S DĚČÍNEM KAŽDÝ KOŠ NA DECH ŽIVOTA

S DĚČÍNEM KAŽDÝ KOŠ NA DECH ŽIVOTA

Co se týče domácího zápasu Nymburka v rámci charitativní akce Každý koš pomáhá, došlo ke změně. Místo původně plánovaného zápasu s Prostějovem, budou hráči přispívat občanskému sdružení Dech života již 12. března v zápase s BK Děčín, který se odehraje na pražské Královce.

V sobotu 28. února odstartoval již devátý ročník tradiční charity Každý koš pomáhá, která od roku 2007 spojuje české basketbalové prostředí a Českou televizi v pomoci potřebným. Letošní ročník není vázaný na jedno konkrétní ligové kolo, jak bývalo zvykem, ale probíhá v období od 28. února do 16. března, kdy vyvrcholí na Kooperativa NBL All-Star Game.


Do letošního ročníku se zapojí všechny kluby Kooperativa NBL, které si ve výše zmíněném období vyberou vždy jeden z domácích zápasů, ve kterém hráči přispívají za každý svůj bod 10 Kč a klub za každý bod družstva 100 Kč. ČEZ Basketball Nymburk si vybral domácí zápas 12. března s BK Děčín na pražské Královce. Nad rámec toho se hráči Nymburka dohodli, že každý navíc přispěje částkou 500 Kč.


Pomoci mohou tradičně i fanoušci prostřednictvím odeslání dárcovské SMS ve formátu DMS POMOCKOSEM na 87 777. Cena jedné SMS je 30 Kč a příjemce z ní obdrží 28,50 Kč.


„Je to již devátý ročník, takže evidentně se jedná o úspěšnou věc. My sportovci máme tendenci zapomínat, jak dobře se máme, že si můžeme zajišťovat živobytí sportem, a hlavně, že jsme zdraví. Když takto můžeme pomoci těm, kteří nemohou sportovat a nemají to štěstí, tak je to dobrá věc,“ váží si možnosti zapojit se do charity, která už ve své historii doprovázela i světové šampionáty, český reprezentant a kapitán Nymburka Jiří Welsch.


Letošní finanční pomoc bude směřovat ke sdružení Dech života. Jedná se o uskupení lékařů, kteří při svém povolání pečovali nebo pečují o kriticky nemocné všech věkových skupin, u nichž jsou jejich dýchací problémy přechodné nebo o pacienty, kteří ztratili schopnost dýchat samostatně a jsou na dechovou podporu odkázáni trvale. Sdružení vybrané prostředky použije na osvětovou činnost, nákup dýchacích pomůcek, ale i na podporu provozu non-stop telefonické linky.


Výše vybraných prostředků bude přímo úměrná jednak poslanému počtu DMS, ale také počtu vstřelených bodů ve vybraných domácích zápasech. „My se letos trochu střelecky trápíme, takže doufám, že se nám ten zápas vydaří, abychom té věci přispěli co nejvíc. Já z pozice kapitána se to budu snažit co nejvíce prezentovat v šatně, aby měli kluci extra motivaci,“ slibuje Jirka, že svůj tým vyburcuje k co nejlepšímu ofenzivnímu výkonu.


Jiří Welsch je také hlavní tváří televizního spotu, který se natáčel ve Fakultní nemocnici v Motole. Zkušený basketbalista už má za sebou řadu podobných natáčení, přesto pro něj to středeční na motolském Anesteziologicko-resuscitačním oddělení bylo něčím zvláštní. „Není to rutina. Bylo to krátké, ale bylo na mě namířeno nějak moc kamer, tedy jedna kamera a tři foťáky,“ usmíval se Jiří.

 
vloženo: 04.03.2015 16:39 / aktualizováno: 06.03.2015 20:58 / přečteno: 9601x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.