NYMBURK VEDE V SEMIFINÁLE 1:0

NYMBURK VEDE V SEMIFINÁLE 1:0

Nymburk potvrdil roli favorita a s Opavou se v semifinálové sérii play off KNBL ujal vedení 1:0 na zápasy. Nepředcházel tomu však žádný oslnivý výkon, o zápasu se dá říct akorát tolik, že domácí tým splnil svou povinnost.

První minuty se na palubovce neodehrával basketbal vysoké kvalit. Nekolik ztrát bylo hlavně na opavské straně, Nymburk je ale málo trestal. Opava se nebála faulovat, ale domácí si přenesli do zápasu špatnou exekuci trestných hodů, kterých v první čtvrtině proměnili jen 5 z 11 (celkově 18 z 29).


V druhé polovině první čtvrtiny se ale Nymburk rozehrál a šel do dvouciferného vedení a to hlavně zásluhou zpřesněné střelby z perimetru. První trojku zápasu dal Tre Simmons a po něm přidal dvě po sobě uzdravený Vojta Hruban. Zásluhou těchto tref vedl Nymburk po první čtvrtině 20:10.


Ve druhé čtvrtině domácí s náskokem mnoho nepohnuli. Hrál se vyrovnaný basketbal, stále spíše bojovný, než pohledný. S tím, že postupně se na palubovce přitvrzovalo. Domácí kouč točil více méně rovnoměrně celou sestavou, během prvního poločasu a posléze i celého zápasu nenastoupil pouze junior Matěj Svoboda. Hostující trenér Petr Czudek spoléhal na menší rotaci. Nymburk vedl v poločase 39:27.


A právě širší a kvalitnější lavička se v druhém poločase začala projevovat. S velkou chutí hrál Vojta Hruban, který již v předzápasových rozhovorech avizoval, že je po viróze na zápas natěšený. Po 25 minutách měl na kontě 14 bodů jako průběžně nejlepší střelec zápasu. Trojka Ladislava Sokolovského sice na chvíli zbrzdila rozlet domácích, který už sahal po dvacetibodovém náskoku, ale Nymburk již držel nad zápasem kontrolu. Po třetí čtvrtině vedl 58:42.


Těžko říct, co bylo příčinou nepovedené čtvrté čtvrtiny. Jestli to byla ztráta koncentrace, únava po nedělním zápase s Chimki, či kombinace obojího. Každopádně domácí už jen kontrolovali, aby se ve zbytku zápasu nedostali do problémů a přenechali iniciativu Opavě, která se snažila ukrojit co nejvíce z náskoku Nymburka.


Domácí sice přidali ještě tři trojky, jinak ale nechávali Slezany snadno skórovat. Zápas ztratil náboj, Opava vyhrála poslední část o pět bodů a celkově podlehla Nymburku o 11. Série pokračuje v pátek v Opavě druhým zápasem již od 15.25.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 21.04.2015 19:24 / přečteno: 8585x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.