ŽLUTÉ LAVINY SE NEBÁLI

ŽLUTÉ LAVINY SE NEBÁLI

chválí nymburské fanoušky Pavel Houška, který si stejně jako všichni ostatní hodnotitelé zápasu všiml vynikající atmosféry druhého semifinále v Opavě. (článek byl doplněn o další názory hráčů) 

Rašid Mahalbašič
Dnes jsi svými body hlavně ve třetí čtvrtině pomohl udržet soupeře na uzdě. Byl to ten nejdůležitější moment zápasu?

Minul jsem hodně střel, ale nakonec jsem dal i body, takže jsem spokojený. Hlavně proto, že jsme vyhráli a vedeme 2:0. Teď máme velkou výhodu a jsem si jistý, že třetí zápas doma bude jednodušší.


Dobře, tak co bylo dnes nejsložitější věcí v zápase?

Soupeř hrál s velkou energií hnán skvělou atmosférou v hledišti. Na druhou stranu i nám se líbilo hrát v takovém prostředí. Vždycky je lepší hrát před takovými fanoušky, jako byli v Opavě. Zároveň děkuji i naším fanouškům, kteří přijeli a podpořili nás. Udělali jsme však mnoho chyb, 20 ztrát je opravdu dost, ale nakonec jsme vyhráli o osm bodů a to je to nejpodstatnější.


Vojtěch Hruban
Jak těžko se hrálo proti Opavě s takovou podporou jejich fanoušků?

Diváci je hnali za super výkonem. Oni pak trefovali i těžké střely a nedali nám nic zadarmo. Zápas byl hodně těžký, protože byl hodně běhavý. Museli jsme si každý bod a každou akci vybojovat. Dneska to byl zápas evropských parametrů.


Kde jste Opavu definitivně zlomili?

Jak jsme jí ve třetí čtvrtině odskočili ze čtyřbodového náskoku. Předtím chytli velký lauf, dali pár střel a dotáhli se na nás. My jsme na to ale dokázali zareagovat, odskočit zpátky přes deset a pak už jsme si to kolem toho drželi až do konce. Pro naší psychiku bylo důležité, že neměli nikdy přímý kontakt s výhrou. Dokázali jsme si pořád držet nějaký náskok, který byl v koncovce rozhodující.


Kolik zápasů ročně v lize s takovou atmosférou si pamatuješ, jestli vůbec nějaký?

S takovou žádný. Za tu dobu co hraju Mattonku, což je nějakých šest sedm let, tak jsem takovou atmosféru nezažil. Ta byla opravdu super. Zažil jsem sice haly, kde bylo mnohem víc lidí, ale mnohem méně se fandilo. Dneska celý zápas lidi pískali, fandili a mlátili s těmi věcmi, co měli v rukách, takže atmosféra fantastická. V tom se hraje úplně skvěle, ať už doma, nebo venku.


Pavel Houška

Začátek zápasu nám zcela ideálně nevyšel. Byli jsme trochu nervózní a zbytečnými ztrátami jsme domácí dostali na koně. Ještě v první čtvrtině jsme se po několika povedených střelách uklidnili, začali jsme hrát svou hru. Vytvořili jsme si dílčí náskok, o který jsme zase po několika ztrátách skoro přišli. Měli jsme celkem 20 ztráta a to je moc velké číslo.


Co pomohlo domácím kromě našich ztracených míčů?

Opava v některých částech zápasu trefovala hodně těžké střely a tím utkání zdramatizovala. Musím uznat, že domácí hráli výborně, šikovně zdvojovali naše hráče. Bylo to sice trochu riskantní, ale vyplácelo se jim to. Ani se nedivím, že porazili Děčín.


V úvodu jsi byl nejlepším střelcem, pak si předal žezlo Rašidovi. Byl to záměr trenéra?

V prvním poločase vycházely rozhodující střely na mě, ve druhém jsme hráli více do podkošového prostoru na Rašida, kterého při jeho proporcích neměl, kdo bránit.


