24 ZTRÁT, PŘESTO VÝHRA

24 ZTRÁT, PŘESTO VÝHRA

Při hodnocení zápasu použil Radek Nečas ostřejší slovo, Luboš Bartoň vysvětlil, jak si s Radkem vyřídili účty. Vojta Hruban pátral po příčinách tolika ztrát a Petr Benda prozradil, kdy Radek Nečas na palubovce mlčí. 

Kestutis Kemzura - trenér Nymburka

Je jasné, že teď zrovna neprožíváme dobré časy. Sešli jsme z naší cesty a jsme mentálně dole, proto jsem očekával s Prostějovem těžký zápas. To se potvrdilo. Ztratili jsme strašně moc míčů, celkem 24, a to nás zabíjelo. Prostějov hrál v klidu bez tlaku. Nečas dělal skvělou práci v obraně, kde vyplňoval všechen volný prostor. Jsem ale na hráče hrdý za to, že i přesto, v jaké situaci se nacházíme, našli cestu k vítězství. Začalo to v obraně a pokračovalo důležitými zisky a body. Nehledě na postavení v tabulce, urvat tohle vítězství bylo hodně důležité pro naši morálku.

 
David Hájek - asistent trenéra Prostějova

Odehráli jsme dobré utkání až na posledních pět minut. Jinak jsme v podstatě celou dobu vedli, ale v momentě, kdy na nás Nymburk přitlačil, dolehlo to na nás. Tam stačilo dát jednu dvě střely a mohlo to dopadnout jinak. Výsledek sice hezký, ale po tom průběhu jsme smutní. Když na vás někdo takhle vytáhne obranu, je to i osobní odvaze udělat hráče 1 na 1. To se nám nedařilo. Možná i došly síly. Ono to vypadá, že Nymburk hraje na půl plynu, aly vy musíte hrát pořád na plno.

 

Radek Nečas – kapitán Prostějov

Myslím si, že jsme dneska nechtěli vyhrát. Celou dobu jsme hráli výborně a pak jsme měli nadě*áno v kalhotách a prohráli jsme. Dneska byla jedna z největších příležitostí porazit Nymburk na jeho palubovce a nám by to pomohlo v boji o druhou příčku. Možná si po čase budeme říkat, že se nemáme za co stydět, když jsme prohráli v Nymburce o osm, ale podle toho, co domácí dneska předváděli, si zasloužili prohrát… a my jsme toho nedokázali využít.

Skoro celý zápas jsme hráli lépe a výpadek tři, čtyř minut nás stál výhru. Najednou jsme volili akce, které jsme celý zápas nehráli. Udělali jsme nějaké chyby. Musíme teď bojovat dál.  

 Luboš Bartoň a Radek Nečas
Luboš Bartoň
První třicet minut to byl obraz toho, v jaké formě se nachází Prostějov a jaké my. Bojovali jsme už v prvním poločase, ale nedostali jsme se z útlumu. Ke konci třetí čtvrtiny jsme dali pár střel a hned se hrálo o něco líp.
 
Mínus 14 zavání tím, že bychom už nemuseli dovést zápas do vítězného konce. Nepodlehl jsi trochu vidině prohry?
Basket je hra, kdy člověk nesmí ztratit naději na vítězství. Procenta jdou o hodně níž, když ubíhá čas a náskok je dvouciferný, ale stačí dvě trojky, nějaká ztráta a vývoj zápasu se obrací. Ten dnešní zápas toho byl příkladem.
 
Zabíjely nás tedy nejvíce ztráty?
Čtyřiadvacet ztrát?! Nepamatuji si zápas, kdy bych s takovým množstvím ztracených míčů vyhrál.
 
Jak jsi odměnil Šutyse za asistenci ke koši na 76:72?
Já si myslím, že to byla splátka za půjčku z jedné předchozí akce, kdy dal přese mě takovou haluz o desku (smích).
 
Myslíš, že bude mít v technickém zápisu připsanou asistenci?
(smích) Možná….
 
Čekal jsi, že by to mohl Radek takhle shodit?
Snažil jsem se klamat tělem směr, který bráním a v pravý moment jsem dal do směru letu míče ruku. Samozřejmě je to hodně o štěstí, že míč zůstal ve vzduchu u koše a neodrazil se mimo za čáru.  

Petr Benda

Byl to pro nás těžký zápas, protože jsme teď v herním útlumu. Myslím, že jsme dneska nehráli tak špatně jako proti Děčínu nebo Kalevu. Celý zápas jsme bojovali, ale v útoku nám to tolik nešlo. Na konci se se naše snaha konečně obrátila v náš prospěch. Se stejnou bojovností musíme chodit do každého zápasu. I když to možná na první pohled nepřináší účinek hned na začátku, na konci se projevilo, že jsme se na to nevybodli už v polovině a stále jsme doufali v úspěch.

 

Z čeho pramenily naše ztráty?

Většina jich byla spáchána tím, že jsme moc chtěli tohle utkání vyhrát. Prostějov nehrál špatně v obraně, ale naší zbrklostí, kdy jsme se snažili najít pro přihrávku skulinku, která tam před chvílí byla, jsme ztráceli míče. Snažili jsme se dostat míč na hráče, který měl zakončit z ještě jasnější pozice. Hráč tam byl, ale míč se k němu neprodral houštinou rukou a nohou.

 

Při rozhodujících šestkách na konci zápasu se Tě Radek snažil rozptýlit. Vnímal jsi ho?

Slyšel jsem ho, ale nerozhodil mě. Já jsem na to zvyklý… To je u něj normální. Pořád se chce bavit, ale když jde do tuhého, tak mlčí (smích).   

 
Vojtěch Hruban
Vojta Hruban střílí jednu ze svých tří trojek

Dneska jsem si asi udělal rekord v počtu ztracených míčů…

 
Čím to bylo?

Možná trochu tím, že jsem teď v poslední době chvíli nehrál.

 

Ztrát bylo u celého týmu více než obvykle. Neměli jste nějaký jiný míč?

Na českou ligu se se používají jiné míče než na VTB ligu nebo Eurocup a z těch tří se nám nejvíce klouže právě tenhle a je potřeba si na něj vždycky trochu zvyknout. Ale hlavní vinu na sedmi mých ztrátách nesou moje „volšový“ ruce (úsměv).

 

Byla naše hra lepší než v minulém týdnu?

Nemyslím, že bychom hráli dnes nějak vyloženě špatně, ale velké množství ztrát nás obrovsky sráželo. Snažili jsme se bránit, co to jen šlo a chtěli jsme si odčinit bídnou obranu proti Kalevu. Na konci jsme obranu ještě trochu zintenzivnili a dali z toho rozhodující koše.

 

Nepřestávali jste věřit, když jste v jeden čas už prohrávali o čtrnáct?

Nepřestávali, protože bylo ještě dost času do konce zápasu. Jen jsme si říkali, že potřebujeme rozdíl do konce čtvrtiny stáhnout a to se dvěma koši D-washe povedlo. Když byl rozdíl sedm bodů, už jsem věřil, že to dokážeme. Nebylo to jednoduché a stálo nás to hodně sil.

 

Nebudou síly chybět v Ostravě?

Zítra máme den volna a zvládneme to. Nechci nějak hodnotit kvality ostatních týmů ligy, ale Prostějov je podle mě druhý nejlepší tým, zvlášť poté, co se vrátil Kamil Švrdlík. Mají vyváženější a širší kádr než třeba Děčín.

 

 
vloženo: 19.03.2015 16:48 / přečteno: 8790x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.