KAPITÁNI VE ZPOVĚDNICI

KAPITÁNI VE ZPOVĚDNICI

Před šlágrem dnešního dne v Kooperativa NBL, který má úvodní rozskok na programu od šesti večer, jsme krátce podrobili výslechu oba kapitány, Radka Nečase za Prostějov a Jirku Welsche za Nymburk.

Radku, co si slibujete od zápasu v Nymburce?

Vidíme, že máme šanci potvrdit naši stoupající formu, zvlášť když Nymburk není v optimální herní pohodě. Jen doufám, že to nebude ten zápas, kdy se chytnou.

 

Cítíte aktuálně větší šanci?

Herní pohoda Nymburka není taková, jak by si všichni představovali, jenže na domácí palubovce se může ztracená pohoda pohodlně vrátit. Doufám, že to bude dobrý zápas, co nejdéle vyrovnaný, aby se hrálo do poslední minuty.

 

Bude vám chybět Talley. Jak velký zásah do sestavy to je?

Dylan je bezesporu jedním z našich klíčových hráčů, ale letos jsme už několik zápasů odehráli i bez něho. Úlohu přeberou zase jiní hráči a budou v rotaci i další. Je naše výhoda, že ztrátou jednoho hráče neztrácíme tvář. Týmovou hrou se dokážeme ještě více stmelit a potrápit i Nymburk.

 

Je pro vás vzpruhou, že jste první zápas vyhráli?

Každé vítězství nad silným týmem je určitou vzpruhou. To je však minulost a asi to žádný přímý vliv mít nebude. Na jednu stranu bych chtěl vyhrát, ale na druhou se toho trochu děsím, protože po právě tom vyhraném zápase jsme měli velký sešup dolů a prohráli jsme zápasy, které jsme měli vyhrát.

 

Budeš mít stejné pocity při zápase v Nymburce, jako jsi měl před rokem a půl, když to bylo poprvé v dresu soupeře po dlouhém angažmá v Nymburce?

Zápasy v Nymburce budou vždy pro mě specifické. Osm let se nedá hodit nikdy za hlavu. Nebudu zastírat, že v první loňský zápas byl z tohoto hlediska nejtěžší. Jak jsme se v obou sezonách potkávali více, už pomalu ta zvláštní atmosféra vyprchává. Zase si říkám, že třeba budou ve středu fandit diváci nám (smích).

 
Radek Nečas v Nymburce

Jirko, čeká nás dnes nejtěžší soupeř?

V momentální formě obou týmů nás čeká nejtěžší soupeř, který nás v české lize může potkat. Porazili Děčín, se kterým jsme my minulý čtvrtek hráli vyrovnaně…

 

Je to zvednutý varovný prst?

Takových varovných prstů jsme v letošní sezoně už měli, že by se to snad ani nemělo počítat… Možná bychom si těch varovných prstů měli začít všímat a začít hrát.

 

Měla by vás už jedna letošní porážka od Prostějova motivovat ještě více?

Může to být další extra faktor při motivaci, ale v současném stavu bychom neměli potřebovat žádný další faktor extra motivace. To co v poslední době předvádíme je bídné a měla by nám stačit osobní hrdost, abychom předváděli lepší výkony.

 

Co by nám mělo pomoci navrátit se do nějaké pohody, kterou jsme teď ztratili?

Musíme si nastavit v hlavě, že zápasy české ligy už nejsou žádný trénink nebo příprava. V české lize jsou týmy, které když mají svůj den, jsou schopni nás porazit. Musíme si uvědomit, že proti nám stojí kvalitní soupeř a že do zápasu musíme nastoupit s maximální koncentrací a motivací.

 

Kdo v týmu soupeře je jejich lídrem?

Radek Nečas, protože je to hráč se silným charakterem, vítězný typ. Je to předně ten typ hráče, jenž dělá důležité věci pro vítězství, které nejsou postihnutelné statistikou z utkání. Pro mě je on jednoznačným lídrem týmu. Do ofenzivní složky týmu patří především Pavel Slezák a Dylan Talley.    


Jiří Welsch ve finále proti Prostějovu

 
vloženo: 18.03.2015 10:38 / přečteno: 7659x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.