ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO KNBL

ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO KNBL

Nymburk svůj první zápas KNBL v nové sezoně zvládl, když na palubovce Prostějova zvítězil 110:86. Nejlepším střelcem utkání byl na straně hostů jednadvacetibodový Belgičan Maxime De Zeeuw.

Stejně jako ve většině přípravných zápasů byl šéfem nymburské lavičky v Prostějově asistent Ronena Ginzburga Oren Amiel. Hlavní kouč zůstal doma s nemocí. Do zápasu už se ale zapojil jeden z dosud tří zraněných reprezentantů Pavel Houška.


Zápas načal trojkou Howard Sant-Roos, která nasměrovala Nymburk k úvodní devítibodové šňůře. Hosté v obraně snadno obírali domácí o míč a z rychlých brejků dávali jednoduché koše. To přimělo prostějovského kouče už po dvou minutách k time outu. Po něm se ještě trefil za tři Max De Zeeuw, než se poprvé v zápase prosadili domácí, konkrétně jejich americký centr Roseboro.


Nymburk ale na palubovce dál dominoval. Po trojce Vojty Hrubana, které předcházel útočný doskok, již vedl po necelých osmi minutách zápasu o 20 bodů. To přeci jen Orly vyburcovalo, když dvěma trojkami upravili hrozivě narůstající ztrátu. Přesto se dá konstatovat, že Nymburk úvodní čtvrtinu jasně ovládl, když ji vyhrál 31:17.


Druhá část už byla vyrovnanější. Bylo to hlavně tím, že Nymburk už nebyl tak agresivní v obraně jako v úvodní části, a tak se i Prostějov střelecky chytil. Krok se soupeřem držel hlavně zásluhou trojice Tomanec, Dokoupil a Marko. Na druhé straně ovšem exceloval Max De Zeeuw, autor 18 bodů a šesti doskoků za první poločas. Jeho přesná ruka nacházela cíl jak z pod koše, tak i ve čtyřech případech z perimetru. Celkově Nymburk nasázel za úvodní dvacetiminutovku osm trojek a i díky nim vedl v poločase 61:41.


Druhý poločas už o výsledek nešlo. Bylo jasné, že Nymburk svůj vstup do NBL zvládne, šlo jenom o to jakým rozdílem. Prostějov ztrátu nestahoval, naopak narostla až na 30 bodů. Zároveň ale nebyla nymburská obrana tak agresivní a tak si i domácí tým s chutí zastřílel a po zápase našel ve statistikách pět dvouciferných střelců. Dát Nymburku 86 bodů se nepovedlo ani ruským velkoklubům Kazani a Krasnodaru. Naopak tolik bodů dostat se určitě nelíbilo nymburským trenérům. Oren Amiel mohl aspoň protočit celý tým. Nikdo z hráčů výrazně nepřesáhl herní čas 20 minut a ti tak ušetřili síly na nedělní bitvu s Krasnojarskem.


Body:

De Zeeuw 21 (6d, 2a, za 3b 6/4)), Randle 17 (6d, 3a, za 3b 4/2), Vaughn 13 (7d), Dixon 11 (8a), Houška 10 (za 3b 2/2), Pomikálek 9, Sant-Roos 8 (3d, 6a), Peterka 8, Hruban 6 (4d, 3a, za 3b 2/2), Svoboda 5, Kříž 2.

 
vloženo: 14.10.2015 20:32 / přečteno: 8187x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.