RIGA - DÍL TŘETÍ

RIGA - DÍL TŘETÍ

Po týdnu nás čeká důležitá, možná klíčová odveta s VEF Rigou, která naznačí naše definitivní šance na úspěch v Last16 Eurocupu. Letos je to již třetí vzájemný zápas, který poprvé sehrajeme na hřišti soupeře.

S Rigou máme letos zápornou bilanci, kdy jsme prohráli oba zápasy.  První v rámci VTB ligy doma v Nymburce o 2 body. Druhé utkání jsme ztratili v eurocupovém zápase v Pardubicích. A tato prohra nás může velmi mrzet, protože jsme v průběhu utkání vedli až o 17 bodů, Rigu jsme ale nechali dotáhnout a v posledních minutách jsme zápas ztratili rozdílem 5 bodů. Podařilo se nám sice zastavit E. J. Rowlanda, který dal pouhých 8 bodů, ale jeho roli zastali jiní. Trenér Rigy Butautas ocenil právě týmový výkon svého družstva, díky kterému se vrátili do zápasu, a nakonec si soupeř z Pardubic odvezl výhru.

 

V týdenní pauze mezi oběma zápasy Riga stihla v domácí lotyšské lize porazit Liepajas Lauvas 80:58. My jsme sehráli 2 vítězné zápasy MNBL proti Prostějovu a Chomutovu.

 

Nyní je Riga na prvním místě naší skupiny J s jednou prohrou a dvěma výhrami. My máme stejně jako Bilbao bilanci opačnou, tj. 1 výhru ve venkovním utkání právě s Bilbaem a prohru s Valencií a Rigou, obě porážky o 5 bodů. Poprvé se letos vydáváme na domácí palubovku Rigy a potřebujeme nutně vyhrát, jinak se naše šance na postup velmi výrazně sníží, možná se budou blížit nule. Trenér Ronen Ginzburg věří, že na Rigu máme, přesto že se nejspíš budeme muset obejít bez Petra Bendy.

 

Ve středu nás čeká letos už třetí zápas s Rigou, druhý v Eurocupu. Bude to klíčový zápas vzhledem k naším šancím na postup?

Ano, pravděpodobně to bude ten klíčový zápas. Pokud se nám tento zápas nepovede, máme samozřejmě pořád ještě šanci, ale rozhodně chceme brát výhru.

 
Co bude v tomto zápase nejdůležitější?

Pro nás bude nejdůležitější, aby všichni hráči byli zdraví a mohli do zápasu nastoupit. V této chvíli máme problém s Petrem Bendou, a pokud nebude moct hrát, tak to je pro nás hodně špatné. Pokud zahrajeme stejně jako 36 minut v zápase v Pardubicích, můžeme Rigu porazit.

 

Zdá se, že Riga je doma velice silná. Porazila zde Bilbao o 23 bodů. Jak na ní v jejím prostředí musíme?

Riga je silná i venku, natož doma. Pokud se ale budeme cítit dobře, budeme hrát to, co máme jak v obraně, tak v útoku, tak jako v prvním zápase s výjimkou posledních čtyř minut, můžeme slavit. Zatavit Rigu také znamená zastavit její klíčové hráče a to nesmíme podcenit.

 

Říkal jste, že s Petrem Bendou to nevypadá dobře. Jak jsou na tom ostatní hráči?

Opět nevíme, jak na tom bude Rado Rančík, ale myslím si, že ten nakonec nastoupí. Problémy Bendy jsou závažnější. Ostatní hráči jsou v pořádku. 

 
vloženo: 29.01.2013 12:39 / přečteno: 8992x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.