KOUČ: TĚŽKÉ ZÁPASY NEOMLOUVAJÍ

KOUČ: TĚŽKÉ ZÁPASY NEOMLOUVAJÍ

Dvě náročné bitvy s těmi nejlepšími týmy VTB ligy má z minulého týdne Nymburk za sebou. Podle kouče Kestutise Kemzury to není před prvním semifinále s Opavou ideální situace, ale ani takové okolnosti nesnímají z jeho týmu roli favorita.

Jen dva dny po domácím zápase s finalisty Eurocupu z Chimki Moskva přivítá Nymburk Opavu v prvním semifinále play off KNBL. Došlo tak na zvláštní situaci. Zatímco během sezony trenér Kemzura používal širší rotaci především v zápasech domácí soutěže, aby pošetřil síly na Eurocup či VTB ligu, teď i s takovým soupeřem jako Chimki musel zvolit opačný postup.


„Kvůli prvnímu semifinále jsme hráli v zápase s Chimki s širší rotací. Je to paradoxní, ale takhle to prostě vyšlo. Většinou to v sezoně bylo naopak, když jsme šetřili v lize síly na mezinárodní zápasy. To ale jen svědčí o tom, že před sérii s Opavou nic nepodceňujeme a do zápasu půjdeme s maximálním respektem k soupeři. Zároveň však s vírou ve vlastní schopnosti a síly,“ řekl nymburský kouč před prvním zápasem série a pokračoval.


„V tomto týdnu jsme měli dva těžké zápasy ve VTB lize. K prvnímu z nich jsme cestovali do Krasnodaru, druhý jsme odehráli teprve v neděli dva dny před prvním semifinále. Opava si mohla po čtvrtfinále odpočinout a nabrat síly. Víme o tom a bereme to, jak to je. Není čas na odpočinek. Víme, že to nebude lehká série a musíme být připravení na všechno. Nevíme, co na nás Opava chystá,“ uvedl Kestutis Kemzura.


„V první řadě musíme mít solidní obranu a využívat našich předností v útoku. Zkušenosti jsou na naší straně. Je to semifinále a proto musíme jít do zápasu soustředění a odhodlaní zvítězit,“ dodal trenér Nymburka, který den před zápasem oslavil 45. narozeniny. Utkání začíná ve Sportovním centru v 16.00.

 
vloženo: 20.04.2015 21:25 / přečteno: 8480x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.