KOPA ZÁPASŮ

KOPA ZÁPASŮ

Dnes od šesti večer změříme po šedesáté síly (v Mattoni NBL i Českém poháru) s prostějovskými Orly.

Prostějov je tým, který se do Mattoni NBL probojoval v roce 2004 pod vedením trenéra Benáčka. Od sezony 2004/05, tedy od své prvé, vždy bojuje o místa nejvyšší. První utkání 17.10.2004 jsme nad Orly vyhráli jednoznačně 101:67 a pak jsme slavili dalších celkem 50 výher. Pouze osmkrát jsme odešli z palubovky poraženi. Ani jednou to nebylo v Nymburce, i když v roce 2011 při pátém zápase ve finále Mattoni NBL jsme prohry nebyly daleko. Tehdy nás zachránil Radek Nečas, který doskočil Sokolovu nedanou šestku a ukončil prodloužení.


S Prostějovem jsme také odehráli šest pohárových zápasů jednou, v Ústí nad Labem, jsme prohráli a díky tomu jsme obsadili na Poháru až třetí místo.


V letošní sezoně byla obě utkání poměrně vyrovnaná. V prvním jsme po celý zápas prohrávali, ale nakonec po šňůře 16:1 jsme utkání dovedli do vítězného konce 76:73. V druhém utkání základní skupiny jsme postrádali dva podkošové hráče Rančíka (zranění) a Bendu (nemoc) a prostějovští hráči už hráli v okleštěné sestavě. Po jednoznačné druhé čtvrtině (26:12) jsme sice v závěru polevili, ale nakonec jsme bezpečně zvítězili 81:71.

 

Ronen Ginzburg před utkáním

Proti Prostějovu není jednoduché hrát v žádné části ligové sezony. Dokazují to jednak jejich poslední výsledky ale i oba naše letošní vzájemné zápasy. Navíc v posledních dvou měsících je jejich forma velice dobrá. Hrají s velkou sebedůvěrou a k tomu jim pomáhá i úzká rotace sedmi, osmi hráčů. Prostějov je velice nebezpečný v průniku pod koš, přičemž na perimetru operují výborní střelci. Našim cílem musí být opět výborná obrana a rychlý přechod do protiútoku. Pokud splníme oba tyto úkoly beze zbytku, posilujeme vždy šance na úspěch proti jakémukoliv týmu.

Nelze vyjmenovat jednoho nebo dva klíčové hráče soupeře, protože v rotaci osmi musí být všichni „klíčoví“. Pokud sledujeme jejich předchozí zápasy, každý z nich je schopen v některém z nich zazářit. Pochopitelně nejdůležitější je zastavit jejich rozehrávače. Pokud se nám to povede, budou strádat i jejich spoluhráči na křídlech a pod košem.    

 
vloženo: 03.04.2013 10:01 / přečteno: 9608x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.