OBA SEDMÝ ZÁPAS

OBA SEDMÝ ZÁPAS

Nymburští Lvi i svitavští Tuři sehrají v pátek svůj sedmý letošní zápas v dlouhodobé soutěži. Zatímco pro Nymburk ve třech soutěžích, pro Svitavy jen v Kooperativa NBL.

Klub ze Svitav po loňském odchodu trenéra Lubomíra Růžičky do Nymburka angažoval Stanislava Petra, který v NBL trénoval mimo jiné i Poděbrady a rapidně proměnil kádr především v podkošovém prostoru. Na pozici pivota přišel Standa Votroubek, jeden z mála českých hráčů, který má doma kompletní sbírku medailí z NBL od zlata po bronz. Na pozici druhého pivota angažovaly Svitavy mohutného Cory Abercrombieho, který se v dosavadním průběhu NBL prezentoval solidními statistikami. V šesti zápasech už poskládat 123 bodů a 72 doskoků. Na rozehrávce angažoval klub k Tomáši Macelovi Michala Šotnara z USK, který se nesmrtelně vryl do paměti fanoušků trojkou v televizním utkání proto Ostravě. Za nerozhodného stavu trefil těžkou střelu v časové tísni konce zápasu. Míč se odrazil vysoko nad obroučku, ale spadl zpět do koše. 
 

Ze šesti zápasů mají Svitavy čtyři vítězství. Jedno již zmíněné v pondělí 13.října doma proti Ostravě, další si připsaly o dva dny později (a včera zároveň) proti Prostějovu. V prvních dvou kolech na jejich výkon nestačil Jindřichův Hradec a také MMCITÉ Brno. Blízko k vítězství byly Svitavy také v zápase doma proti Pardubicím. K rozhodnutí nestačilo 40 minut, v prodloužení je nakonec Perníkáři udolali sedmibodovým rozdílem. A tak jediný dvouciferný rozdíl si Svitavy připsaly v zápase v Děčíně, kdy Tuři prohráli o 16 bodů.

 

„Svitavy mají dobrý vstup do soutěže. Ke zkušenosti Standy Votroubka přidali hrubší sílu amerického pivota Abercrombieho. Rozhodně to ve Svitavách nebude snadný zápas, zvlášť po našem cestování z Francie, ale náš kádr je natolik početný a kvalitní, že ani rozjeté Svitavy nás nezastaví,“ poznamenal cestou z letiště na trénink pivot Petr Benda, který se právě s výše jmenovanými utká v přímém souboji.

 

Na závěr připomeňme, že Svitavy se s Nymburkem utkali celkem sedmkrát, z toho jedno v rámci přípravy a zatím ani jednou Východočeši nevyhráli. Nejblíže k tomu měli v minulé sezoně, kdy o vítězi rozhodlo prodloužení a pouze pětibodový rozdíl. Jinak byl vždy rozdíl téměř třicetibodový.  

 
vloženo: 16.10.2014 17:12 / přečteno: 8847x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.