OBRAT S PROSTĚJOVEM AŽ V ZÁVĚRU

OBRAT S PROSTĚJOVEM AŽ V ZÁVĚRU

Až drtivým finišem v posledních pěti minutách zápasu rozhodli basketbalisté Nymburka o vítězství nad Arieté Prostějov v poměru 83:75. Hosté byli ale po většinu zápasu lepším týmem, který zaslouženě vedl až o 14 bodů. Favorit se ale v závěru probral a nepřipustil porážku v obou vzájemných zápasech v základní části.

Prostějov přijel do Sportovního centra bez jednoho ze svých klíčových hráčů Talleyho a hlavně bez trenéra Zbyňka Cholevy. Toho zastoupil na lavičce asistent Hájek. Od začátku to ale nebylo znát. Na Nymburku byla vidět pokračující krize z posledních zápasů a hosté šli do vedení.


Domácímu týmu chyběla energie a nadšeně hrající hosté vedení Radkem Nečasem toho naplno využívali. Radek byl základním stavebním kamenem prostějovské obrany, kde ucpával mezery a rychle přistupoval k hráčům Nymburka. Ti pravda ale nehýřili takovým pohybem, který by defenzívu Prostějova účinně nahlodával.


Naopak kupili jednu ztrátu za druhou. Do poločasu, který prohráli 35:40, jich stihli 14. Do konce zápasu jich ještě 10 přidali. Ani přestávka nymburské hlavy nenakopla. 15 minut před koncem zápasu už ztráceli 14 bodů. Tam se ale započal obrat, ke kterému zavelely nájezdy Jirky Welsche a Dariuse Washingtona. Nymburk do konce třetí části snížil a připravil si půdu pro závěr.


Ve čtvrté čtvrtině domácí tým zapnul v obraně na úplně jiný level a náskok Prostějova se rychle rozplynul. Washington trefil dvě trojky, Luboš Bartoň se činil v obraně a na doskoku a začalo se dařit i Petrovi Bendovi s Vojtou Hrubanem. Posledně jmenovaný nakonec zapsal 14 bodů, trefil tři trojky ze čtyř a odčinil tak svých sedm ztrát.


Důležitý se ukázal zisk míče Bartoně na Radku Nečasovi hned při výhozu. Nymburk po něm vedl o čtyři body, a i když ještě trojku naděje trefil Tomanec, domácí už byli natolik rozjetí, že si důležité vítězství pro psychiku už nenechali vzít.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 18.03.2015 20:42 / přečteno: 8851x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.