ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

V pozápasových rozhovorech s hráči jsme si hodně povídali o netradiční sestavě v poslední čtvrtině (Svoboda, Peterka, de Zeeuw, Kříž, Houška), a s Martinem Křížem také o možných soupeřích v dalším pokračování ligy.

Matěj Svoboda

Našim cílem před zápasem bylo ukončit čtvrtfinálovou sérii a postoupit do semifinále. To jsme splnili. Ve všech třech zápasech se ukázalo, že máme v týmu hodně dobrých střelců. V útoku si věříme a řekl bych, že největší problémy dělal našemu dnešnímu soupeři náš rychlý přechod do útoku.

Co říkal závěrečné sestavě?

Trochu mě to překvapilo (úsměv). Na druhou stranu můžeme být rádi, že nás trenér nechal hrát… asi nás chtěl vidět v akci. Mě osobně opravdu dostalo, že jsem hrál poprvé v životě v takovém zápase rozehrávače.

Akce v útoku znáš, ale přeci jen z jiné pozice. Jak se ti hrálo na pozici jedna?

Znám je, ale jak jsem se na pozici rozehrávače dostal, najednou se je všechny zapomněl (smích). Vybral jsem si ty nejjednodušší a ty jsem se snažil hrát.

Chtěl bys být v příštím životě rozehrávač?

(po chvilce rozmýšlení) Nechci, ale ještě v tomhle životě bych mohl zapracovat na tom, abych v případě nouze jím na chvíli mohl být (smích).

 
Martin Kříž

Do zápasu jsme šli s jednoznačným cílem uzavřít čtvrtfinálovou sérii a podle průběhu utkání se to naplňovalo hned od začátku.

Měli jste nějaké dílčí úkoly do tohoto posledního zápasu série?
Chtěli jsme si co nejlépe pohlídat útočný doskok. Myslím, že kromě jednoho úseku se nám to povedlo.

Sestava poslední čtvrtiny?

Na takovou sestavu nejsme moc zvyklí a měli jsme trochu nepořádek v obraně.

Do semifinále jsme došli tou nejjednodušší cestou. Kdo bude naším soupeřem?

To je docela těžké tipovat… Pardubice vedou 2:0 na zápasy, Prostějov a Děčín to mají 1:1. Trochu jsem si myslel i na Kolín, který trápil Prostějov, ale tím, že prohrál dneska o čtyřicet, mě nutí přehodnotit akcie Kolína. Musíme se také podívat na třetí čtvrtfinále Děčín - USK… Děčín to bude mít hodně těžké a může se klidně narodit velké překvapení.  

 
Petr Benda

Utkání mělo hodně podobný průběh jako to na hřišti soupeře, kdy hned po pěti minutách bylo jasné, jak se zápas bude vyvíjet. Soupeř moc nevzdoroval. Když začneme běhat do rychlého protiútoku, tak nás v celé sérii nebyl schopný účinně zastavovat. Pro diváky bylo asi nejzajímavější, jak výsledkově utkání dopadne.

Do jaké míry tě překvapila sestava poslední čtvrtiny?

Bylo to rozhodnutí trenéra, který má v hlavě nedělní zápas proti daleko těžšímu soupeři Chimki Moskevská oblast. Asi chtěl minuty rozdělit mezi všechny hráče.

Co Matěj na pozici rozehrávače?

Asi to neměl snadné ani v útoku ani v obraně, ale na své nové pozici nepropadl.

Co kdybys byl ty sám vystaven do takové situace?
Já myslím, že to je super pozice. I Jirka (Welsch) to potvrzuje. On se moc během zápasu nenaběhá, běhá jenom od trojky ke trojce a my to musíme za něj odběhat, odclonit a doskočit pod oběma koši… tím nemyslím jen Jirku ale i ostatní hráče na pozici jedna, dva a tři (smích).

 
Pavel Houška

Čím byl tento zápas stejný a jiný ve srovnání s ostatními dvěma proti Svitavám?

Jiný byl v tom, že byl poslední a stejný ve svém průběhu. Svitavy se držely v prvním poločase, ale my jsme je pak silnější lavičkou fyzicky udolali. Dneska i v minulém utkání jsme si v poslední čtvrtině vyzkoušeli různé herní modifikace.

Myslíš tím dnešní poslední čtvrtinu?

Mates na rozehrávce a čtyři dlouzí s ním, to bylo unikátní a nevím, jestli to ještě někdy někdo uvidí. Myslím, že ani Matěj se na své pozici necítil jako ryba ve vodě a trochu jsme tápali i my ostatní.

Zopakoval by sis tuto herní variantu?

Díky, už jsme syt (smích). Už jsem se na hřišti cítil líp (smích)

 

Na závěr ještě názory trenérů

 

Stanislav Petr (trenér Svitav)

V této sérii byl Nymburk jednoznačný favorit a to na palubovce potvrdil. Gratuluji mu k jednoznačnému postupu do další fáze play off. Jsem spokojený s nasazením a bojovností našich hráčů, ale hráči Nymburka dynamicky, rychlostně i výškově náš tým převyšují. V tom je to jednoznačně dané. My jsme proti Nymburku v situaci, jako když Nymburk hraje s CSKA. Větší rozpočet, kvalitnější hráči. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně, jak nejlépe jsme mohli, ale jak se ukázalo, na takový tým jako Nymburk nemáme

  

Ronen Ginzburg (trenér Nymburka)

Neřeknu žádné tajemství, když povím, že záleželo na tom, jak koncentrovaně vstoupíme do zápasu. Od začátku jsme kontrolovali hru a zakončili sérii tak, jak jsme očekávali, tedy 3-0 na zápasy. Ale co pořád říkám je to, že respektujeme Svitavy a jejich kouče za to, jak dobrou sezonu měli. Byla asi jedna z nejlepších za poslední roky a přeji úspěch i v té další.  

 
vloženo: 16.04.2016 14:45 / přečteno: 8216x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.