KK: NEJVĚTŠÍ SOUPEŘ BUDE V HLAVĚ

KK: NEJVĚTŠÍ SOUPEŘ BUDE V HLAVĚ

Nymburk je už jen jeden krok od finále a dnes proti Opavě by ho rád udělal. Po slezské bitvě před jedinečnou diváckou kulisou by tentokrát před vlastními fanoušky nerad připustil překvapení, aby musel znovu cestovat do Opavy.

„Tam už zpátky nikdo nechce. Věřím, že všichni hráči chtějí vyhrát a ukončit sérii po třech zápasech,“ řekl před utkáním kouč Kestutis Kemzura. Krotil však slova některých svých hráčů, kteří po druhém zápase série nepochybovali, že ve středu už jim doma nic nezabrání v postupu.


„Jsme si jistí akorát jednou věcí a to že ve středu chceme postoupit. Vyhrát ale nebude snadné. Posledně hrála Opava hnaná plnou halou opravdu dobře. Nebyl to vůbec lehký zápas. Nyní bude náš největší nepřítel v našich myslích. Naše vlastní koncentrace bude klíčová,“ nechtěl kouč připustit jakékoliv podcenění situace.


Uvědomuje si, že soupeř nemá co ztratit a proto nervy nechá v autobuse. Pak stačí trefit na začátku pár těžkých střel a Opava se může dostat do laufu. „Myslím, že budou hrát uvolněně, nemusí se stresovat. Naopak my se především na začátku zápasu musíme maximálně soustředit a nedat jim na palubovce žádný prostor.“


„Chceme hrát solidně v obraně, na doskoku a nedělat žádné chyby. Pokud se jich budeme dopouštět, Opava z nich může žít a chytit se. Pak může být těžké ji zastavit. Když si vzpomeneme na čtvrtfinále, tak proti Ostravě jsme ve třetím zápase také vedli po půlce jen o tři body. Nechceme se tentokrát dostat do stejné situace,“ odmítá litevský trenér podobný scénář.


Vzhledem k tomu, že Nymburk zatím prochází ligou bez porážky, nabízí se ještě jeden možný cíl sezony – dokončit ji bez jediného zaváhání. K tomu chybí už jen čtyři zápasy. Kouč ale nechce zbytečně dostávat svůj tým pod tlak a proto nic takového nevyhlašuje. „Naším cílem není projít celou sezonou bez prohry. Naším cílem je vyhrát titul.“

 
vloženo: 07.05.2014 08:00 / přečteno: 8219x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.