ROK BEZ LIGOVÉ PORÁŽKY

ROK BEZ LIGOVÉ PORÁŽKY

Nymburští basketbalisté zvládli i poslední letošní ligové utkání, když zvítězili v pardubické ČEZ Areně nad domácí Beksou 89:76. Stvrdili tím domácí neporazitelnost v roce 2013. Ani případná prohra by nic nezměnila na tom, že Nymburk nadále vede po svých devíti odehraných zápasech tabulku Mattoni NBL.

Začátek zápasu potvrdil očekávání. Na Nymburk čekal v Pardubicích dobře připravený a motivovaný soupeř. Když Petr Bohačík úspěšně proměnil dva nájezdy za sebou a Pardubice šly do vedení 17:14, vzal si nymburský kouč Kestutis Kemzura poprvé time out.

Po něm se poprvé v zápase na palubovce objevil Dylan Page, který se ihned uvedl útočným faulem. Za chvíli Vlado Ilievski minul oba trestné hody, ale napravil to úspěšnou trojkou a vyrovnal. Hned na to šel po dvou bodech Jiřího Welsche Nymburk znovu do vedení a time out si vzal pro změnu domácí kouč Dušan Bohunický.

Ten vrátil do hry Muirheada, který si ale hned udělal třetí osobní chybu a šel si znovu sednout. Ve stejný moment nastoupil poprvé hry Thomas Massamba na nymburské straně a hned se uvedl parádní asistencí na Pavla Houšku. Vyrovnanou první čtvrtinu vyhrál Nymburk 24:21.

Na začátku druhé části hosté mírně poodskočili, ale přesná ruka Levella Sanderse zařídila další vyrovnání Pardubic. Po jeho trojce byl stav 28:28. Nymburk ale zakontroval první delší bodovou šňůrou v zápase a šel do devítibodového vedení. Další trojka Ilievskiho pak poprvé prolomila desetibodový rozdíl ve skóre. Za tři se ještě stihl trefit Rado Rančík, jemuž propadl míč obroučkou přesně s poločasovým klaksonem. O přestávce svítilo na tabuli skóre 48:35 pro Nymburk.

Protože hosté dali v prvních pěti minutách pouhý bod, jejich náskok se ve třetí minutě pomalu rozplýval. Po úspěšném najetí Sanderse ztrácely Pardubice už zase jen tři body. Bylo na čase rychle zvrátit negativní vývoj a to se povedlo. Přišla další šnůra, tentokrát jedenáctibodová, jejíž základ tvořily trojky Rančíka a Lukáše Palyzy. Před poslední částí byl náskok Nymburka stejně jako v poločase už zase třináctibodový.

Udržet vedení a nepustit Pardubice na dostřel pomáhaly body Rašida Mahalbašiče, který se prosazoval v osobních soubojích pod košem. Se zápasem se loučil osmi body za šest minut poslední čtvrtiny, než musel jít po pátém faulu dokoukat utkání na lavičku. Domácí se ještě jednou dostali pod desetibodovou hranici, ale Nymburk už si zápas pohlídal, když zakončil rok 2013 výhrou 89:76.

 
vloženo: 29.12.2013 20:55 / přečteno: 8181x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.