ÚSTÍ V OHLASECH

ÚSTÍ V OHLASECH

Podívejme se na zápas Nymburk - Ústí. Ve zpovědnici usedli oba trenéři, kapitán Ústí Vladimír Hejl a nymburský hráč Pavel Houška. 

Kestutis Kemzura

Nejdůležitější bylo, abychom byli koncentrovaní na zápas od první minuty a to se nám, myslím, podařilo. Kontrolovali jsme hru, byli jsme lepším týmem a odvedli jsme dobrou práci v obraně. Opět jsme mohli dát příležitost tolik nevytěžovaným hráčům a ti ji využili. Vítězství bylo naší povinností a doufám, že v tom budeme v domácí soutěži pokračovat.

 

Martin Stavěl – trenér Ústí

Výsledek je podle očekávání, i když každý tým by tu chtěl asi uhrát lepší. Zápas byl strašně ovlivněný tím, že ačkoliv jsem na to hráče upozorňoval, nastoupili se strašně moc zbytečným respektem. V první čtvrtině jsme téměř ostudně nastříleli jenom šest bodů. Nemůžu úplně říct, že bychom se nedokázali vyrovnat s tlakem, který na nás Nymburk vyvíjel po celý zápas. Vytvořili jsme si celkem slušné pozice, byli jsme plní sil, nicméně nebyli jsme se schopní trefit. Za těmi celkem snadnými střelami, které normálně dáváme, jsme ani neměli snahu jít si pro útočný doskok. To Nymburk umí strašně rychle trestat rychlou přechodovou fází, okamžitým sprintem všech pěti hráčů do protiútoku. Tomu jsme neuměli čelit a v naší lize to neumí skoro nikdo.

 

Vladimír Hejl – kapitán Ústí

Začali jsme s příliš velkým a zbytečným respektem, nedávali jsme z jasných pozic, ze kterých obvykle skórujeme. Nymburk má výborný doskok pod vlastním košem a z toho pramenily rychlé protiútoky, které jsme nebyli schopni zastavit. Nymburk si vybudoval dostatečný náskok a pak už hrál ve velké pohodě. My jsme začali hrát až po přestávce.

V jeden čas jste hráli s Nymburkem nahoru dolů….

To je cesta do pekel. Nymburk se nedá přestřílet.

Dosáhli jste jen na 41 bodů. Bylo to způsobeno nymburskou obranou nebo vaší strachem ze střelby?

My se trápíme v útoku už ve druhém zápase. V Brně jsme měli špatné procento střelby a dali jen 68 bodů. V tomto zápase to bylo jen pokračování posledního zápasu a když se to zkombinuje s obranou domácích, pak z toho je těch 41 bodů.

Nevytvářely jste si střelecké pozice podle vašich představ?

My jsme si vytvářeli pozice pro střelbu dobré. V první čtvrtině jsme na koš posílali dobré střely z volných pozic, které na tréninku nebo i v jiných zápasech dáváme. Kdybychom dali alespoň půlku střel v prvním poločase, neprohráváme o třicet, ale třeba jenom o dvacet.

 
Pavel Houška
Začátek nebyl podle našich představ.
Vždyť jste jednoznačně vedli…

Bodově to možná nebylo špatné, ale docházelo k nějakým nedorozuměním, padal nám balón z ruky. Skoro to vypadalo, jako bychom byli nervózní. Jinak jsme ale zápas měli pod kontrolou od začátku až do konce. Trenér dal šanci všem hráčům, výborně jsme si zahráli.

Čtyřicet jedna bodů Ústí vyplývá z naší dobré obrany nebo ze špatné hry soupeře?

Sešlo se vícero faktorů. Maše dobrá obrana, Ústí hraje trochu jinak doma než venku, eliminovali jsme jejich nejlepšího hráče.

Po zápase se Sienou přijde Ústí, které i při vší úctě k soupeři nemůže být tak nebezpečné jako Italové. Jak nepodlehnout pohodlnosti a podcenění?

Musíme k utkání přistupovat jako ke každému jinému zápasu. Trenér dává více prostoru hráčům, kteří v zápasech EC nebo VTB ligy tolik nehrají a my si chceme zahrát. Navíc týmy sem přijíždějí s tím, že nemají co ztratit a při vyrovnaném průběhu mohou na sebe pouze obrátit pozornost. Ústí tady mohlo jen překvapit. My jsme hráli především pro naše skvělé fanoušky, kterým bych chtěl touto cestou poděkovat za podporu.

Co udělal soupeř špatně, že s námi nemohl hrát vyrovnanější partii?

Ústí neudělalo nic špatně, proti nám se prostě špatně hraje. My jsme zvyklí na jiný typ obrany, potkáváme se s mnohem silnějšími soupeři a přesto i do zápasů v Mattoni NBL vstupujeme dostatečně koncentrovaní. 

 
vloženo: 18.01.2014 12:44 / přečteno: 9066x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.