JE DOBRÉ BÝT ŠAMPIONEM

JE DOBRÉ BÝT ŠAMPIONEM

Máme pro vás první ohlasy na 11. titul basketbalového Nymburka v řadě. Co na svůj první český triumf říká kouč Kestutis Kemzura? Jak bude slavit Jiří Welsch? Co přes radost z finále mrzí prostějovského kouče Zbyňka Cholevu?

Kestutis Kemzura

Byl výkon ve třetím finále konečně podle vašich představ?

Zahráli jsme nejlepší zápas z těch tří finálových. Neměli jsme tentokrát tak špatný začátek, hráči do toho dávali od první minuty hodně energie. Povedlo se nám soupeři bodově utéct a pak si to koncentrovaným výkonem kontrolovat až do konce.


Jak silná byla motivace mít dnes večer po sezoně?

Na hráčích bylo hodně vidět, že nechtějí zbytečně prodlužovat sérii. Všichni jsme to dnes chtěli ukončit. Gratuluji klukům, že odvedli dobrou práci. Chápu, že pro někoho už jedenáctý titul nepředstavuje takové vzrušení, ale pro některé z nás je to poprvé. Do toho jsme to zvládli bez jediné porážky. Tohle je dobrý konec sezony. Vždycky je dobré být šampionem.


Jiří Welsch

Nejlepší výkon Nymburka ve finále?

Asi ano. Náš dnešní výkon mohl být částečně daný situací. Za stavu 2:0 Prostějov věděl, že šance tu vyhrát, nebo dokonce zvrátit sérii, je minimální. Samozřejmě v prvním zápase tady u nás začali dost agresivně a hráli velmi dobře. Největší šanci na výhru pak cítili doma. Takže ty první dva zápasy byly nejtěžší. Dneska se nám povedlo dobře začít. Obrovskou útočnou sílu přinesl do hry Tre Simmons a ve druhé čtvrtině se zápas zlomil. Druhá půle už se pak jenom dohrávala. Jsme zasloužení mistři.


Tre Simmons byl hodně nažhavený. Bylo vidět, jak moc to chce dneska ukončit?

Tre chce domů (smích). Takže tuhle motivaci přetavil do svého entuziasmu na hřišti. On je bezpochyby naším útočným hráčem číslo jedna. I když chodí z lavičky, tak svůj vstup do zápasu měl dneska velmi obdivuhodný. Ve druhé čtvrtině pomohl zápas zlomit.


Jak příjemný je to pocit, projít celou sezonou v lize bez porážky?

Je to hezký bonus. Nehledě na to, jaký je ekonomický rozdíl a kvalitativní rozdíl mezi Nymburkem a zbytkem ligy, tak nikdy není jednoduché projít celou sezonu bez porážky. I my jsme měli několikrát namále s relativními outsidery. Třeba ve Svitavách jsme vyhráli až v prodloužení. Myslím, že to je věc, na kterou bychom my i celá organizace Nymburka měli být pyšní.


Jak budeš oslavovat titul? Přeci jen v Nymburce jsou oslavy každý rok, užiješ si to?

Pro mě je teprve druhý, takže já budu oslavovat bouřlivě. Dneska je sice středa, ale určitě něco s klukama v Nymburce proběhne. A zítra máme rozloučení i s celým týmem, se sponzory a s fanoušky.


Zbyněk Choleva


Jak jste si užíval letošní finále s Nymburkem?

Celou finálovou sérii jsme odehráli dobře vždycky jenom první čtvrtinu. První dva zápasy možná celou půlku. Dneska se tak nedařilo. Simmons nám dal tři trojky po sobě, Page pak ještě jednu a bylo po zápase. Rázem to bylo o velký rozdíl a tam jsme ztratili víru i to čím bychom mohli Nymburku konkurovat. Tedy agresivní a rychlou hrou. Když před sebou nemáte vidinu, že můžete vyhrát, přestane se dařit. Zápas už se pak vesměs dohrával a to mě mrzí, protože to kazí tu naši slávu.


Přesto, považujete účast ve finále za úspěch?

Finále bychom měli slavit, ale jsme z teď z takové prohry trochu rozpačití. Na druhou stranu to, že jsme ve finále, je obrovský úspěch, stejně tak to, že jsme byli ve finále Českého poháru. Jdeme slavit, přesto ta poslední prohra neměla být taková.

 
vloženo: 28.05.2014 23:55 / přečteno: 9604x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.