TŘINÁCTÁ VÝHRA V MATTONI NBL

TŘINÁCTÁ VÝHRA V MATTONI NBL

Nymburk zůstává i svém po třináctém zápase v Mattoni NBL neporažený, když si ve Sportovním centru poradil s BK JIP Pardubice 93:55. Nejlepším střelcem zápasu byl s 22 body znovu ostře nabitý Dylan Page, který za necelých 16 minut stihl double double.

První čtvrtina zápasu nabídla vyrovnaný průběh téměř po celou desetiminutovku. Tedy až do doby, než přišel na hřiště Dylan Page a nasázel tři trojky za sebou. Po jeho palbě se Nymburk po první části ujal vedení 24:17. Pardubice ale předváděli kvalitní a rychlý basketbal a každou nymburskou nepozornost a ztrátu v útoku se pokoušely trestat rychlým protiútokem.


K těm měly hosté příležitosti i v druhé periodě. Navíc si udržovali slušnou střeleckou úspěšnost, proto se Nymburku dlouho nepodařilo výrazněji střelecky odpoutat. Domácí hráči ale kralovali na doskoku. V útoku tak získali několikrát dalších 24 vteřin. Jen Dylan Page měl z osmi svých doskoků za první poločas pět v útoku. Dařilo se i Petru Bendovi, který stihl za první poločas 9 bodů a byl svým soupeřům nepříjemným sokem v obraně. Nymburk vedl v poločase 46:27.


Pro druhý poločas domácí tým ještě více vyztužil a obranu. Lépe bránil i pardubické pokusy o rychlý protiútok. V kanonádě pokračoval Dylan Page, který trefil obě své dlouhé střely i šestky a s 22 body si šel sednout na lavičku. Stihl přidat i dva potřebné doskoky, aby mohl palubovku opustit s dokonaným double double. Místo něj naskočil poprvé do zápasu Martin Kříž. To už vedl Nymburk o 30 bodů.


Na druhé straně tolik nezářil Levell Sanders, který na se na českého mistra obvykle umí vyhecovat. Bylo to také tím, že si brzy udělal tři osobní chyby a nedostal potřebné minuty. Nymburk povolil Pardubicím za třetí čtvrtinu pouze osm bodů a před poslední části vedl 72:35.


I v té domácí hráči neslevovali z energie a koncentrace. Stihli přitom bavit sebe i diváky, jako když si Lukáš Palyza vychutnal smeč po rychlém protiútoku. Jako pokaždé v domácí soutěži a za tohoto stavu nechal trenér Kestutis Kemzura hrát českou sestavu a především hráče, kteří od něj nejsou tak vytěžování v evropských soutěžích. I tato ekipa ale bez problémů kontrolovala hru a navyšovala náskok. Zápas dotáhla k vítězství v poměru 93:55.

 
vloženo: 24.01.2014 19:45 / přečteno: 9302x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.