ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Přečtěte si názory trenérů a hráčů po utkání s Pardubicemi. 

Kestutis Kemzura

Myslím si, že to byl zápas hraný ve velké intenzitě. Pardubice hrají velice agresivně v obraně. Snažily se přerušit naše nacvičené signály, v některých okamžicích byly úspěšné a dokázaly získávat míče. V prvním poločase nám škodil Sanders, také jsme neodstavovali hráče tak, jak jsme si říkali před zápasem. Jakmile jsme začali lépe bránit a hlavně doskakovat po minutých střelách Pardubic, vytvořili jsme si dvouciferný náskok.

I když jsme si před druhým poločasem říkali, že nesmíme odpočívat, ale naopak musíme přidat na intenzitě, nedokázali jsme asi pět minut skórovat. Až příliš jsme se spoléhali na ostřelování domácího koše zvenku, nedali jsme pár jednoduchých košů, a protože domácí hráči hráli s velkou energií a srdcem, dostali se zpátky do zápasu.

Náš tým probudila situace s technickou chybou. Podařilo se nám několikrát ubránit, znovu jsme udělali několikabodovou šňůru, dobře jsme využívali Mahalbašiče ve vnitřním prostoru a zápas jsme dokázali vyhrát.

 

Dušan Bohunický (trenér Pardubic):

V první řadě gratuluji nymburskému trenérovi a jeho týmu k vítězství. Hrát proti takovému týmu, jakým je Nymburk, je pro nás hrozně důležité, protože jsme se potkali s agresivnější a rychlejší hrou, než jindy v českém prostředí. Tohle si musíme přenést i do tréninku, abychom se mohli dál posouvat, aby takové nebyly jen dva zápasy za sezonu s Nymburkem.

Naším cílem bylo vstoupit do utkání agresivní obranou v pick and rollu. Chtěli jsme nymburské hráče zdvojovat - některé situace nám vyšly. Nechtěli jsme hrát pasivně v obraně, protože nymburští hráči si v takových okamžicích dokáží poradit a dostávat se do otevřených střel.

Klíčovým momentem bylo využití Mahalbašiče ve vnitřním prostoru, my jsme na něj z pohledu obrany nedokázali reagovat. Chtěli jsme tyto situace ubránit 1 na 1, ale to se nám bohužel nedařilo. Pevně věřím, že v dalším utkání budeme Nymburku ještě lepším soupeřem.

 
Zbyněk Pospíšil

Z obou stran to bylo trochu těžkopádnější, než by se hrálo v jiné části sezony. Nakonec si myslím, že utkání mělo velmi dobou kvalitu. Nymburk ukázal, že má nad námi navrch. Nebyla žádná chvíle, kdybychom se přes soupeře dostali. Měli jsme dobré chvíle, kdy nám hra vycházela dobře, ale spoustu chyb, které tým jako Nymburk umí potrestat.

Jak moc vás limitovaly fauly?

Dalo se to čekat, protože jsme chtěli hrát agresivně. To je totiž jediná cesta, jak hrát vyrovnanou partii s Nymburkem. Bylo to riziko, ale s tím jsme do toho šli.

 

Levell Sanders (česky)

Nymburk je dobrý tým, to vědí všichni, jsou nejlepší tým v naší lize a dneska to dokázali. Nemyslím, že bychom my hráli špatně, ale měli jsme pasáže, kdy Nymburk dal lehké koše, a my jsme se dopouštěli ztrát. Jakmile jsme se dostali do ztráty deseti, patnácti bodů, je těžké se vrátit.

Přesto na začátku třetí se vám to povedlo…

Ale když máš rozdíl tak velký, musíš hrát skoro bezchybně, ale my jsme se nějakých chyb dopouštěli.

 
Rašid Mahalbašič

Byl to intenzivní zápas po vánočních prázdninách. Po intenzivních trénincích jsme byli přeci jen trochu více unaveni. Důležité je, že jsme vyhráli. Zápas byl možná trochu emocionálně vypjatý, ale to k utkání předních týmů tabulky patří.

 
Lukáš Palyza

Nebyl to optimální výkon, ale co taky očekávat po delším volnu. V poslední době jsme intenzivněji trénovali a možná z tohoto pramenilo, že jsme někdy nebyli včas tam, kde jsme měli být. Pro nás je dobrá každá výhra, je to splněná povinnost.

Jak by hodnotil hru Pardubic?

Pardubice hrály tvrdě. Pospíšil s Bohačíkem nás drtili na doskoku. I když to podle počtu faulů nevypadá, rozhodčí pouštěli v mnohých momentech tvrdší hru… Je to dobrá průprava na zápasy proti ruským týmům. Tam se s námi taky nikdo nemaže.

 
Pavel Houška

Pardubice využily svou nejsilnější zbraň a hodně chodily za balónem na útočný doskok. Hrály hodně fyzicky. My jsme měli pasáže, kdy nám akce dobře vycházely, ale nevyvarovali jsme se pasážím, kdy jsme špatně přenášeli balón a špatně bránili. Bylo to nejen v koncovce utkání, kdy jsme ztratili koncentraci, ale i během zápasu. Jsme rádi za vítězství a uzavření kalendářního roku výhrou, od ledna se roztáčí další kolotoč.

Co nám chybělo na začátku druhého poločasu?

Zkraje třetí čtvrtiny se hrálo nahoru – dolů, ale nebyly z toho žádné koše. Chybělo agresivnější zakončení útoku. Naštěstí Rado zahrál výborně a držel nás nad vodou, vzal odpovědnost na sebe a postavil nás zpátky na nohy.  To nás zklidnilo.

Dá se přičíst menší úspěšnost exekuce trestných hodů vánoční přestávce?

Nebyly to jen šestky. Balón padal z ruky, já jsem několikrát nedal lay-up zpod koše. Shrnul bych to takto: dneska byl míč jak mastná husa.

 
Rado Rančík

Není podstatné, jestli byl zápas těžkopádný nebo lehký… vyhráli jsme. Šestidenní pauza se nějak vždy projeví. Asi jsme nemohli očekávat, že všechno půjde hladce. Můžeme se podívat na video a najít sto chyb a žádná z nich není už teď podstatná. Pochopitelně se z chyb musíme poučit a pokud možno je neopakovat v dalších zápasech.

 
 
 
vloženo: 30.12.2013 16:14 / přečteno: 8673x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.