PO ROCE OPĚT VE FINÁLE

PO ROCE OPĚT VE FINÁLE

Basketbalisté Nymburka jsou po dvanácté za sebou ve finále Mattoni NBL. Ve třetím zápase semifinálové série doma porazili Opavu 86:67 a postoupili tak v nejkratším možném čase. Nyní budou čekat na svého soupeře, se kterým si to rozdají o svůj 11. mistrovský titul v řadě.

Finálová série začne ve středu 21. května ve Sportovním centru v Nymburce buď s Prostějovem, nebo s Pardubicemi. Zatím mají blíže do finále Pardubice, které překvapivě vedou 2:1 na zápasy. Postoupit mohou už v pátek na domácí palubovce.


Trenér Kestutis Kemzura poslal do 3. semifinále základní pětku ve složení Thomas Massamba, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Dylan Page a Rašid Mahalbašič. Zatím jen na lavičce tak zůstal uzdravený Vlado Ilievski, jinak point guard číslo 1.


První dvě minuty provázela lehká nervozita a z ní pramenící nepřesnosti na obou stranách. Až po dvou minutách se pohledným jump shotem prezentoval Vojta Hruban a otevřel skóre. Nymburk se pak rychle dosáhl sedmi bodů a dostal se do vedení, jenže pak se střelecky na dlouho zasekl. To ho Opava využila a po šesti minutách šla do vedení 8:7, trenér Kemzura si vzal time out.


Soupeř ale pokračoval v tlaku a dostal se do pětibodového vedení. Pak se konečně trefil Pavel Houška. Po krásné asistenci Rašida Mahalbašiče se za tři body prosadil Vlado Ilievski a vrátil vedení Nymburku. Vzápětí se po hezké nahrávce Houšky trefil také za tři Tre Simmons. Tem samý hráč pak po vlastním doskoku rozjel rychlý brejk, na jehož konci s klaksonem skóroval Jiří Welsch a upravil stav po první čtvrtině na 19:13 pro domácí.


Úvod druhé části patřil Nymburku. Tre Simmons přidal z rohu další dlouhou trojku z odskoku přes les rukou před sebou. U většiny hráčů jasný lucky shot, ale Tre tohle umí. Rychlých 5 bodů Opavy ale donutilo Kemzuru vzít si další time out. Po něm se trefil za tři Ladislav Sokolovský a hosté už prohrávali pouze o dva body. Opava se pak až do konce poločasu držela v závěsu.


Až třetí čtvrtina se ukázala být rozhodující částí zápasu. Nymburk přišel z kabiny se znatelně vyšší koncentrací v obraně a vyhrál třetí čtvrtinu o 10 bodů. Gradoval výkon Jiřího Welsche, který ve třetí části zdvojnásobil svůj poločasový účet na 14 bodů. Soupeři byl také jako vždy hodně nepříjemným sokem v obraně. Na doskoku zápasu jednoznačně kraloval Rašid Mahalbašič, který měl už po třech čtvrtinách na kontě double double.


Do poslední periody tak šel Nymburk s dostatečným náskokem, aby nedopustil zdramatizování zápasu i celé série. Kestutis Kemzura byl přesto nespokojen s tím, jak snadno padaly koše na domácí straně. Přestože skóre rostlo stejným tempem i na druhé straně, vzal si time out, aby upozornil hráče na obranu. Náskok Nymburka se ale až do konce pohyboval kolem 20 bodů. Opava se ještě v posledních minutách snažila urvat maximum, vysunula obranu až vysoko na útočnou polovinu, na výsledku už se to ale neodrazilo. Nymburk je po roce opět ve finále.

 
vloženo: 07.05.2014 22:37 / přečteno: 8371x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.