DERBY PRO NYMBURK

DERBY PRO NYMBURK

Basketbalisté Nymburka si i bez pěti opor šetřících se na výjezd do Minsku dokráčeli pro další vítězství v Kooperativa NBL. V polabském derby porazili nadšeně hrající Geosan Kolín 108:81 a potvrdili tak svou pozici na čele tabulky dlouhodobé části.

Pro čtvrteční zápas zůstali mimo soupisku Chester Simmons, Chris Burns, Jiří Welsch a Petr Benda. Napsán byl Darius Washington, ale také do hry nezasáhl. Do týmu se po delší pauze vrátili naopak junioři Matěj Svoboda a Theodor Dlugoš a jak se později ukázalo, oba hráli v zápase hlavní role.


Základní pětku Nymburkautvořila sestava Derek Raivio, Vojta Hruban, Tomáš Pomikálek, Pavel Houška a Garrett Stutz. Kolín zahájil zápas šesti tříbodovými akcemi v řadě. Ve čtyřech a půl minutách se trefil třikrát v řadě za tři body a pak třikrát za sebou za dva body vždy s potrestaným faulem. Za stavu 10:18 si bral Kestutis Kemzura poprvé time out. 18 inkasovaných bodů ani ne za polovinu úvodní desetiminutovky nebylo právě důkazem kvalitní obrany. Po oddychovém času dovolil Nymburk Kolínu do konce první čtvrtiny jen sedm bodů, přesto stále prohrával 23:25.


Ve druhé čtvrtině už se nymburský motor konečně rozjel na vyšší obrátky. Pomohly trojky Raivia, Kříže a Bartoně. Po nájezdu Kříže a jeho koši s faulem už vedli domácí dvouciferným rozdílem. Ten ale do konce poločasu neudrželi. Nymburk se s obranou až do konce zápasu tolik nezatěžoval a tak body rychle přibývaly na obou stranách. Na té domácí ale přeci jen rychlejším tempem.


Už v prvním poločase oba týmy pálili přesně z oblouku. Za prvních 20 minut viděli diváci ve Sportovním centru 13 trojek (6:7), oba týmy měly z perimetru před 50%. Na straně Nymburka se o šest trojek podělilo dokonce šest různých hráčů, což je velká rarita.


Nymburk pokračoval v trojkové kanonádě i po poločase. I Kolín dokázal přidat ještě tři, ale domácí přidali dokonce dalších osm trojek. Starali se o ně především Matěj s Theem. První jmenovaný jich dal za zápas čtyři z pěti pokusů, druhý tři z pěti. Sedmnáctiletý rozehrávač tak prožil svůj nejlepší zápas mezi dospělými, jak co se týče minutáže (18:07), tak i bodového příspěvku (13b).


Dvouciferného skóre mělo nakonec sedm hráčů Nymburka. Na druhé straně se nejvíce dařilo Darrylu Bryantovi. Nositel slavného jména dohrál zápas s 24 body jako jeho top scorer. Nejvíce se ale tleskalo domácím. Tomáš Pomikálek si udělal ze zápasu festival smečí, Garrett Stutz kromě 14 bodů přidal i sedm asistencí. Americký centr také krátce před koncem prolomil 100 bodovou hranici. Divácky atraktivní zápas nakonec Nymburk vyhrál o 27 bodů.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 12.02.2015 21:06 / přečteno: 9052x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.