OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

Ohlédnutí za zápasem proti Brnu v názorech několika hráčů. U všech nymburským padla alespoň krátká zmínka o neobvyklé sestavě, která se v některých fázích zápasu na palubovce objevila. 

Ondřej Šiška (roč. 1993)

Na zápas jsme se těšili, chtěli jsme si ho užít. První poločas se nám celkem povedl, bylo to o čtrnáct. O přestávce jsme si říkali, teď na nás vletí a že musíme ustát úvodní tlak. To se nám nepovedlo a individualisticky se proti Nymburku nelze prosadit. Opustili jsme hru, která nám přinášela úspěch v první půli.

Na začátku třetí čtvrtiny jste dali jen jeden bod asi za čtyři minuty. Bylo to zlepšenou hrou Nymburka nebo to byla přemíra snahy nedovolit domácím, aby odskočili?

Asi to byla kombinace obojího. Hlavně jsme v útoku nedohrávali signály až do konce a Nymburk všechny naše chyby trestal.

V samotném úvodu byl na hráčích Brna vidět respekt…

To se dá pochopit. Celý svůj basketbalový život sledujete hráče v televizi a najednou proti nim máte nastoupit a snažit se je přehrát. Možná ten přílišný respekt a málo agresivní vstup do utkání stál za úvodním skóre 0:11.

Byl jste nejlepším střelcem svého týmu. Byl to plán trenéra, uvolňovat vás více pro střelu?

Trenér nám všem říká, abychom hráli agresivně na koš a mně se to dneska povedlo.

Těší vás, že jste byl nejlepším střelcem Brna?

To asi potěší každého, ale raději bych nedal nic, kdybychom porazili Nymburk (s úsměvem)


Petr Benda

Kromě druhé čtvrtiny, která byla vyrovnaná, jsme neodehráli špatný zápas ani v obraně ani útoku, i když jsme v takové sestavě letos asi ještě nehráli.

Bylo cítit, že v takové sestavě nemáte tolik za sebou?

V tomhle složení nehrajeme možná ani na tréninku. V jednu chvíli nebyl na palubovce ani jeden zahraniční hráč. Kolikrát k takové situaci za sezónu dojde? Někdy jsme si se spoluhráči úplně nevyhověli, ale celkově to nebyl špatný zápas. Především pokud jsme hráli rychlé protiútoky, soupeř nám nestačil.

Byl jsi nejlepším střelcem…

No, to je poprvé… Dneska jsem strávil na hřišti delší čas a tím to asi bude. V každém případě jsem rád, že jsem konečně proměňoval i ty pozice pod košem.

 
Martin Kříž

Úvod jsme zvládli dobře, ale pak přišel trochu útlum a oni se začali prosazovat. Ve druhé čtvrtině byl sice průběh vyrovnaný, ale utkání jsme měli plně pod kontrolou. Ve druhém poločase jsme sice také pár chyb udělali, ale nepouštěli jsme hosty do žádné střelecké šňůry.

Mohla mít na některé ztráty vliv netradiční sestava v delších časových úsecích zápasu?

Nemyslím si, že bychom si vyloženě nerozuměli. Na trénincích se sestavy také různě mění. Spíše to bylo dáno poklesem koncentrace.

Dal jsi 17 bodů a to je velice dobrý výsledek…

V Nymburce asi nejvíce bodů, co jsem v zápase dal. Jsme pochopitelně rád, ale není to to hlavní. Pořád na sobě musím makat. Možná to bylo tím, že jsem nebyl se spoluhráči na zájezdě a že jsem se připravoval v Nymburce jak individuálně tak s mladšími hráči. Možná právě trénink s mladšími spoluhráči, kdy jsem se více prosazoval, mi dodal více sebevědomí, které jsem dnes zúročil.

Úplně na konci zápasu jsi měl Ty a Petr Benda stejně bodů, a přestože jsi mohl zakončovat a stát se nejlepším střelcem zápasu jsi přihrál. Proč?
To se ani neuvědomuju. Asi byl Petr v lepší pozici.


Pavel Houška

Zápas jsme rozběhli pěkně, v prvních pěti minutách nebylo moc, co vytknout. Pak jsme trochu polevili a Brno dalo pár košů, kterými si po zakřiknutém úvodu dodalo kuráže. Ve druhé polovině jsme už navyšovali náskok a utkání se dostalo do očekávaného průběhu.

Čtyřicet bodů rozdílu je samozřejmě hodně, ale co bránilo ještě většímu rozdílu obou týmů, jak by odpovídalo postavení v tabulce?

Měli jsme velký počet ztrát. Bylo vidět, že nejsme úplně sehraní. Trenér dal šanci hráčům, kteří hrají méně a sestava byla trochu neobvyklá.

 
Vojtěch Hruban

Z naší strany to byl poměrně dobrý zápas, kromě nějakých osm minut v první polovině, kdy jsme po dobrém úvodu přestali hrát tolik nátlakově, méně jsme běhali dopředu a z toho vyplynulo, že se hosté několika koši chytli. Ve druhém poločase jsme opět přitlačili v agresivitě a v pohodě jsme ho dohráli.

Dnes jste byli na palubovce v sestavě, která není zcela obvyklá. Jak se v takovém složení hraje?

Je to něco jiného. Na hřišti už máme svoje role zažité a najednou musí hrát trochu jinak. Sestava, ve které jsme byli v některých částech na palubovce, není úplně neznámá, protože i o tréninku trenér není složení hráčů.

Martin Kříž předpovídal skóre 110:58. Co bys k jeho tipu dodal?

Možná to trochu nadsadil s ohledem na výsledek proti USK, jenže v Nymburce jsme zdaleka tolik nenastříleli z dálky. Možná, kdybychom neměli ten výpadek ve druhé čtvrtině, mohli jsme se tomu přiblížit. Myslím, že to ale není podstatné.

Nebylo 58 bodů nějakým úkolem od trenéra?

Ne, trenér nás nelimituje počtem obdržených ani nastřílených bodů. 

 
vloženo: 11.01.2014 15:14 / přečteno: 9084x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.