VTB: NYMBURK NEZVLÁDL ZÁVĚR

VTB: NYMBURK NEZVLÁDL ZÁVĚR

Basketbalisté Nymburka nezvládli ve Volgogradu koncovku zápasu, který měl 37 minut naprosto vyrovnaný průběh. S Rudým říjnem prohráli 76:82, a protože se jednalo o další přímý souboj o play off, naděje na postup do vyřazovací fáze VTB ligy se opět ztenčila.

Nymburk se ujal vedení po povedené asistenci pod koš na nehlídaného Petra Bendu. Na druhé straně ale Bendu přehrál Hamilton 1 na 1 a s faulem zavěsil. Odstartoval tak sedmibodovou explozi tří po sobě jdoucích dunků domácích, která naznačila, že atletičnost Američanů v dresu domácích bude dělat Nymburku problém. Hlavně zásluhou bodů Dariuse Washingtona a Chrise Burnse hosté drželi během první čtvrtiny vyrovnaný stav.


Po individuální akci opět Burnse dokonce vedl Nymburk po šesti minutách o pět bodů. Rychlé čtyři body Culpeppera ale zase vrátili jeho tým do závěsu. Oba týmy si pak prošly sérií ztrát a chyb, ale těžil z toho více Nymburk, který se opět ujal pětibodového náskoku. Dobré minuty odehrál v závěru první čtvrtiny Garrett Stutz, který si připsal dva útočné doskoky a dva body. Nymburk vedl po první čtvrtině 20:15.


Úvod druhé části obstarat kouzlením na perimetru Culpepper, který si vyfintoval volnou a úspěšnou střelu za tři body. Petr pak nedal šestky a tak mohl Volgograd pokračovat v úspěšném úvodu druhé části, který vyhrál 7:0. Benda s Washingtonem ale poslali Nymburk znovu do vedení.


V následujících minutách se skóre přelévalo až do konce poločasu. 30 vteřin před koncem dal třetí trojku Nymburka Derek Raivio. Šestky Hamiltona opět srovnaly stav, ale závěr patřil hostům. Washington přesprintoval Culpeppera. Jeho lay up pak téměř s poločasovým klaksonem zasmečoval nekompromisně doskakující Chris Burns. Nymburk vedl v poločase 39:37. Burns měl na kontě 13 bodů a pět doskoků a byl po 20 minutách v obou položkách nejlepším hráčem.


První dvě minuty třetí desetiminutovky dominovaly obrany, než dal čtvrtou nymburskou trojku v zápase Vojta Hruban. Předcházel tomu rychlý pohyb míče po perimetru, který našel Vojtu volného na pravé straně. Nymburk už po třetí v zápase vedl o pět bodů, ale i tento mini náskok Rudý říjen zachytil a pětibodovou šňůrou vyrovnal.


Druhou pětiminutovku odstartoval parádní dlouhou trojkou zpoza clony Raivio. Pro něj druhá, pro Nymburk pátá v zápase. Stejnému hráči pak Culpepper nadribloval do nohy, což rozhodčí nečekaně posoudil jako faul nymburského rozehrávače. Již pátý faul Culpepper šestkami využil a těsný zápas pokračoval. Nárůst skóre se ale oproti prvnímu poločasu zabrzdil.


Minutu dvacet před koncem třetí čtvrtiny se za tři body trefil konečně také Luboš Bartoň. Na druhé straně srovnal Koršakov. Derek Raivio šel do konce periody ještě dvakrát sám na koš. Poprvé na levou ruku minul, po druhé na pravou také, ale hráči Nymburka vehementně, a nakonec úspěšně, reklamovali dotek obroučky bránícího hráče. Do poslední části se tak šlo za stavu 56:54 pro Nymburk. I všechny další statistiky zápasu byly velmi vyrovnané.


Po rozehrání poslední části Volgograd rychle srovnal. Za Nymburk odpověděl další trojkou Luboš Bartoň. Za chvíli ale za tři minul Vojta Hruban a z rychlé protiútoku vzal Nymburku vedení zpět Victor. Po trojce Culpeperra vedl Rudý říjen o 4 body, což bylo jeho nejvyšší vedení v zápase. Kestutis Kemzura reagoval time outem.


I po něm ale Nymburk ztratil míč v útoku, což opět Culpepper trestal z perimetru a Volgograd vedl již o sedm. Raivia ale pěti body v řadě (nájezd pod koš a trojka) rychle vrátil svůj tým zpět. Jenže s blížícím se koncem se Nymburk nevyvaroval chyb, což soupeř trestal. S trojkou Culpeppera vedl Volgograd dvě a půl minuty před koncem již o 8 bodů. To už byl rozhodující náskok.


Hosté ještě snížili na čtyři body. Tři čtvrtě minuty před koncem měl v ruce trojku volný Luboš Bartoň, ale i s dávkou smůly mu míč obroučkou nepropadl. Takticky faulovaný Hamilton pak nedal obě šestky, jenže tu druhou Nymburk trestuhodně nedoskočil. Faulovaný Victor byl u míče dříve než Chris Burns a na rozdíl od Hamiltona se z trestných hodů ani jednou nemýlil. Přesto hosté dostali ještě jednu šanci na zázrak. Culpepper dal po dalším taktickém faulu jen jednu šestku a z následného rychlého protiútoku se dostal k trojce Vojta Hruban. Poměrně těžkou střelu ale nedal a to byl definitivní konec nadějí. Nymburk prohrál 76:82 a jeho šance na play off se zase zmenšila.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 01.03.2015 16:40 / přečteno: 8789x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.