POTŘETÍ V ŘADĚ VENKU

POTŘETÍ V ŘADĚ VENKU

V rychlém sledu venkovních zápasů pokračuje Nymburk už zítra v pátek 31.října v Jindřichově Hradci proti Lions.

Průběžně desátý tým, který je na této příčce jen kvůli nejhoršímu skóre oproti bodově stejným týmům Ostravy a USK Praha, má na svém kontě tři vítězství. Dvě výhry přivezl z venkovních zápasů proti Opavě a v posledním ligovém kole z Brna. Doma byl Hradec úspěšný v předposledním dějství NBL proti USK Praha, naopak u Vajgaru loupili hráči Kolína i Svitav.

 

V týmu, který vede Karel Forejt, se o body starají především nové akvizice. Na špici je Donald Lee Robinson s průměrem necelých 22 bodů na zápas. Díky tomu mu patří druhé místo mezi střelci v Kooperativa NBL hned za nymburským Washingtonem (ten však odehrál jen 2 zápasy). Na soupisce Lions je také držitel letošního střeleckého maxima v jednom zápase, „beránek“ Lamb Autrey s průměrem 18,3 bodů/z. Pětatřicet bodů nastřílel doma Kolínu, přesto hosté vyhráli 90:85. Třetím střelcem je Armond Battle, který si v šesti zápasech připsal průměrně 14 bodů na zápas. Tím jsou všechny zahraniční posily vyjmenovány. Teprve jako čtvrtý nejpilnější střelec je Čech a možná trochu překvapivá posila, ex-kolínský Standa Zuzák s průměrem 13,1 bodů/z. Na doskoku se zatím nejvíce činí Autrey (9,7 doskoků na zápas) a Pavel Novák (6,5).

 

Nymburk nemá za sebou zrovna nejúspěšnější týden. Po skoro dvou letech prohrál zápas v nejvyšší české soutěži, když v neděli v Prostějově nestačil Orlům a padl po druhém prodloužení. Ve středu nedokázal smazat ztrátu v eurocupovém utkání proti Spirou Charleroi. Na hráče může dolehnout nejen náročnost dvojnásobného prodloužení a těžkého zápasu v Belgii, ale také trochu únava z cestování na trase Prostějov – Charleroi – Jindřichův Hradec. Jak známo, tak jedním z faktorů rychlé regenerace jsou i vítězství a ta bohužel nepřišla. Navíc musí trenér Kemzura zakalkulovat do svých plánů nasazení jednotlivých hráčů i budoucí rozpis zápasů – nedělní proti UNICSu Kazaň ve VTB lize a středeční v Eurocupu Praze proti Virtus Roma.

 

„Únavu můžeme trochu pociťovat, ale je začátek sezony a sil máme dost. V zápase proti Jindřichově Hradci se musíme hlavně vyvarovat vlažnému začátku, abychom nemuseli dorážet případné vedení soupeře. To by nás stálo mnohem více sil,“ naznačil před utkáním prioritu Vojtěch Hruban.

 
Utkání začíná v Jindřichově Hradci v 19:00 hodin. 
 
vloženo: 30.10.2014 19:28 / přečteno: 8589x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.