JIŘÍ WELSCH ZŮSTÁVÁ V NYMBURCE

JIŘÍ WELSCH ZŮSTÁVÁ V NYMBURCE

Jiří Welsch, jedna z hlavních opor jedenáctinásobného českého šampiona, dál zůstává v kádru ČEZ Basketball Nymburk, kde podepsal novou dvouletou smlouvu. Bývalý hráč NBA působí v Nymburce od roku 2012 a získal s ním dva mistrovské tituly.

„Jsem velice rád, že spolupráce mezi mnou a Nymburkem bude pokračovat i v nadcházejících dvou sezónách, protože jsem si klub, spoluhráče, fanoušky i město oblíbil. Těším se, že budu moci klubu i nadále pomáhat v naplnění jeho ambiciózních cílů,“ uvedl Jiří k prodloužení smlouvy.


Čtyřiatřicetiletý Welsch patřil v uplynulé sezoně do užší rotace a byl tak mezi nejvytěžovanějšími hráči týmu Kestutise Kemzury.


„Jsem rád, že tak zkušený hráč zůstává v týmu. Vždycky si užívám, když mohu koučovat takový typ basketbalisty, jako je Jiří. Potřebujeme v Nymburce kvalitní a na evropské scéně konkurenceschopné české hráče a Jiří patří stále mezi to nejlepší, co v tomto ohledu můžeme mít,“ komentoval litevský trenér Nymburka Welschův podpis nového kontraktu.


Jiří Welsch je hrající legenda českého basketbalu. Po Jiřím Zídkovi je to druhý hráč z České republiky, který se dostal do NBA. V nejlepší lize světa odehrál včetně play off přes 250 zápasů. Po návratu do Evropy hrál čtyři sezony ve Španělsku za euroligovou Málagu. Po dvou sezónách v Estudiantes Madrid a belgickém Charleroi oblékl dres Nymburka.

 
vloženo: 30.05.2014 14:40 / přečteno: 9200x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.