JIŘÍ WELSCH: CHCEME TO UZAVŘÍT

JIŘÍ WELSCH: CHCEME TO UZAVŘÍT

Jeden z hlavních lídru Nymburka Jiří Welsch usiluje o svůj druhý kariérní titul z domácí soutěže. Ten první získal loni ve stejném dresu a letos neochvějně věří v obhajobu. Při postavení svého týmů v českém basketbale ani nemůže jinak. Nejdřív chce ale ve středu v semifinále play off dorazit doma Opavu.

Jsme jeden zápas od finále. Věříš, že už to doma ve středu dokončíte?
V každém případě chceme ve středu sérii doma ukončit. I kvůli… no prostě kvůli všemu. Už bychom se do Opavy neradi vraceli, přeci jen to není krátká cesta. Chceme vyhrát titul a chceme ho vyhrát v co nejkratším čase, v co nejmenším počtu zápasů. Další krok nás čeká ve středu a jsem přesvědčený, že to uzavřeme.

Je pro tebe a pro tým motivací projít celý ročník ligy bez jediné porážky?

To by bylo zajímavé. A není to jednoduché, nehledě na to, jak jsme kvalitativně lepší, než zbytek týmů. Je těžké udržet celou sezonu bez porážky. Uvidíme. Když ve středu vyhrajeme, bude nám zbývat už jen finále. Tedy tři zápasy. Samozřejmě narazíme na nejsilnějšího domácího soupeře. Myslím si, že doma nezaváháme, ale soupeř se doma může vybičovat k takovému výkonu, jako v sobotu Opava a když na nás přijde špatný den, může se stát cokoliv. Ale vyhrát to celé bez prohry není náš hlavní cíl. Je to až druhotný cíl. Prvotní cíl je titul.

Kdo podle tebe postoupí do finále z druhé série?

Podle mě postoupí Prostějov.

Vraťme se ještě k druhému zápasu v Opavě. Pamatuješ v české lize takovou atmosféru?

Asi ne. Byl to svým způsobem výjimečný zápas. Pro město, jako je Opava, to musel být svátek. Já to tam shodou okolností dobře znám, protože jsme tam s národním týmem před lety hráli, takže vím, jakou atmosféru umí opavští fanoušci udělat. Bylo to zajímavé zpestření. Většinou hrajeme v komornějším prostředí, takže jedině dobře.


Měl si v zápase obavy, že by to nemuselo dobře dopadnout?

Měli jsme to většinu zápasu pod kontrolou. Byl tam jeden moment, kdy se ten zápas mohl zlomit. To bylo, když jsme vedli už o 17 bodů v druhé čtvrtině. Udělali jsme pak dvě chyby, které potrestali trojkami a do poločasu jsme šli jenom s desetibodovým náskokem. I když se pak dostali na čtyři body, tak jsme to měli pod kontrolou. Nepříjemný byl ale jejich způsob obrany, protože střídali agresivní osobní obranu po celém hřišti a během chvilky přešli do pasivnější zóny. Takové střídání tempa hry nám nesvědčilo, ale nakonec jsme se s tím vyrovnali a měli zápas ve svých rukách.


Cítil jsi, že je Opava z tribun napumpovaná extra energií?

Jednoznačně, byl to úplně jiný tým, než ten, který proti nám hrál v prvním zápase u nás, kdy dělal hloupé chyby, ztrácen hodně míčů a nedával střely. V sobotu se na ně přenesla euforie z atmosféry v hale a podali nadstandardní výkon. Určitě jim za to patří všechny čest, jak hráli a bojovali od první do poslední minuty. Ale ve středu budeme doma zase my a očekávám menší odpor.


Hraje se ti v takové atmosféře lépe i přesto, že tribuny podporují jiné mužstvo, než to tvoje?

Je to lepší. Už jen proto, že se ten hluk sleje a je divoká atmosféra, než když je tam 50 lidí a slyšíš každé slovo, které na tebe pokřikují. Věřím, že v domácích zápasech se bude atmosféra té opavské stále více přibližovat. Chtěl bych pozvat všechny naše fanoušky, aby nás přišli podpořit v co největším počtu.

 
vloženo: 06.05.2014 10:28 / přečteno: 7358x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.