VLONI POTRÁPIT, LETOS JEDNA VÝHRA

VLONI POTRÁPIT, LETOS JEDNA VÝHRA

O trochu smělejší cíle dává na vědomí opavský kapitán a bývalý nymburský kapitán Ladislav Sokolovský, který hraje svou poslední sezonu, před semifinálovými boji Nymburka a Opavy.

Jedenáctinásobný mistr ČR, který osm titulů získal v barvách Nymburka, míří opět do „svého“ Polabí. I když ho zranění kolena limituje, cítí se dobře a připravený se o klubové cíle poprat s co největší energií. Na závěr jsme ještě Láďovi položili několik rychlých anketních otázek.   
 

Láďo, jak se těšíš na reprízu semifinále?

Lepší se těšit na reprízu finále (smích) … Samozřejmě se těšíme všichni. Chtěli bychom zužitkovat zkušenosti, které jsme nabrali už ve čtvrtfinále. Vloni jsme chtěli Nymburk potrápit a letos bychom ho chtěli alespoň jednou porazit.

 

Bylo těžší semifinále vybojovat nebo obhájit?

(po krátkém přemýšlení) Letos jsme využili nějakých zkušeností z loňska. Čtvrtfinálová série s Děčínem byla ještě vypjatější a náročnější. Nechci říct, že to bylo letos nějak výrazně lehčí, možná jsme měli i více štěstí.

 

V minulém semifinále, které bylo přeci jen trochu nečekané, praskala vaše hala ve švech. Bude to letos stejné nebo se už fanoušci nabažili?

Už čtvrtfinále ukázalo, že lidi v Opavě na basket rádi přijdou. Věřím, že pokud v prvním utkání vyloženě nepropadneme, přijdou a budou nás hnát k tomu, abychom vyhráli a mohli hrát dva zápasy doma. Byla by to velká odměna pro diváky, kteří po celý rok chodili v hojném a vyšším počtu než vloni.

 

Jak je na tom podle tebe Nymburk letos ve srovnání s minulou sezonou?

Ono se nedá říct, jestli je tým horší nebo lepší. Podle mě je na tom stejně jako vloni. Kvalita je zhruba stejná.

 

Jeden z basketbalových serverů Tě nazval kapitánem s jednou nohou. Cítíš se tak?

(smích) Kupodivu se cítím dobře a doufám, že mi to vydrží. Jsem rád, že se o nohu mohu opřít a občas i najet do koše. Snad se mi nic během několika dalších tréninků, které budeme mít, nestane. Ortéza mi pomáhá i psychicky. Protože se blíží konec sezony, mohu se pouštět i do věcí odvážněji než v základní části sezony.

 

Věřil jsi na začátku letošní sezony, že budete opět v semifinále s Nymburkem a že si po zranění ještě tolik zahraješ?

Pocity se ve mně motaly podle toho, jak na tom zraněné koleno bylo. Určitá krize přišla asi deset kol před koncem základní části, kdy nám to moc nešlo a prohráli jsme nějakých pět zápasů v řadě. To už se mezi fanoušky i hráče vkrádal pocit, že to nebude tak dobré jako vloni. Já osobně jsem si říkal, že není tak špatné hrát špatně před play-off a že tým má na víc, než v té době hrál. Podařilo se nám formu na play-off dobře načasovat. Myslím, že teď hraje tým, na co má… možná s malou rezervou.

 

Byly Pardubice pro vás dobrý soupeř do čtvrtfinále?

I když já jsem skoro rozený pesimista, věřil jsem, že bychom přes ně mohli přejít a že je to pro nás nejvýhodnější soupeř.

 

Co bude v prvním zápase semifinále důležité?

Naše obě čtvrtfinálové série vloni i letos byly velkým bojem, obě byly tvrdé. Vloni v prvním zápase semifinále jsme měli během dvou minut snad šest faulů. Oproti předchozím soupeřům přijde velký rozdíl stylu zápasu. Nymburk hraje velice kvalitně a fauly jsou hodně vidět. Musíme hrát v obraně chytřeji. Nymburk hraje rychle, všichni jsou více v pohybu a kontakty budou lépe vidět. Bude těžší se vypořádat s obranou. S útokem nebudeme mít tolik problémů, protože máme dostatek kreativních hráčů.

 

Myslíš, že bylo z hlediska možné únavy dobře, že jste skončili čtvrtfinále už po čtyřech zápasech?

Je to příjemnější, ale nemyslím si, že bychom zrovna my měli mít problémy s kondicí. Kromě mě a Kuby Blažka jsme všechno mladí kluci. Naši rozehrávači, kteří toho naběhají nejvíce, jsou úplní mlaďoši. Ale je dobře, že to byly čtyři zápasy. Dostali jsme nějaké volno, mohli jsme si odpočinout a od soboty se poctivě na Nymburk připravujeme. Únava není prvek, který by měl ovlivnit průběh prvního zápasu.

 


ANKETA

Ještě jsme Láďu požádali o zodpovězení několika anketních otázek. Podívejte se, jak uspěl. V závorce jsou správné odpovědi.

 

Kolik zápasů hrál Nymburk s Opavou v NBL?

Šedesát. (49)

Kolikrát Opava vyhrála v NBL i poháru?

Patnáctkrát. (15 NBL + 1 pohár)

Kdo je v této sezoně nejlepší střelec Nymburka v průměru na jedno utkání v NBL?

Darius Washington. (Garrett Stutz – 12,61)

Kdo je v této sezoně nejužitečnější hráč Nymburka v NBL?

Petr Benda. (Garrett Stutz – 15,91)

Kdo je v této sezoně nejlepší střelec Opavy v průměru na jedno utkání v NBL?

Radim Klečka. (Jakub Blažek – 12,93)

Kdo je v této sezoně nejužitečnější hráč Opavy v NBL?

Jakub Blažek. (Jakub Blažek – 14,71)

O kolik bodů Opava s Nymburkem nejvíce prohrála?

O padesát. (o 60)

O kolik bodů Nymburk s Opavou nejvíce prohrál?

O dvacet. (o 29)     
 
 
vloženo: 20.04.2015 13:33 / přečteno: 9474x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.