NYMBURSKÝ SEMIFINÁLOVÝ  MEČBOL

NYMBURSKÝ SEMIFINÁLOVÝ MEČBOL

Ve středu má Nymburk semifinálový mečbol a opět ho získal v nejkratším možném čase, už po dvou zápasech. Proměnit ho chce tentokrát netradičně až od 20:00 ve Sportovním centru.

Opava je čtvrtý tým po dlouhodobé části, který urval postup v pětizápasové čtvrtfinálové bitvě s Děčínem. Semifinále, do kterého se Slezané probojovali po dlouhých deseti letech, zelektrizovalo atmosféru v jejich domácí hale. Téměř tři tisícovky fanoušků hnaly své hrdiny v sobotu zápase číslo 2 k výbornému výkonu. „Takovou atmosféru jsem v NBL zažil poprvé,“ podotkl Pavel Houška, který ocenil i klubko nymburských fandů, kteří strávili přes osm hodin na cestě do Opavy: „Děkujeme, že žluté laviny nebáli a stáli po celé utkání za námi.“


Ovšem ani sebevětší podpora z hlediště nemůže setřít rozdíl mezi oběma týmy. Nymburští Lvi si zápas v Opavě ohlídali už od začátku a po snadném domácím vítězství v prvním zápase doma, zvítězili i podruhé.


Teď je však čeká zápas číslo 3 a možná v semifinále letos poslední. „Máme na plánu čtyři dny volna a to je velká motivace,“ těší se na odpočinek rozehrávač Thomas Massamba, který při absenci Ilievského táhne větší minuty, než zatím pravidelně hrával. „Všichni víme, jak je poslední zápas nějaké série ošidný,“ naráží Vojta Hruban na poslední duel čtvrtfinále s Ostravou, jehož poločasové skóre bylo 50:47.


A jedním dechem dodává: „Kvalita našeho kádru je větší, máme mnohem více zkušeností a budeme hrát doma. Víme, že Opava má spoustu dobrých střelců z dálky, kterým nesmíme dát prostor. Pokud se nám povede jim ztížit střelbu, jen těžko se budou prosazovat.“


Power forward Jakub Blažek se utkání v Nymburce nebojí. „Už víme, že se s Nymburkem dá hrát, ale na jejich palubovce je to mnohem horší. Potřebujeme navázat na sobotní zápas. Pohlídat si doskok, poprat se pod košem s Mahalbašičem, který je velice silný, dobře řešit dvojičky a rychle se navracet zpátky. Taky musíme minimalizovat ztráty, ze kterých pak dostáváme hodně bodů,“ spřádá plány zkušený opavský hráč.


Chybět nebude ani legenda nymburského basketbalu Ladislav Sokolovský, nyní v dresu Opavy. „Žluté ani jinak barevné peklo jako v Opavě to asi v Nymburce nebude, ale věřím, že i přes pozdní hodinu (hraje se od osmi večer) najdou fanoušci Nymburka cestu do haly. Alespoň se třeba na mě podívat,“ hecuje na dálku diváky Láďa Sokolovský.

 
vloženo: 06.05.2014 17:41 / přečteno: 8315x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.