POKLIDNÉ VÍTĚZSTVÍ

POKLIDNÉ VÍTĚZSTVÍ

Tentokrát v Prostějově nebyl k vidění žádný dramatický zápas. Výhra o 25 bodů se zrodila už ve druhé čtvrtině.

Domácí byli naposledy ve vedení v polovině první čtvrtiny za stavu 11:9. Od té doby dokázali ve dvou případech pouze vyrovnat. V prvním poločase se Prostějov dopouštěl mnoha nevynucených ztrát, my jsme si naopak velice dobře hlídali obranný doskok. V polovině osmé minuty si trenér domácích Choleva vzal první oddechový čas, to když za tři body skóroval z rychlého protiútoku Carter a upravil na 13:18. Porada přinesla alespoň na chvíli své ovoce a Orli vyrovnali. Mohli jít dokonce do vedení, ale Marko proměnil jen jednu šestku. Na druhé straně se v posledním útoku po napíchnutí obrany trefil za tři Pomikálek a stal s tak nejlepším střelcem průběžného pořadí střelců.

Úvod druhé čtvrtiny byl trochu neurovnaný, několik nepovedených střel na obou stranách stálo za pomalu přibývajícím skóre. Teprve ve 14.minutě se díky trojkám Palyzy a Efevberhy trochu voda ve stojatém rybníku promíchala (22:31). Trenér Choleva podle očekávání svolal hráče k poradě. Po time outu se domácím povedlo dvakrát v útoku doskočit míč a třikrát vyslat střelecký pokus z dálky do koše, ale skóre se nepohnulo. Naopak na druhé straně se pod košem uvolnil Rado Rančík a poprvé jsme se v utkání ujali dvouciferného vedení. Postupem času jsme na koš Prostějova vyslali ještě dvě trojky a domácí ztratili půdu pod nohama úplně. Ten hlavní zážitek se však teprve chystal. Minutu a půl před koncem nahrál při našem útoku Carter na rozjetou lokomotivu s číslem 41 na zádech. Drew pak prolétl jak Pendolino vymezeným územím a zarazil míč do koše. Šrouby držící konstrukce koše se možná klepou ještě teď. Další tři body našeho týmu až na 28:49 dal Drew ze šestek, ale poslední slovo patřilo domácímu Bratčenkovi, který s klaksonem zavěsil trojku.

Třetí čtvrtina zpočátku vycházela lépe domácím, naše hra byla v některých momentech hodně komplikovaná. Jeden náš koš přebíjeli Orli dvěma. Když dal Prášil trojku a upravil na 42:57, vzal si trenér Ginzburg oddechový čas. Po něm se nejprve košem s faulem prezentoval Rado a pak si zasmečoval po jednom kroku Naymick, když ho k povedené akci vyzval nahrávkou Carter.  Rozdíl se stále udržoval kolem dvaceti bodů a trenér Ginzburg poslal na palubovku i poslední dva hráče, které ještě nezapojil: Pavkoviče a Nečase. Poslední koš třetí čtvrtiny patřil nám. Do pozice nejlepšího střelce se posunul Carter (15) a osmi body ve třetí čtvrtině poskočil na tucet Rančík. Další 3 hráči zaznamenali po devíti bodech – Palyza, Efevberha a Naymick. Na straně domácích byli dvoucifernými střelci Švrdlík (11) a Slezák (13) a devět bodů přidal Bohačík.

Od začátku poslední čtvrtiny se začali vytrácet podkošoví hráči domácích. První pro pět faulů šel Švrdlík, v polovině Bratčenkov a ke konci Prášil. Domácí tak vsadili především na střelbu z perimetru. Když si na konci 34.minuty bral trenér Ginzburg oddechový čas, dali Orli od začátku období 13 bodů (4 trojky a jednu šestku). Na palubovku naběhli opět Welsch a Carter a hned se zapsali do listiny střelců (63:85). V posledních čtyřech minutách si domácí diváci možná museli promnout oči, jestli se jim na palubovce nezměnil sport a že místo košíkářských mužů nehrají prostějovské volejbalistky. Dvě smeče Vojty Hrubana a jedna Pomikálka daly utkání exhibiční ráz. Především první Vojty po rychlé akci na trase Drew (doskok) – Tweety (asistence) – Vojta (smeč) byla ukázkovou ukázkou rychlého protiútoku. Poslední trojka Prostějova už jen kosmeticky upravila konečný výsledek. 

Body: Bohačík 16, Slezák 13, Švrdlík 11, Bratčenkov 9, Marko 8, Kohout 7, Pandula 4, Prášil 3 – Carter 18, Pomikálek 15, Naymick 13, Rančík 12, Welsch, Efevberha a Palyza po 9, Hruban 7, Benda 4, čtvrtiny: 18:21, 13:28, 18:26, 22:21

 

 
vloženo: 03.04.2013 20:58 / aktualizováno: 03.04.2013 23:21 / přečteno: 8488x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.