v Prostějově, když inkasoval 123 bodů – rekord letošního ročníku. Pro nejvyšší prohru si však dojel do Nymburka. V předehrávaném utkání 26.kola podlehl ve značně oslabené sestavě o 51 bodů 54:105.

 

Děčín pravděpodobně skončí na šestém místě, protože při shodném počtu bodů s Kolínem má horší skóre. Čtvrtý by mohl být za předpokladu prohry Prostějova a Kolína v posledním kole základní skupiny. Také Děčín bojoval s těžkostmi na několika frontách. Nedostávalo se finančních prostředků, což pocítil klub mimo jiné odchodem Sedmáka do Interu. Podkošovou sestavu Děčína provázela zranění Jakuba Houšky a Mirka Soukupa. Svou účast v elitní šestce uhrál Děčín až v posledních dvou kolech. Stéblo z cesty do A1 mu však pomohl odstranit severočeský polabský soused z Ústí, když porazil Levice a díky tomu už Levice nemohly Děčín dostihnout. Děčín jako jediný tým nás dokázal letos v Mattoni NBL porazit, naopak některá vítězství byla poměrně těsná jako například Chomutov a Opava o bod, Jindřichův Hradec o 4.   

 
Rozlosování
  • 22.02.  doma Děčín  *)
  • 27.02.  venku Ostrava
  • 06.03.  doma Kolín
  • 13.03.  doma Pardubice
  • 20.03.  venku Děčín
  • 30.03.  doma Ostrava
  • 03.04.  venku Prostějov
  • 06.04.  venku Kolín
  • 10.04.  doma  Prostějov
  • 13.04.  venku Pardubice
*) Datum 22.února platí v případě, že utkání EC ve Valencii  bude posunuto na 19.2. Pokud zůstane na 20.2. termín utkání s Děčínem bude ještě upřesněn. Do úvahy připadá 23.2. nebo 27.3. O změně budete včas informováni.
 
 
 
vloženo: 31.01.2013 00:56 / přečteno: 10270x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.