LEV PROTI ORLU

LEV PROTI ORLU

A je to zase tady – finále s Prostějovem. Slůvko zase je zde opravdu na místě, protože Nymburk se utká s Prostějovem ve finále už popáté v řadě, celkově pošesté.

V pěti finálových sériích odehrál Nymburk celkem 21 zápasů, i když výsledků finálových klání je dvaadvacet. Jeden výsledek vznikl „od zeleného stolu“. Jak si jistě všichni pamatujete, v minulé sezoně nebylo poslední odehráno a skončilo tak 20:0 kontumačně. Orli dokázali za pět sezon urvat pouze tři zápasy. Tři finálové série skončily bez vyhraného zápasu Prostějova.

 

Finálová účast prostějovských Orlů hráče Nymburka příliš nepřekvapila. „Prostějov má větší hráče, a hrají lépe. Svědčí o tom i jejich účast ve finále Českého poháru,“ řekl o svých finálových protihráčích Thomas Massamba. „Před posledním semifinálovým zápasem jsem tipoval Prostějov,“ přiznal Tomáš Pomikálek a vysvětlil: „Bylo málo pravděpodobné, aby pustili i podruhé domácí prostředí. Oni doma často neprohrávají.“

 

Přesto Tomáš během semifinálové série chvíli věřil Pardubicím: „Pardubice mě překvapily svým vítězstvím v Prostějově. Po třetím zápase jsem věřil, že je Beksa na Dukle už ubije.“ O možných příčinách postupu Orlů přemýšlel i Thomas. „Pardubice mají Sanderse, který českou ligu hraje téměř odjakživa a rozhodčí ho dobře znají. On je velice chytrý hráč, dobře ví, jak si vytvořil svou vlastní střelu. On je klíč k úspěchu Pardubic v tomto ročníku,“ pochválil Massamba hráče na stejné pozici, jako sám hraje. V posledním, pátém, zápase semifinále však Sanders nedal ani bod…

 

 Pro Thomase ani Tomáše není tak důležité, kdo bude finálovým soupeřem. „Viděl bych to tak, že jeden trip bude trvat 40 minut, druhý 4 hodiny,“ zubil se Thomas v úterý v poledne, kdy ještě rozhodnuto nebylo. „Prostějov bude pro nás možná trochu nepříjemnější soupeř, protože mají v průměru zkušenější hráče, než by měly Pardubice. Jejich hra je založena na střelbě,“ porovnával Tomáš Pomikálek.

 

Thomas může být u historického zápisu Nymburka. Zatím se žádnému týmu v Mattoni NBL nepodařilo projít ligou bez jediné prohry. „Jasně, že chci psát historii! Tento tým je toho schopen,“ věří švédský rozehrávač a zároveň nachází i další rozměr rychlého vítězství ve finále. „Chceme sezonu ukončit co nejdříve, abychom měli více volného času. Velká část týmu se chystá v létě do národního týmu a tím by jim přibyl nějaký den na relax a odpočinek,“ spřádá plány Thomas Massamba.

 

Připomeňme, že první finále utkání zvedne svou oponu ve středu 21.května v 18:00 hodin ve Sportovním centru Nymburk. Na programu jsou kromě basketbalu také různé soutěže, přijedou významní hosté, bude se křtít nová kniha, kterou si budete moci také zakoupit. Více zatím neprozradíme, přijďte se podívat.

 
 
vloženo: 14.05.2014 01:42 / přečteno: 8433x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.