V NBL STÁLE STOPROCENTNÍ

V NBL STÁLE STOPROCENTNÍ

Nymburští basketbalisté splnili roli favorita a bez potíží si doma poradili s šestým týmem tabulky Mattoni NBL. Ústeckou Slunetu porazili 89:41 a dostali tak nejméně bodů v sezoně. Stále tak procházejí domácí soutěží bez porážky.

Zápasu předcházela stejně jako před Eurocupem v Pardubicích minuta ticha za tři tragicky zesnulé basketbalisty Jindřichova Hradce. Až po ní vhodil rozhodčí poprvé míč do hry. Do ní za domácí tým nenastoupili odpočívající Jiří Welsch, Dylan Page a Rašid Mahalbašič.


Utkání bodově zahájil hned z prvního útoku Nymburka Tomáš Pomikálek, kterého poslal kouč Kestutis Kemzura do základní pětky a podle očekávání mu dal v ligovém zápase velkou porci minut. Po něm poprvé a naposledy srovnal skóre ústecký Jakub Krakovič, na což Nymburk odpověděl čtrnácti body v řadě a určil očekávaný ráz zápasu.


Ústí si sice umělo v první čtvrtině poměrně často najít dobrou střeleckou pozici, ale míče mu obroučkou nepropadaly. V úvodní periodě dali jeho hráči pouze dvě střely za dva body z patnácti pokusů. To Nymburk navyšoval svůj náskok pomocí úspěšných trojek. Po příchodu na palubovku se z této vzdálenosti ihned trefil Thomas Massamba, kterého napodobil za chvíli také Martin Kříž. Ten se dvakrát prosadil i na útočném doskoku. Nymburk vedl po už po první čtvrtině o dvacet bodů.


Další trojka zápasu, už pátá nymburská, přišla zkraje druhé čtvrtiny z ruky Lukáše Palyzy. To soupeř dosáhl dvojciferného skoré až v polovině druhé čtvrtiny, když proměnil oba trestné hody Vernon Lewis. V tu dobu už ale Ústí hledalo příležitosti ke skórování jen velmi složitě, protože domácí obrana se pro něj zavřela. V poločase vedli domácí 47:17, když se bodově prosadili až na Vlada Ilievskiho všichni hráči. Nikdo však nedosáhl dvojciferného skóre.


To se jako prvnímu po přestávce podařilo Rado Rančíkovi. Střelecky se ale začalo dařit také Ústí, které stihlo za třetí čtvrtinu nastřílet téměř tolik bodů, jako za první dvě. K bodovému přiblížení Nymburka to ale nevedlo. Domácí basketbalisté si přes mírnou ztrátu koncentrace udrželi třicetibodový náskok.


V závěrečné části se v bílých dresech po palubovce pohybovala téměř výhradně sestava, která bývá k vidění jen v lize a to také ne moc často. Když domácí prolomili čtyřicetibodový rozdíl ve skóre, hráli Pavel Houška, Martin Kříž, Tomáš Pomikálek, Lukáš Palyza a Thomas Massamba. Tato sestava už zápas dohrála a dotáhla ho k vítězství k sedmačtyřicetibodovému vítězství. Nejlepšími střelci se stali třináctibodoví Tomáš Pomikálek a Lukáš Palyza.

 
vloženo: 17.01.2014 19:40 / přečteno: 8660x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.