OSTRAVA ZDOLÁNA AŽ V ZÁVĚRU

OSTRAVA ZDOLÁNA AŽ V ZÁVĚRU

Basketbalisté Nymburka si připsali v Kooperativa NBL další výhru, ale stejně jako v předchozích dvou zápasech se na ní hodně nadřeli. Favorit zlomil odpor domácí Ostravy definitivně až ve čtvrté čtvrtině a nakonec vyhrál 89:78.

Do zápasu po delší pauze zaviněné zraněním nastoupil uzdravený Tre Simmons. Jiné křídlo Tomáš Pomikálek sice do Ostravy přijel, ale jen co vystoupil z autobusu, odebral se na zpáteční cestu pendolinem. „Nebylo mu nejlépe už na dopoledním tréninku. Cestou do Ostravy se jeho stav ale zhoršil natolik, že jsme usoudili, že ho v jeho zájmu i v zájmu týmu radši pošleme zpět domů,“ uvedl fyzioterapeut Radek Petrů s tím, že Tomáše čeká po návratu návštěva u doktora. Zároveň to znamená, že neodletí s týmem do Saratova.


Jestli v samotném zápase chtěl kouč Kestutis Kemzura šetřit síly opor na neděli, průběh mu to moc nedovoloval. Přes dvacet minut odehrála čtveřice Washington, Welsch, Simmons a Bartoň. Trenér ale zbytek času rozložil rovnoměrně. Kromě Pavla Houšky a Dereka Raivia odehráli všichni ze soupisky minimálně 15 minut.


Ostrava se držela v závěsu, dvakrát vedla a nepočítaje závěr Nymburk vedl v zápase nejvíc o 10 bodů. Všechny mírné nymburské náskoky dokázal domácí tým zachytit. Čtyři minuty před koncem byli hosté pouze o tři body nahoře, pak ale zlomili odpor soupeře trojky Dariuse Washingtona a Jiřího Welsche.


Oba patřili tradičně k hlavním tahounům týmu. Washington zapsal jako top scorer 23 bodů a přidal 7 doskoků. Ještě o dva více měl nejlepší doskakovač Nymburka Luboš Bartoň, který je v posledních zápasech v této herní činnosti výborný. Na druhé straně dal 18 bodů Francis Dougherty, který však nedohrál. Dařilo se Coreymu Muirheadovi, který získal double double (15b, 13d).


Ostravě nepomohlo 10 trojek a výborná úspěšnost 44%. Nymburské trojky padly v důležitých momentech a celkovou úspěšnost střelby z pole měli hosté mírně lepší. Ostatní týmové statistiky byly více méně vyrovnané, až na počet ztrát.


Nymburk se poučil a oproti zápasu s Prostějovem umazal hned 20 ztrát. Přišel jen o 4 míče. Ani 12 ostravských ztrát nebylo hodně, ale Nymburk je ztrestal 18 body. Rozdíl byl také v poměru bodů z vymezeného území. Nymburk jich dal z tohoto prostoru dvakrát více (36:18).


Kaňkou na zápase bylo zranění ostravského pivota Francise Doughertyho. Podle zpráv z tábora soupeře to bohužel vypadá na konec sezony se zlomenou nohou.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 20.03.2015 21:05 / přečteno: 8348x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.