A1 V PÁTEK ZAČÍNÁ

A1 V PÁTEK ZAČÍNÁ

Po 24 dnech od posledního zápasu Mattoni NBL v základní skupině odehrají v pátek 22.února od 18:00 basketbalisté Děčína v Nymburce první utkání skupiny A1.

V letošní sezoně se Děčínští do poslední chvíle strachovali o postup do lepší nadstavbové skupiny A1 s jistotou účasti v play-off. Málem došlo na přímý souboj o postup do A1 při utkání s Levicemi v úplně posledním kole základní skupiny. V předposledním kole však postupový rébus nečekaně rozluštil jiný severočeský tým z Ústí nad Labem, který Levice na domácí palubovce porazil. Díky tomu už nemohl být Děčín Levicemi předstižen. „Postupem mezi nejlepších šest a tím pádem jistou účastí v play-off rozhodně nepohrdám, ale naopak jsem za to moc rád. Přes všechny turbulence, které se od konce loňské sezony až po skončení základní části v našem klubu udály, je hezké být opět součástí A1. Turbulencemi mám na mysli velký odliv klíčových hráčů, velmi krátkou společnou přípravu díky mému působení u národního týmu, zdravotní trable, které začaly ve druhé minutě prvního utkání odvozem Jakuba Houšky do pardubické nemocnice - a dále pokračovaly operací kolene Mirka Soukupa atd. atd. atd. A do toho přišly velmi nepříjemné okamžiky v podobě finančních problémů klubu, což mimo jiné vyústilo i nepopulárním snižováním odměn a odchodem Petera Sedmáka,“ řekl pro klubový web při hodnocení sezony trenér Pavel Budínský, který po více než osmi letech v Děčíně podepsal smlouvu až do konce sezony 2015/16.

Děčín se díky umístění na 6.místě po základní části pobojoval do Final 8 Českého poháru. Ve čtvrtfinále však nestačil na bronzové medailisty z Ostravy (77:84) a cesta pohárem pro ně skončila hned v první kole.

 

Od šestého kola, kdy se oba týmy v tomto ročníku poprvé v Nymburce střetly, nebude proti sobě hrát pět hráčů. Z našeho týmu odešli Sokolovský, Abrams, Taylor a Tapoutos, na straně hostů bude chybět pouze jeden hráč a to Peter Sedmák. Kdo však zůstal, jsou trenéři obou týmů Ronen Ginzburg na naší straně a Pavel Budínský na straně Děčína.

 
Pavel  Budínský

Je vynikající, že začneme zase hrát, pauza byla strašně dlouhá. Dlouho jsme nehráli soutěžní zápas, jen jedno utkání Českého poháru. Uvidíme, jak bude vypadat náš týmový výkon.

Jak jste přežívali bezzápasové období?

Měli jsme dost prostoru na trénink a snažili jsme se do programu zařadit jedno přípravné utkání.  Nakonec jsme si v úterý 14.února zahráli v Litoměřicích proti USK Praha. Volný čas jsme využili k doléčení nějakých bolístek.

Bude dlouhá pauza větší handicap pro vás než návrat Nymburka z týdenního tripu?

To se ukáže v utkání… Já vím o našem týmu, že pokud vypadne z rytmu a delší dobu nehraje soutěžní utkání, trochu se na palubovce hledáme. Ovšem utkání v Nymburce je těžké a komplikované v jakémkoliv období – ať už po pause nebo v plném zatížení. Je to nejtěžší zápas, který se dá v Čechách hrát.

Jaký je zdravotní stav vašich hráčů?

Určitě nebude Jakub Houška, který je po operaci a o jiných komplikacím nevím. Vzhledem k odchodu Petera Sedmáka jsme v problémech s podkošovou sestavou. Máme k dispozici pouze dva menší podkošové hráče Míru Soukupa a Roberta Landu a to pro nadstavbu není ideální.

Hledáte někoho dalšího hráče?

Chtěli bychom přivést do sestavy jednoho vyššího podkošového hráče. Něco se rýsuje, ale zatím nejsem schopen říct, za jak dlouho se podaří přestup vyřídit. Nevylučuji, že se to povede rychle.

Stihnete dotáhnout jeho příchod před zápasem s Nymbukem?

Pokud by se to povedlo, naskočil by do rozjetého vlaku bez jakéhokoliv tréninku. Bylo by ale ideální mu dát prostor při absenci zmiňovaných pětkových hráčů pod košem.

 
Ronen Ginzburg
Co očekáváte od prvního zápasu skupiny A1?

Vrátili jsme se z dlouhé cesty, s jednou výhrou a velmi zlou prohrou. Na poslední zápas Eurocupu musíme rychle zapomenout. Možná budeme potřebovat trochu času, než se z toho zcela oklepeme, ale v pátek prostě musíme naplno nastoupit k dalšímu zápasu proti Děčínu.  

 

Liší se něčím zápasy základní skupiny a skupiny A1, nebo jsou stejné?

Já myslím, že jsou stejné. Dál sbíráme body, které se počítají. Rozdílné to je, až když přijde play-off.

V sezóně jsme zatím prohráli jediný zápas a to proti Děčínu. Jak důležité je to před dalším vzájemným zápasem?

Není to důležité. Pro každý tým, který v lize Nymburk porazí, je to důležitá výhra, která týmu může dodat sebevědomí. To nás ale před utkáním s Děčínem nijak nelimituje.

Jaká je silná stránka našeho prvního soupeře?

Jejich síla je samozřejmě v rozehrávači Sandersovi, další důležití hráči jsou Alič nebo Stria. Děčín má stabilizovaný kádr, většina hráčů spolu hraje dlouhou dobu spolu, a tak jim době funguje týmová chemie.

Jak moc je pro nás důležité vstoupit do skupiny vítězstvím?

Je to důležité, určitě chceme vyhrát. Náš náskok před pronásledovateli je velký a našim cílem je udržení prvního místa, abychom mohli v play-off vždy začínat doma. 

 
vloženo: 21.02.2013 03:07 / přečteno: 10553x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.