JISTÝ VSTUP DO NADSTAVBOVÉ ČÁSTI

JISTÝ VSTUP DO NADSTAVBOVÉ ČÁSTI

V úvodním zápase nadstavbové skupiny A1 jsme se potkali s týmem, který nás jako jediný porazil v základní části MNBL. V první polovině zápasu byla k vidění poměrně vyrovnaná bitva. V poslední čtvrtině jsme si ale vytvořili rozhodující náskok a zápas vyhráli rozdílem 13 bodů.

Děčín přijel s poměrně oslabenou soupiskou, chyběli podkošoví hráči Houška a Čonka, do hry se prakticky s nulovou sehraností s týmem zapojila nová posila Maďar Gyögy Kinter. Na naší straně byla k dispozici kompletní sestava.

 

Do utkání jsme vstoupili agresivně a poměrně rychle jsme si vytvořili tlak, ze kterého pramenilo i rychlé dvouciferné vedení. Během prvních osmi minut hry jsme Děčínu dovolili dát pouhých 5 bodů, ke konci první čtvrtiny ale náš tlak a převaha na hřišti pomalu slábli a Děčín tak dostal možnost vrátit se do zápasu. S klaksonem snižoval Patrick Pope na 18:13.

 

Ve stejném nasazení Děčín pokračoval i na začátku druhé čtvrtiny. V čase 5:32 srovnal stav utkání Landa, chvíli na to otočil skóre ve svůj prospěch Luboš Stria svou úspěšnou trojkou a Děčín vedl 20:23. Mírný náskok si soupeř udržoval až do závěru prvního poločasu. Mike Efevberha nám svou trojkou zajistil vedení po prvním poločase dvoubodovým rozdílem - 35:33.

 

Po návratu ze šaten bylo k vidění poměrně hodně chyb a ztrát na obou stranách a během prvních 2 minut hry padl jediný bod z rukou Aliče z čáry trestných hodů. Poté se ale trefil Benda, Efevberha a Rančík. Snižoval Sanders, ale po trojkách Efevberhy a Rančíka jsme se dostali do desetibodového vedení. Aktivní Efevberha navyšoval efektní smečí a do konce třetí části jsme si nakonec rozdíl 10 bodů udrželi.

 

Zkraje poslední čtvrtiny hry jsme si vytvořili rozhodující náskok, který se díky 9 bodům v řadě, na kterých se největší měrou podílel bývalý hráč Děčína Tomáš Pomikálek, a pouhým dvěma bodům Děčíny zvýšil na 17 bodů. Děčínu už jsme nedovolili tento náskok stáhnout, skóre zápasu uzavřel Hruban na 79:66.

 

O nejvíc bodů našeho týmu se postaral Rado Rančík s 22 body, Mike Efevberha se 17 body, Tomáš Pomikálek zaznamenal 7 bodů a 10 doskoků. Na straně soupeře si nevíce bodů připsal Stria (14), Landa (12) a Pope (11).


Pavel Budínský – trenér Děčína

Gratuluji domácím k výhře. My jsme hráli po velmi dlouhé době soutěžní zápas. V prvním poločase to pro nás bylo celkem otevřené utkání, protože skóre bylo poměrně vyrovnané. Poločasový výsledek 35:33 nám dával naději. Bylo vidět, že Nymburk není zcela v optimální pohodě, že nehraje s maximální mírou agresivity. Důvodem, proč jsme prohráli, byl úvod třetí čtvrtiny. Několik našich hloupých rozhodnutí na útočné polovině a některé ztráty jsme nebyli schopni zkorigovat. Domácí zahráli pár rychlých protiútoků a rozdíl ve skóre se dostal do dvouciferné roviny. Pak už to díky svým zkušenostem i lepšímu kádru dokázal náskok pohlídat. Konečný výsledek pro nás není devastující, i když si Nymburk zaslouženě došel pro dva body.

 

Ronen Ginzburg – trenér Nymburka

Bylo to pro nás důležité vítězství. Před zápasem jsme neměli na přípravu moc času. Navíc po nepovedeném utkání proti Valencii jsme potřebovali na toto utkání rychle zapomenout a snažit se spíše navázat na vítězný zápas proti Rize. V ofenzivě to nebyl zcela povedený zápas, ale věřím, že v příštích zápasech budeme na tom střelecky lépe.

 
    

 
vloženo: 22.02.2013 23:38 / aktualizováno: 23.02.2013 01:35 / přečteno: 8302x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.