VLADO ILIEVSKI CHCE I ČESKÝ TITUL

VLADO ILIEVSKI CHCE I ČESKÝ TITUL

Hvězdný rozehrávač Vlado Ilievski vyhlíží ve své bohaté kariéře další metu. S českým titulem by se stal šampionem už ve čtvrté zemi a stal by se definitivně jedním z nejúspěšnějších sportovců rodné Makedonie. I proto má pro něj trofej z MNBL velkou cenu.

Vlado nastoupil do posledního zápasu semifinálové série s Opavou po delší nemoci. Ačkoliv se podle svých slov necítil po delší pauze tak špatně, dlouhé volno, které měl tým od čtvrtka do neděle, raději strávil ve Slovinsku tréninkem.


Vlado, jak si se cítil po delší době na palubovce při zápase? Byl jsi už úplně zdravý?

Ano, byl. Cítil jsem se docela dobře, i když jsem měl za sebou jen několik tréninků. Samozřejmě bylo to o něco těžší než obvykle, ale špatné to nebylo. Myslím, že jsem odehrál solidní zápas. Do stoprocentní formy hlavně po stránce fyzičky mi ale ještě něco chybí.


Ve třetím zápase si přispěl hlavně tím, že ti padlo několik trojek v důležitých momentech. Jak jsi byl spokojený se svou střelbou?

Tak za to jsem rád. Jsem šťastný, že jsem tím pomohl týmu uklidnit se a cítit se v zápase ne tak pod tlakem. Zaslouženě jsme vyhráli třetí zápas, i když to byla nakonec větší práce, než jsem předpokládal. Na druhou stranu výhra je výhra. Teď už jen můžeme čekat, s kým si to rozdáme ve finále.


Kolik klubových ligových titulů už si ve své bohaté kariéře posbíral?

Vyhrál jsem ligu třikrát ve třech různých zemích – ve Slovinsku, Itálii a Španělsku. Pokud teď získám další trofej, bude to má čtvrtá a v tomto ohledu se stanu druhým nejúspěšnějším sportovcem v Makedonii za házenkářem Kyrilem Lazarovem, který má tituly z pěti různých zemí.


Takže získat český titul je pro tebe velkou motivací?

Ano jistě. Je to teď další cíl, který mám před sebou. Je rozhodně v silách Nymburka vyhrát a budu mít velkou radost, když se nám to podaří.


K tomu zbývá vyhrát tři zápasy…

Je to tak. A je mi celkem jedno, jestli to bude proti Pardubicím nebo Prostějovu. Oba týmy jsou velmi konkurenceschopné a dobré týmy. Pardubice hrály hodně dobře kolem vánoční přestávky a získaly důležité body. Hodně silné jsou v domácím prostředí. Prostějov nás potrápil ve finále poháru a také v posledním ligovém zápase u nich doma to s ním bylo těžké. Musíme být připraveni nejlepším možným způsobem. Ve finále potkáme zase silnějšího soupeře než v semifinále.


Jak strávíš dlouhé volno po semifinálové sérii?

Samozřejmě, že nejde přestat s tréninkem. Sice jedu do Slovinska, ale věřím, že tam najdu tým, se kterým si budu moci zajít aspoň jednou denně zatrénovat. Takže žádný relax, to by nebylo dobré.
 
vloženo: 11.05.2014 15:19 / přečteno: 7937x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.