Co bylo podle tebe klíčem k vítězství?

Naše dobrá obrana, kdy jsme si dobře vypomáhali a nutili domácí do těžkých střel. To bylo v období, kdy jsme si udělali větší náskok. Ve třetí čtvrtině se Opava začala trefovat a po time outu jsme museli přejít ke změně obrany. Odrazili jsme nápor domácích a mohli v klidu „zpovzdálí“ sledovat jich snahy o zvrat v utkání.   


Fanouškovská kulisa byla výrazná pro domácí. Jak se vám v ní hrálo?

Takovou atmosféru jsem snad zažil poprvé. Bylo to skvělé. My jsme na lavičce i na hřiště cítili přízeň našeho klubka fanoušků, kteří se snažili žlutou přesilu přemoci. Tímto jim moc děkujeme, že žluté laviny nebáli a stáli po celé utkání za námi.

 
Jakub Blažek
Kde se podle vás zápas zlomil?

Ve třetí čtvrtině, kdy se nám podařilo dostat na rozdíl čtyř bodů.  Pak jsme to chtěli v euforii strhnout a svézt se na vlně, ale udělali jsme chyby v rychlém přechodu do útoku a takový tým, jako je Nymburk, tohoto s přehledem využil. To nás stálo lepší výsledek.


V play-off se vám tolik nedařilo, dneska jste ale svému týmu výrazně pomohl i bodově. Kde se stala změna?

Děčín hrál opravdu hodně silově a to mi při mé konstituci moc nevyhovovalo. Byl jsem otlučený jak pytel. Nymburk také hraje silově, ale není v doskocích a obraně tak tvrdý. Snažil jsem se využít volné místo, najít skulinky a dneska to vyšlo.


Jak moc vám pomohla podpora v hledišti?

Atmosféra byla fakt super. Když jsem byl mladší a díval jsem se na zápasy NBA nebo Euroligy  a viděl ty davy, říkal jsem si, jaká to musí být paráda. Sice v opavské hale nebylo deset tisíc fanoušků jako v NBA, ale to na bouřlivosti nebylo patrné.


Co očekáváte od posledního zápasu?

Už víme, že se s Nymburkem dá hrát, ale na jejich palubovce je to mnohem horší. Potřebujeme navázat na sobotní zápas. Pohlídat si doskok, poprat se pod košem s Mahalbašičem, který je velice silný, dobře řešit dvojičky a rychle se navracet zpátky. Taky musíme minimalizovat ztráty, ze kterých pak dostáváme hodně bodů.


Ladislav Sokolovský

I když jsme prohráli o osm bodů, pro mě je to výhra. K tomu se musí přidat ta skvělá atmosféra. Myslím, že od té doby, co hala stojí, tak se tady basket v takové atmosféře nehrál.


Díky čemu vyhrál Nymburk?

Díky zkušenostem a díky lepším hráčům, protože u nás s takovými zápasy má zkušenosti jen nějaký Láďa Sokolovský… bohužel (myšleno, že bohužel jen jeden hráč). Pro nás má takové utkání velký význam. V něm právě sbíráme ty zkušenosti, abychom byli příští rok lepší.


Kde bys viděl chyby, které vás stály ještě lepší výsledek nebo dokonce i vítězství?

Když jsme náskok hostů stáhli na čtyři body, měli jsme hlavu nahoře, hráli jsme dobře. Pak ale dvakrát ztratíme balón, z přemíry snahy, kdy chceme jít rychle dopředu. V tomto okamžiku se lámal chleba a tady se projevila ta zkušenost Nymburka. Člověk ale zkušenosti získává chybami, protože ty si nejlépe pamatuje. I přes všechny ty chybičky nás diváci odměnili potleskem vestoje, to je pro nás hodně emotivní. Ještě bych chtěl poděkovat všem fanouškům, i těm nymburským, kteří bohužel neměli šanci, aby byli slyšet více.

 
vloženo: 04.05.2014 10:25 / aktualizováno: 04.05.2014 15:40 / přečteno: 8528x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.