ASG OVLÁDLI MAZÁCI

ASG OVLÁDLI MAZÁCI

Výběr pod názvem Mazáci zvítězil v pondělí v All Star Game 2015 hraném na pražské Královce nad týmem Mladých pušek. Pro nymburskou kabinu to znamená, že Jiří Welsch, Petr Benda, Darius Washington a také kouč Kestutis Kemzura si teď mohou dobírat Tomáše Pomikálka, Vojtěcha Hrubana a Matěje Svobodu.

Mazáci vyhráli 126:116, ale o výsledek tentokrát tolik nešlo. 1800 diváků vidělo na Královce parádní show a nymburští fanoušci mohli být spokojeni i s výkony početného zastoupení hráčů z jejich oblíbeného týmu na obou stranách.

Kemzura nastupuje na ASG

V první čtvrtině své letecké schopnosti předvedl především Tomáš Pomikálek z Mladých pušek, které vyhráli úvodních 10 minut o devět bodů. V první pauze se odehrála první dovednostní soutěž ve střelbě trojek. Nymburk reprezentoval Matěj Svoboda, který s nástřelem 13 bodů o fous nepostoupil do finále.

Matěj Svoboda střílí trojky při ASG 2015

Po soutěži ve střelbě trojek byly hráči v ráži a střeleckou formu si přenesli i do utkání. Skóre tak narůstalo a Mazáci snižovali své manko i díky častým ziskům v obraně Daria Washingtona. Po krátké pauze vyplněné narozeninovým přáním se do toho Mazáci obuli a do poločasu skóre téměř vyrovnali. (62:64). Poločasovou přestávku vyplnil Celebrity Skill Contest za účasti Jiřího Welsche.


Rozhodčí Macela končí kariéru

Zdálo se to neuvěřitelné, ale Mladým puškám snad začal docházet dech. Nevycházela jim střelba a Darius Washington dále perlil v obraně a získával pro Mazáky důležité míče. Na závěr čtvrtiny Radek Nečas a Petr Benda symbolicky unesli rozhodčího Macelu, se kterým se následně předseda ČBF a prezident Nymburka JUDr. Miroslav Jansta rozloučil na závěr jeho kariéry. (93:89)


Tomáš Pomikálek před soutěží smečařů

Další pauzu vyplnila nejatraktivnější disciplína Slam Dunk Contest. Do ní nastoupil výborně rozskákaný Tomáš Pomikálek, ale rozhodčí ho neocenili natolik, aby ho poslali do finále. Přitom jeho druhá soutěžní smeč á la Michael Jordan zvedla fanoušky ze sedadel.


Jakmile Mazáci uchvátili vedení, prokázali svojí zkušenost a Mladé pušky už do něj nepustili. I když se v závěru na hřišti přiostřilo a exhibiční tempo se změnilo v basketbalové, Mazáci ukázali, že rozhodně nepatří do starého železa, a tak zkušenost ovládla letošní Kooperativa NBL All-Star Game. (126:116)


Mazáci – Mladé pušky 126:116 (25:34; 62:64; 93:89)

Muirhead 23, Ličartovský 18, Slezák 17, Benda 12, Sanders 10, Houška 9, Welsch 8, Stria a Abercrombie 6, Nečas 4, Sokolovský 2 – Robinson 23, Autrey 20, Pomikálek 13, Svoboda 11, Nikolić 9, Wall 8, Jelínek 7, Kohout, Hruban a Vette po 6, Šiška 4, Vyoral 3

TH: 5/4 – 3/3

Trojky: 14 – 17

Doskoky: 30 – 21
ASG 2015 je minulostí
 
vloženo: 17.03.2015 12:20 / přečteno: 7987x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.